100 vaat verdi, 3 oy aldı, ama seçildi

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
nerden baksan tutarsız nerden baksan yandaşça nerden baksan boş baktıklar tek şey :?:
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt Üniversitesi rektörlüğüne kendi oyu hariç 3 oy alan ve YÖK tarafından üçüncü sırada ismi bildirilen Prof. Murat Erman’ı atadı. Erman iki aydır sürdürdüğü seçim çalışmalarında ‘’Seçilirsem yapacağım’’ dediği 100’ü aşkın vaade bulunmuştu.

Erman seçim çalışmaları sırasında Rektörlüğe ‘’Kurumsallığı ön plana çıkaran, hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışı geliştirip uygulamak için, mensuplarına sorun çıkarak değil, sorunlarını çözen ve hukukun üstünlüğünü ve iş huzurunu esas alan bir yönetim tarzını benimsediğim için’’ aday olduğunu belirtti.

Aralarında ‘’Dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, spor ve yürüyüş alanları oluşturmak, yeni yemekhane binası yaptırmak, ulaşım sorununu çözmek, doğal gazla ucuz ısınma ve kesintisiz elektrik sağlamak, Siirt Fıstığı, Siirt Battaniyesi, bıttım sabunu, Zivzik narı konularında çalışma yapmak, öğretim elemanları için 3+1 ve 4+1 tipi daireler inşa etmek, lojmanlara kesintisiz internet sağlamak, personelin konut ihtiyacı için TOKİ ile iş birliği yapmak’’ gibi konularında bulunduğu 100’ü aşkın vaatte bulundu.

Ancak yapılan seçimlerde, kendi oyu ile birlikte 4 oy alabildi. Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları 26 oyla birinci, Prof. Dr. Ömer Şahin 11 oyla ikinci, Prof. Dr. Murat Erman ise 4 oyla üçüncü oldu. YÖK Genel Kurulu da bu listeye aynen uydu ve Çankaya Köşküne gönderdi. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, üçüncü sırada 4 oy alan Erman’ı rektör olarak atadı. (Gazeteport)
http://www.personelmeb.net/atama/100-va ... 66736.html

abdullah gül fetullah gülden gelen her emri yerine getirir. bunu bilen bilir. rektör seçimlerinde ordan gelen isim kim olursa gülde onu seçer.

üniversitelerde neden seçim yapılır anlamı kaldı mı sizce yök istediği 3 adayı cumurbaşkanına gönderir cumuhurbaşkanı istediği adayı seçer şekil olsun adı demokrasi olsun diye seçim yapılıyor ama demokrasiyi gören var mı
sadece bu dönemi demiyorum bu sistemin uygulanması baştan beri yanlış
onun için akp liler sezerde bunu yapıyordu şunu yapıyordu demesin

Zamanında Ahmet Necdet Sezer bunu yapınca eleştirenler şimdi aynısını yapıyor. Müslüman gözüken ve zamanında bunu eleştiren bir kısım medya şimdi sus pus, hadi şimdi de eleştirsenize.

ahmet necdet sezerden öncekide bunu yapıyordu.ahmet necdet sezer de aynısını yapıyordu.bundan sonra gelende aynısını yapacak ondan sonra gelende...bu güzel ülkemde hiç bişey değişmeyecek

Kardeş Allah'ın selamı öncelikle sen ve tüm müslümanların üzerine olsun. Murat ERMAN,Fethullah GÜLEN'İN desteği ile seçilmedi. Aksine Fethullah GÜLEN Hareketine yakın isimlerin hepsi önceki rektör Recep ZİYADANOĞULLARI'na oy verdiler (Murat ERMAN'A oy vereceklerini söylemelerine rağmen) ve Cumhurbaşkanı GÜL nezdinde kulis yaptılar. Murat ERMAN'ı yakinen tanırsanız düşüncelerinizin değişeceğine inanıyorum. Murat ERMAN'ın elbette arkasında bir destek vardı, olması da gerekli. Destek olmazsaydı zaten seçilemezdi. Bunu tartışma konusu yapmak zaten anlamsız.

