Çolat_Palemdar
Aktif Üye
adobe indesign hocamHocam hangi şablonu veya siteyi kullandınız? Tavsiye öneri var mı?
"Baskı için indir" seçeneği var hocam yüksek çözünürlüklü veriyor ve baskı paylarını kendi işaretliyor kısacası her şey hazır.Peki arkadaşlar Canva'da hazırladıktan sonra matbaa baskısı için yapmamız gereken bir şey var mı? Ya da matbaada baskı için pdf ye çevirmek yeterli mi? Canvadan pdf ye çevrilebiliyor mu?
Emeğinize sağlık.
Benim de geçen yıl hazırlamış olduğum 15 Temmuz Dergisi
Çalışmalar tamamen öğrenci odaklı olup öğrenci çalışmasıdır.
Adobe indesignle tasarlanmıştır.
![]()
Macide Gazioğlu Kükürtlü 15 Temmu Dergisi
selimcelik.com.tr
Aynen o şekilde yaptım.@asp-php hocam bu dergi için önce indesign de dergi tasarlanıp pdf i oluşturuluyor , sonra flipbuilder.com sitesine mi yükleniyor e-dergi için?
Okullara resmi yazı göndermişlerdi onların eklerinde olması lazımokul için hazırlanacak e-dergi nin bir şartı-kuralları var mı acaba ?
Bende bu duruma çok taktım hocam, şimdi dergiyi düzenliyorum ama birçok resmi internetten aldım. Telif sıkıntı olur mu acaba ? Ne yapmalıyız bu durumda ? hiç resim kullanmayalım mı?Gazete basılı veya internetten yayınlanmış olsun kullanılan görselleri nasıl hazırladınız? Telif hakkı yok mu bazı okul gazeteleri internetten aldıkları resimleri kullanmışlar. Sonuçta resmi bir iş yapıyoruz