12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy (Yapay Zeka Destekli Kısa Film)

Kodla Büyü

beyisoy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anma haftası ile ilgili yaptığım kısa film yorum, beğeni ve desteklerinizi bekliyorum

1921 kışı. Ankara buz kesiyor. Bir yanda dondurucu tipide cepheye yalınayak mermi taşıyan kadınlar... Diğer yanda kendisine vaat edilen 500 liralık (bir servet) ödülü elinin tersiyle itip, İstiklal Marşı'nı kağıt bulamadığı için kerpiç duvara kazıyan bir adam.

"Mürekkep ve Siper", o uykusuz geceyi ve cephedeki isimsiz kahramanları tek bir nefeste anlatan bağımsız bir kısa film projesidir.

Hepimiz İstiklal Marşı'nı ezbere biliyoruz. Ama o kelimelerin hangi şartlarda, nasıl bir çaresizlik, ağır bir yük ve inançla o duvara döküldüğünü hissettirmek istedim. Filmde Akif'in odasındaki o dondurucu soğukla, siperdeki barut dumanını birbirine bağlarken tek bir amacım vardı: Bu marşın sadece masa başında yazılmış bir şiir değil, cephede ölenlerin kanıyla mühürlenmiş bir yemin olduğunu göstermek.

Sesi açık izleyin. O duvara kazınan her mısranın sesinde, aslında bu milletin ayak sesleri var.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Son düzenleme:
ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar, sizlerden ricam sosyal meyda hesaplarınızdan da beğeni, paylaşım yorum yaparsanız sevinirim :)

filmleri yaparken ilk olarak notebooklm ile tarihsel araştırma yapıyorum, daha sonra bunu senaryoya ve sahnelere çeviriyorum görsel ve müzikler için gemini,kling,elevenlabs, higgsfield,bbcsound,nanobanana,elevenlabs, suno vs ne varsa kullandım diyebilirim istediğim acıyı, müziği karakter tutarliligini sağlamak icin, ama yine de bazı yerlerinde sıkıntılar var, onlarıda mümkün olduğunca azaltmaya çalıştım, ücretsiz versiyonlarla pek mümkün olmuyor ama içinde kullandığım ücretli bölümlerde var. Sahneleri oluşturdum, müzik ve ses efektleri ayrı ayrı oluşturuldu daha sonrada birleştirmek için ae veya capcut kullanabilirsiniz.

Hocam çok emek vermişssiniz belli. emeğinize sağlık çok beğendim. Millet yapay zekayı şey zannediyor. 1 prompt yazıyorsun, 5 dk.da hazırlıyor herşeyi kendi kendine.

18 Mart için de düşünüyor musun hocam bir kısa film??
Yapmıştım hocam

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anma haftası ile ilgili yaptığım kısa film yorum, beğeni ve desteklerinizi bekliyorum

1921 kışı. Ankara buz kesiyor. Bir yanda dondurucu tipide cepheye yalınayak mermi taşıyan kadınlar... Diğer yanda kendisine vaat edilen 500 liralık (bir servet) ödülü elinin tersiyle itip, İstiklal Marşı'nı kağıt bulamadığı için kerpiç duvara kazıyan bir adam.

"Mürekkep ve Siper", o uykusuz geceyi ve cephedeki isimsiz kahramanları tek bir nefeste anlatan bağımsız bir kısa film projesidir.

Hepimiz İstiklal Marşı'nı ezbere biliyoruz. Ama o kelimelerin hangi şartlarda, nasıl bir çaresizlik, ağır bir yük ve inançla o duvara döküldüğünü hissettirmek istedim. Filmde Akif'in odasındaki o dondurucu soğukla, siperdeki barut dumanını birbirine bağlarken tek bir amacım vardı: Bu marşın sadece masa başında yazılmış bir şiir değil, cephede ölenlerin kanıyla mühürlenmiş bir yemin olduğunu göstermek.

Sesi açık izleyin. O duvara kazınan her mısranın sesinde, aslında bu milletin ayak sesleri var.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

👏👏👏

@beyisoy Hocam elinize sağlık . Beğendim ve yorumda yaptım. Hangileri ücretli kullanıyorsunuz? Müsait bir zamanda zoom üzerinden anlatma imkanınız var mı?🫣 Benim gibi düşünen arkadaşlar vardır.

ilksms
Geri