şimdi bu durumu eleştirenler, sezer de aynı şeyi yaparken bu şekilde karşı çıksalardı durum farklı olurdu. yanlışı sadece yandaşlarınız madur olunca görmek etik değil ama yanlış o zaman da yanlıştı şimdi de yanlış.

mriza' Alıntı:
şimdi bu durumu eleştirenler, sezer de aynı şeyi yaparken bu şekilde karşı çıksalardı durum farklı olurdu. yanlışı sadece yandaşlarınız madur olunca görmek etik değil ama yanlış o zaman da yanlıştı şimdi de yanlış.
:+1: :+1: :+1:

Ahmet Necdet Sezer'inde dediği gibi Cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerinde kısıtlama getirilmeli kesinlikle..Padişahımızın dediğine bakarak partisiz cumhurbaşkanı olmazmış , demek ki ordinaryus profesörde olsan rektör olamazmışsın bu memlekette...

a.n.sezer zamanında karşısına gelen listelerin çoğunda ilk sıradaki seçilmez. bu sefer 23 tane listeden sadece bir tanesindeki listebaşı aday seçilmemiştir. baya bi gelişme var eskiden olsa herhalde en az 10-15 tane sinde cumhurbaskanı insiyatif kullanırdı.

YuLiaN' Alıntı:
a.n.sezer zamanında karşısına gelen listelerin çoğunda ilk sıradaki seçilmez. bu sefer 23 tane listeden sadece bir tanesindeki listebaşı aday seçilmemiştir. baya bi gelişme var eskiden olsa herhalde en az 10-15 tane sinde cumhurbaskanı insiyatif kullanırdı.

ister 1 ister 5 ne olursa olsun zihnite değişmedikçe değişen bir şey yok sadece 3 oy alan bir kişi nasıl rektör olabilir. sayın GÜL neye dayanarak 3 oy almış birini rektör yapıyor. bütün rektörlük seçimlerinde fetullah gülen'in elemanları devreye giriyor bu etik bir durum değildir.

İleri demokrasi getirdi ya arkadaşlar memlekete. Artıh darbeler yoggg!!! Halhın egemenliği vaaarrr!!! Durmah yoooggg yola devaaamm!!!

cemreerva' Alıntı:
Kardeş Allah'ın selamı öncelikle sen ve tüm müslümanların üzerine olsun. Murat ERMAN,Fethullah GÜLEN'İN desteği ile seçilmedi. Aksine Fethullah GÜLEN Hareketine yakın isimlerin hepsi önceki rektör Recep ZİYADANOĞULLARI'na oy verdiler (Murat ERMAN'A oy vereceklerini söylemelerine rağmen) ve Cumhurbaşkanı GÜL nezdinde kulis yaptılar. Murat ERMAN'ı yakinen tanırsanız düşüncelerinizin değişeceğine inanıyorum. Murat ERMAN'ın elbette arkasında bir destek vardı, olması da gerekli. Destek olmazsaydı zaten seçilemezdi. Bunu tartışma konusu yapmak zaten anlamsız.
Fethullahçı bu arkadaşlar kaçın!!!

cemreerva' Alıntı:
birde işin bu yanı var adamları tanımıyoruz nasıl çalıştıklarını bilmiyoruz aynı mantığı genel seçimler içinde düşünürsek 1. olan iktidar oluyor ama yine memnun olmayanlar olabiliyor 3. olan demokrasiden dolayı olmuyor. tez anti tez

tayinci42' Alıntı:
ben güveniyorum. hak eden kişileri seçiyordur bence.

sen nerden biliyosun merak ettim. orda çalışanların sadece 3 kişisi güvenmiş geriye kalanlar istememeiş. o insalarda daha iyi mi bileceksin

Adama kanunlarla verilmiş hak kullanmış... bunu 2005'te bir arkadaşa söylemiştim demediğini bırakmamıştı... şimdi savunuyor ilginç... neyse önemli olan iki yüzlü olmamak... benim sözüm aynı... -- Adama kanunlarla verilmiş hak kullanmış --

cesur yürek99' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

sen nerden biliyosun merak ettim. orda çalışanların sadece 3 kişisi güvenmiş geriye kalanlar istememeiş. o insalarda daha iyi mi bileceksin
ya hocam aynı mantıkla değilmi bütün seçimler şimdi ben size desem ki her iki kişiden biri oy vermiş bunlar kesin iyilerdir ne dersiniz

refleto' Alıntı:
Adama kanunlarla verilmiş hak kullanmış... bunu 2005'te bir arkadaşa söylemiştim demediğini bırakmamıştı... şimdi savunuyor ilginç... neyse önemli olan iki yüzlü olmamak... benim sözüm aynı... -- Adama kanunlarla verilmiş hak kullanmış --

