12 saatlik atelye dersi 3-3-3-3 ve 4-2-4-2 şeklinde parçalnd

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan krack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

krack

Aktif Üye
bugün okulda ders programı değişti. 11. sınıfların nesne tabanlı programlama dersi endüstrilerde 3-3-3-3 şeklinde, tekniklerde ise 4-2-4-2 şeklinde parçalanmış. aynı şekilde 11. sınıf web programcılığı dersi 4-4-2 şeklinde parçalanmış. endüstriler günlük 7 saat ders yapıyolar. dersleri ancak bu şekilde oturtabilmişler. içinizde aynı durumda olanlar var mı arkadaşlar, varsa bu 2 saatlik dersleri nasıl değerlendiriyorsunuz. atelye dersi sonuçta en kötü 4-4-4 diye parçalanır. öncekinde böyleydi yine idare ediyoduk. ama bu şekilde çok kötü oldu.

hocam biz web'i 7+3 şeklinde 2 ye böldük. atelye derslerinin bu şekilde parçalanması pek verimli olmaz sanırım

bilisim-tef' Alıntı:
niye 7 saat yapıyorlar.
hocam hiç sorma neymiş çocukların kapasitesi günlük 9-10 saate yetmezmiş, çocuklar okuldan soğurmuş. saçma sapan sebepler. meslekçilerin hepsi mağdur

9.sınıflarda 37 saat ders var onu nasıl hallediyorlar? ayrıca 7*5=35 bu adamlar nasıl 44 saate kadar derse girecek?

bilisim-tef' Alıntı:
9.sınıflarda 37 saat ders var onu nasıl hallediyorlar? ayrıca 7*5=35 bu adamlar nasıl 44 saate kadar derse girecek?

hocam 9. sınıfların dersleri uzuyo, son saatlere seçmeli dersleri koymuşlar. ayrıca bu çocuklar 44 saate girmeyecekler. 9x4=36-1=35 saate girecekler yine.3 gün 9 saat. bir gün 8 saat, bir gün de boş olacak.

biz de zümremin özel bir durumundan ötürü grafiği 4+2 olarak böldük, 4 saatlik derste bol bol ders anlatıp daha az uygulama yaparken 2 saatlik ertesi günün dersinde hep uygulama yapıyoruz. 6 saat blok olsa daha iyi olurdu elbet ama böyle de çok sorun olmuyor

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ
Madde 151 - Yönetici ve öğretmenlerin aylık karşılığı ve ücretli okutacakları derslerin dağılımını gösteren haftalık ders
programı, öğretim yılı başında yönetimce hazırlanır ve yazılı olarak verilir.
Haftalık ders programı düzenlenirken:
a) Kurumun fiziki koşulları ile pedagojik esaslar göz önünde bulundurulur.
b) Dersler, özellikleri dikkate alınarak üst üste veya haftanın belirli günlerinde okutulacak şekilde planlanır.
c) Teorik ve uygulamalı derslerin aynı güne konulması durumunda, teorik derslerin öğleden önceye, uygulamalı
derslerin ise öğleden sonraya konulmasına özen gösterilir.
d) Uygulamalı meslek dersleri, olanaklar ölçüsünde birbirini izleyecek şekilde planlanır.

krack' Alıntı:
bilisim-tef' Alıntı:

hocam 9. sınıfların dersleri uzuyo, son saatlere seçmeli dersleri koymuşlar. ayrıca bu çocuklar 44 saate girmeyecekler. 9x4=36-1=35 saate girecekler yine.3 gün 9 saat. bir gün 8 saat, bir gün de boş olacak.
öğrenciden değil sizden bahsediyorlar.. öğretmenler 44 saate kadar derse girebiliyorlar.. ek dersi full alamazsınız..

evet ondan bahsediyorum..ayrıca öğrencilere boş gün uygulamasını da ilk defa duyuyorum :) .. napıyorsunuz o gün okulu kapatıyor musunuz :) .. birisi duyarsa arıza çıkartırlar o işe 4 gün okula gelen öğrenci mi olur diye.

bilisim-tef' Alıntı:
evet ondan bahsediyorum..ayrıca öğrencilere boş gün uygulamasını da ilk defa duyuyorum :) .. napıyorsunuz o gün okulu kapatıyor musunuz :) .. birisi duyarsa arıza çıkartırlar o işe 4 gün okula gelen öğrenci mi olur diye.

bizim teknik sınıfların derslerini öğleden sonraya koydukları için bir şekilde 40'ı buluyo ama, fazlası olmuyo. bu arada haftada 3 gün okula giden liseler var.günde 12 saat ders yapıyorlar. hem kim niye arıza çıkartsın. ders programı ayarlanmıyosa mecbur günlük ders saatini arttırman gerekiyo.

BBNET
Geri