Merhaba arkadaşlar kendi okulumda 24 saat dersim var . Btr olursam 18 saat mi olacak yoksa 15 ustu için de ekleme olacak mi 25 saate kadar alınıyor diyenler var . Bilgisi olan var mi?
Bununla ilgili webdeögrende soru cevap kısmında birçok soru aydınlatılmış fakat benim bildiğim bu iki saati alırsınız hocam burada tartisabiliriz.Alınamaz hocam, BTR için ister hiç derse girmesin ister 28 saat derse girsin 18 saat ekders alabilir. Kulüp ve Sınıf alsa da ekdersi olmaz.
Ancak btr olmadığın gün varsa (full derse girdiğin gün için) nöbet ve belleticilikten alınabilir. Ayrıca mesai dışı DYK, Halk Eğitim Kursu yada hizmetiçi eğitimden ücret alabilir.
Artı kulüp ve sınıf alırsan +2 saat daha eklenir.
Asıl soru 20 saate neden iki öğretmen var?20 saat ders varken okulda 2 bilişimciden biri full derse girip öburu btr olabılor mı illa btr ders almak zorunda mı
24 saat dersiniz var ve FBTR değilseniz
9 (15 saat maaş karşılığı çıktıktan sonra kalan)
+2 (rehberlik ve sosyal kulüp var ise)
+2 (planlama ve hazırlık, her 10 saate +1 saatten 24 saate 2 yapar)
+3 (nöbet görevi varsa)
toplam 16 saat haftalık ek ders alırsınız
FBTR iseniz
24 saat dersinize girersiniz
haftalık 18 saat ek ders alırsınız
full dersinizin olduğu bir gün de nöbet tutarsanız haftalık 21 saat olur
yukarıdaki bilgilere göre kendi durumunuza bakıp hesaplayabilirsiniz
hocam bu full ders ile nöbet alınacağı nerede yazıyor acababtr 18 saatten fazla ek ders alamaz burayı artık kesinleştirelim.eğer bir günde full dersin varsa nöbet görevinden 3 saat ek ders daha alınır.ayrıca kurs açarsan onun parasını da alırsın.
bakayım hocam teşekkürlerhocam son yayımlanan yazı vardı habib hocamın sitesinde bulabilrsiniz.ben 2 yıldır alıyorum hocam 8 saat dersimin olduğu gün nöbetim var.