cumhurbaşaknı hakkını kullanır ama doğru kullandığı konusunda tartışılmaycak diye bir durum yok. ahmet nejdet sezer 189 pkk lıyı hapisten çıkardı. sen kalkıp buna verilmiş bir hak dersen yaptığı işide meşrulaştrımış olursunuz. eskiden ateistler rektör oluyordu şimdi cemaatçiler. bana göre ikiside aynı yolun yolcusu değişen bir şey yok

beyazgolge' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

ya hocam aynı mantıkla değilmi bütün seçimler şimdi ben size desem ki her iki kişiden biri oy vermiş bunlar kesin iyilerdir ne dersiniz

mesele iyi kötü meselesi değildir belkide 3 oy alan arkadaş diğerlerinden daha iyiidir. önemli olan iktidar olabilmektir. %50 oy almış bir partiyi varken cumhurbaşkaını hükümet kurma görevini MHP ye verse ne kadar adil olur.

cesur yürek99' Alıntı:
mesele iyi kötü meselesi değildir belkide 3 oy alan arkadaş diğerlerinden daha iyiidir. önemli olan iktidar olabilmektir. %50 oy almış bir partiyi varken cumhurbaşkaını hükümet kurma görevini MHP ye verse ne kadar adil olur.

sayın hocam zamanında bu da yapıldı. Rahmetli Erbakan hoca lider parti iken hükümet kurma görevini Rahmetli Ecevit e vermişlerdi.

Kısacası bunlar bu ülkede yeni yapılan şeyler değil. Bunları değiştirmenin yolu kesinlikle siyasette değil. Çözüm okul sıralarından geçen öğrencilerimizi düzeltmek. Haram dan helal den haberdar, kul hakkını gözeten, insan haklarına saygılı, topluma karşı kendisini sorumlu hisseden dürüst bireyler yetiştiği zaman bu sistem kendiliğinden düzelecektir. Siyaset şeytan işidir insanın fıtratına tertstir.

Dikkatimi çekti mesajlarınız genelde iğneleyici türden. Böyle davranmanız bu şartlarda belki normal olabilir ama böyle davranmanın çözüm olmayacağı da bir gerçek.

Yani bakıyorum foruma yok 3 oy aldı seçildi seçilmedi, bilmem kimin hakkı yendi, bilmem kim torpilli atandı atanamadı, muhalefet şunu yaptı iktidar bunu yaptı gibi yorumlar bizi incitir ve yıpratır. bırak isteyen istediğini yapsın bize ne. biz işimize bakıp insan yetiştirelim ki bundan sonraki nesiller daha dürüst ve daha demokratik olabilsin.

cesur yürek99' Alıntı:
refleto' Alıntı:

cumhurbaşaknı hakkını kullanır ama doğru kullandığı konusunda tartışılmaycak diye bir durum yok. ahmet nejdet sezer 189 pkk lıyı hapisten çıkardı. sen kalkıp buna verilmiş bir hak dersen yaptığı işide meşrulaştrımış olursunuz. eskiden ateistler rektör oluyordu şimdi cemaatçiler. bana göre ikiside aynı yolun yolcusu değişen bir şey yok

tartış hocam tenkit et ona bir lafım yok... hakkın...

bu ara kanuna göre Cumhurbaşkanının birini afetmesi için... Adalet bakanlığının onu önermesi lazım... yani cumhurbaşkanı tek başına ben şunu af ediyorum diyemez... 186 kişilik olayın ayrı bir suç ortağı var sezer'den başka... hani şu oslo görüşmelerini yapan, bütün analar ağlamasın diyen, açılım karşı çıkanlara faşist diyen ve haburda geçit töreni yapanlar ha işte onlar...

cesur yürek99' Alıntı:
abdullah gül fetullah gülden gelen her emri yerine getirir. bunu bilen bilir. rektör seçimlerinde ordan gelen isim kim olursa gülde onu seçer.

Yahu hocam nasıl birisin merak ediyorum, her konuda lafın ya hükümete ya senin ifadenle cemaate. Hiç mi bilmezsin günahtır kulağınla duymadığın gözünle görediğin konularda iddialı seyler söylemek gıybettir, iftiradır. Lütfen sağa sola mesnetsiz ve dayankasız ifadelerle sataşmayı bırak. Rica ediyorum.

Hacker' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

sayın hocam zamanında bu da yapıldı. Rahmetli Erbakan hoca lider parti iken hükümet kurma görevini Rahmetli Ecevit e vermişlerdi.

