11 Eylül den sonra ki hafta tatil mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fbby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fbby

Aktif Üye
Arkadaşlar bugün okul müdürü 11 eylülden sonraki hafta okula geleceksiniz tatil değil, resmi bir açıklama yapılmadı falan dedi konu ile ilgili resmi bir açıklama var mı?

Evet bizim okula il mem den yazı gelmiş haftaya okula gelinecekmiş diye. Sanırım ücretsiz...

Re: Ynt: 11 Eylül den sonra ki hafta tatil mi?

Eee
O kadar dedik yani.Ben ücret ödenmelidir dedikçe, bazı namus abidesi arkadaşlar, girmediğim dersin ücretini almam diyordu.
Şimdi hukuken 2 durum var.
1-İzinli değilsiniz.
Okula geleceksiniz. Kaçarsanız ki, insaf müdüre, ilçeye kalmış. İstenirse işlem yapılır.Okulda Öğrenci yoksa ücret yok.Sendika dava açarsa ödenir.
2-izinlisiniz
Emirle verilen izinlerde ücret ödenir. Ancak;
İdari izinlidir yazısı gerek.

Yani 2 seçenek var legal olarak
-Ya geleceksiniz (ücret ise davaya bakar ve kesin kazanılır, çünkü benzer, içtihat hükümleri var.)
-Ya izinlisiniz(idari izin, ücret ödenir.Olması gereken bu)
3.seçenek
Bunun dışında tek seçenek,
gelmezseniz, Kaçaksınız. :mrgreen:

İşte durum bu.
Bence idari izin yazısı gelmeli.
Çözüm bu.
Varsa, mevzuat ve danıştay hükümleri yorumlayabilen bir tecrübeli arkadaş;

Memnun olurum.
Gerisi içi boş acemi yorumdur....

Hayır hocam
MEB de fazla miktarda üst yönetici çok kısa sürede değişti.

Ben bizim bakanlığı biliyorsam müşteşarlardan biri ya twitterda yazar ya bi yazı gönderir illere ve sözkonusu günler tatil edilir. Ama bu olay ya perşembe akşamı ya cuma olur. :mrgreen:

hafıza silinmesi diye bişey olur mu hocam babasının bakkal dükkanını yönetmiyor bu adamlar devletin en önemli bakanlıklarından biri

COBOL' Alıntı:
İşte durum bu.
Bence idari izin yazısı gelmeli.
Çözüm bu.
Varsa, mevzuat ve danıştay hükümleri yorumlayabilen bir tecrübeli arkadaş;

Memnun olurum.
Gerisi içi boş acemi yorumdur....
:+1:

ğretmenler 28 eylüle kadar okullara gitmeyecek - (26 Ağustos 2015 tarihli açıklama)

Sene başı seminerler 11 Eylül’de bittikten sonra 14- 23 Eylül tarihleri arasında okullarımızda dersler işlenmediği için ve mesleki seminerler de bittiği için öğretmenlerimizin okullara gitmesine de yasal olarak gerek yoktur.Dolayısıyla okulların açılış tarihinin 28 Eylüle çekilmesi ile beraber 11 Eylül-28 Eylül tarihlerinde öğretmenlerin okullara gitmesinin zorunluluğu da ortadan kalkmış bulunmaktadır.Örnek vermek gerekirse nasıl ki okulda dersinin olmadığı gün öğretmenler okula gitmek zorunda değilse 14-28 Eylül tarihlerinde de okullara gitmezler.

Sonuç olarak seminerler 11 Eylülde bitecek,Öğretmenler 14-28 Eylül tarihlerinde okullara gitmeyecek ve bu zaman zarfı için herhangi bir ek ders de alamayacaklar.

Sedat DEGER-Anadolu Eğitim Sendikası Genel Merkez Hukuk Danışmanı

Cuma günü öğlen tatile giriyorum ben tekrar. İsteyen kalabilir okullarda...

fbby' Alıntı:
Arkadaşlar bugün okul müdürü 11 eylülden sonraki hafta okula geleceksiniz tatil değil, resmi bir açıklama yapılmadı falan dedi konu ile ilgili resmi bir açıklama var mı?

1 hafta için görev yerine mi gidilir ? Sonra bayram.

Ders yokken okula gitmenin mantığı var mı?

COBOL' Alıntı:
Eee
O kadar dedik yani.Ben ücret ödenmelidir dedikçe, bazı namus abidesi arkadaşlar, girmediğim dersin ücretini almam diyordu.
Şimdi hukuken 2 durum var.
1-İzinli değilsiniz.
Okula geleceksiniz. Kaçarsanız ki, insaf müdüre, ilçeye kalmış. İstenirse işlem yapılır.Okulda Öğrenci yoksa ücret yok.Sendika dava açarsa ödenir.
2-izinlisiniz
Emirle verilen izinlerde ücret ödenir. Ancak;
İdari izinlidir yazısı gerek.

Yani 2 seçenek var legal olarak
-Ya geleceksiniz (ücret ise davaya bakar ve kesin kazanılır, çünkü benzer, içtihat hükümleri var.)
-Ya izinlisiniz(idari izin, ücret ödenir.Olması gereken bu)
3.seçenek
Bunun dışında tek seçenek,
gelmezseniz, Kaçaksınız. :mrgreen:
2. Seçenek fiilen açıklandı arkadaşlar. Yani idari izinliyiz.
Sanırım ücretler de ders yapılmış gibi ödenecek.
Hayırlı uğurlu olsun.

BBNET
Geri