15-20 Bin arası ilk araba tavsiyesi

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

15 - 20 Bin TL arasında en fazla 20 bin TL bütçe için hangi arabayı tavsiye edersiniz?

İlk araba olacağı için çok yüksek modellere pek sıcak bakamıyorum.

Çocuksuz bir aileye yönelik olması gerekiyor. Memleketler çok uzak sayılmaz en fazla 300 km lik bir yol var.

çok zor bir aralık. ağız tadıyla gezmek istiyorsan dizel alacaksın. fiesta, citroen c3,cordoba dizel...

2006-2007 fiesta makyajlı kasa .1.4 comfort tüplü.dizel alıp da başını ağrıma hocam...fiesta güzel arabadır.

ilk araba olacağı için fazla yüksek tutmak istemiyorum fiyatı haliyle seçenekler biraz daralıyor.

önerileriniz için teşekkürler.

dizel araçların bakımlarının ağır olması dolayısıyla pek düşünmüyorum.

emr01' Alıntı:
2006-2007 fiesta makyajlı kasa .1.4 comfort tüplü.dizel alıp da başını ağrıma hocam...fiesta güzel arabadır.

Dizelde baş arıması olayı efsanedir. 3 yıl dizel araç kullandım zerre hata görmedim.

DotCom' Alıntı:
dizel araçların bakımlarının ağır olması dolayısıyla pek düşünmüyorum.

hocam yok öyle birşey. Hep efsane...Kanmayın gözünü seveyim. İlk aracımı ben dizel almıştım herkes karşı çıkmıştı, ben satarken hepsi sıraya girdi aracı almak için. 3 bin tl karla sattım.

asacan' Alıntı:
çok zor bir aralık. ağız tadıyla gezmek istiyorsan dizel alacaksın. fiesta, citroen c3,cordoba dizel...

+1

Ya dizel küçük segment araba alıp bol bol gez, Ya da astra, civic, corolla, focus gibi modellilerin lpg dönüşümlülerini alıp binebilirsin Sn.Hocam.

Elinden çıkartırkende hemen satabileceğin bir araç almaya dikkat edilmeli bence.

Saygılar

Dizel araçların 100 bin bakımlarının epey ağır olduğunu duyuyorum.

İlk arabada dizel düşündürüyor. Sıfır alabilsem belki düşünebilirim.

Çok yol yapmayacağım için dizel aracın getirisi çok olmayacak benim açımdan.

Yılda 10 bin km yi çok geçmem sanırım

Fiat Marea Liberty derim hocam,tabiri caizse memur arabası ne çok pahalı nede aşağısı.
çok çok tutulmuyor açıkcası ama elden çıkarması da zor değil. :wink:

Hatchback modellere bak hocam. Kullanması, manevraları, park etmesi kolay olur. İlk araba ve çoluk çocuk yoksa idealdir.
Ben alırken Opel Corsa, Ford Fiesta, Hyundai Getz şeklinde bir sıralama yapmıştım. Fiesta aldım nihayetinde. Çokta memnun kaldım.
Her ne kadar çok gezmeyeceğini söylesende dizel veya tüplü olmasında fayda var hocam.

Skoda FABIA faiyat-performans canavarı. 20.000 TL ye 2010 model alman üretim araba daha ne olsun :)

bende ilk araç olarak polo aldım 1.4 motor lpg 2001 model ben memnunum düşünebilirsiniz...64.000 km deydi aldığımda lpg ile gayet iyi yakıt tüketimi...

Honda Civic 1.6 ies veya 1.4 is bence.
Tüplü honda jazz da cok cok az yakar..
Hayırlı olsun hocam şimdidden.

klebsiella' Alıntı:
kafkas' Alıntı:
klebsiella' Alıntı:
honda jazz nasıldır

Honda Jazz ın tasarımını beğenmem ama geri kalan 10 numara bir araç.

hocam bende honda jazz bakıyorum ama genelde 1.4 ler var nasıl yakar acaba tek kişiyim zaten

Hocam sakin kullanımda diğer benzinlilere fark atar, alacaktım ama bir tek tipini beğenmedim. Donanım ve motor olarak çok mükemmel ideal bir araç ülkemiz şartları için diye düşünüyorum.

Saygılar

Bugün oto pazarını dolaştım , gözüme çarpanlar

2000 model polo classic lpgli , 150 binde 16.500 TL

2011 Model chevrolete aveo 45 binde 21.000TL

chevrolet'nin modellerini incelemeye aldım fiyat açısından gerçekten çok avantajlı. Anladığım kadarıyla ikinci el piyasası düşük.

5 sene götürecek bir araç olsun diye düşünüyorum

Hocam bende yeni bir araba bakıyorum ve İstanbul'da yaşadığım için otomatik düşünüyorum. 2004-2006 arası üretilen honda euro civic lere bir bak istersen :wink:

BBNET
Geri