Kısacası bunlar bu ülkede yeni yapılan şeyler değil. Bunları değiştirmenin yolu kesinlikle siyasette değil. Çözüm okul sıralarından geçen öğrencilerimizi düzeltmek. Haram dan helal den haberdar, kul hakkını gözeten, insan haklarına saygılı, topluma karşı kendisini sorumlu hisseden dürüst bireyler yetiştiği zaman bu sistem kendiliğinden düzelecektir. Siyaset şeytan işidir insanın fıtratına tertstir.

Dikkatimi çekti mesajlarınız genelde iğneleyici türden. Böyle davranmanız bu şartlarda belki normal olabilir ama böyle davranmanın çözüm olmayacağı da bir gerçek.

Yani bakıyorum foruma yok 3 oy aldı seçildi seçilmedi, bilmem kimin hakkı yendi, bilmem kim torpilli atandı atanamadı, muhalefet şunu yaptı iktidar bunu yaptı gibi yorumlar bizi incitir ve yıpratır. bırak isteyen istediğini yapsın bize ne. biz işimize bakıp insan yetiştirelim ki bundan sonraki nesiller daha dürüst ve daha demokratik olabilsin.
söyledikerinizin bir kısmına katılıyorum ama bırakın insanlar istedilerini yapsın demek uygun değil. bu ülke birilerinin keyfine göremi yönetilecek. toplum baskısı olmaycak mı? yanlışa yanlış demeyelim mi? ülkede adam gibi kamoyu baskısı olsa bizi yönetenlerde adımlarını ona göre atar. yanlış kimden gelirse gelsin eleştirilmesi şarttır.

seferzafer' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

Yahu hocam nasıl birisin merak ediyorum, her konuda lafın ya hükümete ya senin ifadenle cemaate. Hiç mi bilmezsin günahtır kulağınla duymadığın gözünle görediğin konularda iddialı seyler söylemek gıybettir, iftiradır. Lütfen sağa sola mesnetsiz ve dayankasız ifadelerle sataşmayı bırak. Rica ediyorum.

hocam bu iftira falan değil git bütün üniversite deki seçimlere bakın cemaatin bu konuda müdahil olup olmadıklarına bir bakın. fetullah gülenin bülent arınç, abdullah gül ve hüseyin çelik ile ilgili bağlatıları vardır.
siz herşeyi çok masum mu zannediyorsunuz. adam her yerde örgütlenmeye çalışıyor bunun için kahin olmaya gerek var mı? ben bunları detaylı anlatmayım ama biraz araştıdığınızda sizde neler bulacaksınız.

ilyas33' Alıntı:
ahmet necdet sezerden öncekide bunu yapıyordu.ahmet necdet sezer de aynısını yapıyordu.bundan sonra gelende aynısını yapacak ondan sonra gelende...bu güzel ülkemde hiç bişey değişmeyecek
:++:

pisagorean' Alıntı:
cemreerva' Alıntı:
Fethullahçı bu arkadaşlar kaçın!!!
arkadaşım neye dayanarak benim için Fetullahçı ve ya şucu bucu diyorsun ben öle birşey demedim sadece seçimleri yakından takip ediyordum ve Murat Erman Bey'in bu kişilerlele hiç bir alakası yoktu. Bizlere çok kolay geliyor dimi birilerini suçlamak.

Hacker' Alıntı:

hacker kusura bakmada kelimenin tam anlamıyla saçma olmuş..İsteyen istediğini yapsın dediğin ülke ermenistan değil bizim ülkemiz. Ayrıca haktan adaletten yana öğrenciler yetiştirmek tam senin gibi dersi olmayan tornavidali formatörlere göre..

sibel80' Alıntı:
Hacker' Alıntı:

hacker kusura bakmada kelimenin tam anlamıyla saçma olmuş..İsteyen istediğini yapsın dediğin ülke ermenistan değil bizim ülkemiz. Ayrıca haktan adaletten yana öğrenciler yetiştirmek tam senin gibi dersi olmayan tornavidali formatörlere göre..
Tornavidalı formatör mü? :( Bunca yıllık formatörüm böyle hakaret duymadım...

pisagorean' Alıntı:
Tornavidalı formatör mü? :( Bunca yıllık formatörüm böyle hakaret duymadım...

hakikaten bende duymadım. iyi hakaret etmiş formatörlere. Bu mesaj bile formatör olmamak için tek başına yeterli bence.

bana gelince formatör değilim. eml de çalışıyorum ve haftada 6 gün 45-50 saat derse giriyorum.

cevabınıza gelince çok gereksiz bir yere çok gereksiz bi laf kullanmışınız.

BBNET
Geri