14 saat dersim var norm 0. Kim belirliyor bunu???

Kodla Büyü

hakimrenk

Site Gezgini
imamhatip ortaokulunda çalışıyorum
BTR görevim yok.
14 saat dersim var.
norm 0 görünüyor.
teknoloji tasarım 12 saat olmasına rağmen normu 1
bu nasıl oluyor.
kim belirliyor bunu?
bana gerçekten bilen biri bu çelişkiyi anlatsın kasıt var mı bu işte???

g.cetin.66 hocamın dediği gibi bölge normundan dolayı normun sıfır görünebilir hocam

Bölgenizdeki diğer okullarda muhtemelen ders saati sizinkinden fazla ama fazla olmasına rağmen toplam ders saati yeni bir norm çıkaracak kadar da fazla değil. Bu durumda olan size olmuş.

nosTRa' Alıntı:
Bölgenizdeki diğer okullarda muhtemelen ders saati sizinkinden fazla ama fazla olmasına rağmen toplam ders saati yeni bir norm çıkaracak kadar da fazla değil. Bu durumda olan size olmuş.
ya da diğer okulun idarecisi bilişim teknolojileri öğretmenini göndermemek için norm kadro güncellemesinin son anlarında atama şefiyle sana bir güzellik yapmışlardır:(

Kadronuzun olduğu okulda ders saati 6 ve üzeri ise norm 0 olamaz!!!
Dün bir ingilizceci arkadaş (16 saatlik dersi var) norm fazlasına düşürülmüş.Yanlışlık oldu dedim ki öyle olmuş.
Kaynak Norm Kadro Yönetmeliği

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/normkadr ... dro_1.html

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmem norm kadrosu daha verilir.

Bölge normu denen bir illet var maalesef kimisi 6 saate 1 norm olurken 14 saate bazen norm olmuyor işte

a-anil06' Alıntı:
Kadronuzun olduğu okulda ders saati 6 ve üzeri ise norm 0 olamaz!!!
Dün bir ingilizceci arkadaş (16 saatlik dersi var) norm fazlasına düşürülmüş.Yanlışlık oldu dedim ki öyle olmuş.
Kaynak Norm Kadro Yönetmeliği

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/normkadr ... dro_1.html

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmem norm kadrosu daha verilir.
Hocam 6 saat olayı bağımsız(köy okulları,eğitim bölgesi dışı) okullar için geçerli maalesef. Aynı olay eşimde de çıktı.

Sorsanız "hocam yönetmelik açık ve net" derler.. bu kadar gerizekalı bir kurum olmazki.. madem ayrıntılı durumlar var yazsana yönetmelikte aynı yere, köyde şehirde bölgede şu şekilde diye.. hepsi ayrı yerde ne dedikleri belli değil..bölge normuna takılmışsın görünüşe göre.. 1 saat ders seçtirebilirsen iyi olur..

Benim de 14 saat dersim var arkadaşlar ben de bölge normuna takıldım. Ama ilçede benim gibi 2 arkadaş daha var 14saati olan onlarda sorun yok. Üçümüz arasından beni seçmişler acaba neye göre seçiyorlar?

ben de Ankara'da aynı durumdayım geçen sene 16 saat dersim vardı sorun yoktu, bu sene 14 saat ve norm 0 gözüküyor.Seneye 8'lerde de seçmeli ders olacak dersim yine 18 veya 20 olacak bu seneyi atlatabilirsek sorun olmaz ama işte tayin istemeyi düşünmüyorum.Bulunduğum yerde açık da yok.Kafam çok karıştı ilçe dışınna zorunla tayin yaparlar mı onu merak ediyorum ben de???

Bölge normunu bilmeyen arkadaşlar var sanırım olmaz da olmaz diye tutturmuşlar evet doğru bende bölge normuyla atanmıştım.. bu atamayı yapanlar hiçbirşey bilmiyorlar o zaman :) Bu bölge normu illetinin kaldırılması lazım...

bilöğretmen79 ilçenizde başka 14saati olan var mı? benim okulun normu da 0 gözüküyor ama 2 okul daha var ilçede başka onların da 14 saati var ama normları 1 gözüküyor. .hayırlısı artık inşallah, cuma belli olucak keşke kalsa seneye seçmelilerle yükselir ders saatlerimiz ama resen atıyolar malesef:(

arkadaşlar benimde okulumda 15 saat dersim var. başka bir lisede (fatih projesinde) bt rehberiyim. norm fazlasıyım. ben nasıl norm fazlası oluyorum. okulumda 15 saat dersim var. bölgede 4 okulda 3 öğretmen var. 65 saat ders var. birinci öğretmen kendi okulunda 26 saat dersi var. ikinci öğretmen kendi okulunda 16 saat dersi var. 3. öğretmen ben kendi oklumda 15 saat derse giriyorum. 4 okulda öğretmen yok 8 saat ders var. türkçe öğretmenlerine vemişler dersi. yani şimdi ben nasıl norm fazlası oluyorum. yanlışlık yok mu bunda.

geçmiş olsun hocam. başıma sizn olay geldi .hatta 16 saat dersim olmasına rağmen norm fazlası oldum.. İlçe normu ihtiyaca göre dağıtıyor.. okulunuza geldiğinde normu olmuyor diğer güzel okullar kapatıyorlar normu .. müdürün yapabileceği bir şey yok .. kendinize yeni okul bakın.. olmadı iki sene bekleyin hakkınız çünkü..

bilmiyorum hocam çok yoruldum.
8. yılımı çalışıyorum. toplamda 13 okul gördüm. görevlendirmeler, atamalar, nom fazlası, eş durumu derken. gidersem 14. okul olur. başkaları 15-20 yıl aynı okulda duruyor. kader mi diyelim, şans mı diyelim. her gittiğim okulu toplamaktan bıktım. formatörken bile iki okulda nöbet tuttum. ilçe milli eğitim dahil aynı anda 3 kurumun web sayfsını düzenledim. haftada üçer beşer haberden, toplamda 10-15 haber yayınladım. seminer dönemi okulumdaki tüm bilgisayarlara format attm. okulumda bt sınıfı ve sınıflar dahil 40 bilgisayar var, hepsi çalışıyor. birde bt rehberi olduğum lisedeki 23 etkileşimli tahta hepsi çalışıyor sorun yok. bakalım onlara kim bakacak ben gidersem.

senin kadar olmasada yeterince 10 na yakın okulda çalıştım hocam. yaranamazsın hocam ilçede dahi git gel yaptım.. bu branş olmaz olsun dicem ayıp olacak ama hal ve durum bu... bu yaştan sonra branş veya meslek değiştirmek zor. . üni sınavına girip avukatlık veya başka branşta okumak lazım.. seneye 2 saat zorunlu ders kalkar sanırım.. seneye dananın kuyruğu kopacak..

BBNET
Geri