Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
921
Arkadaşlar aracımı değiştirip model yükseltmek istiyorum, bunca yıldır hep LPG li manuel araç kullandığım için artık dizel ve otomatik almak istiyorum, Jetta , Octavia, Focus, Elantra arasında kararsız kaldım, Passat, Superb de çok güzel araçlar ama biraz geniş araçlar ama yine de bilemiyorum. Bir de Hyundai Tucson, Skoda Kodiac ,VW Tiguan nasıldır. SUV larda da gözüm var. Ne dersiniz ? Çok mu cesurum :) Özellikle saydığım araçları kullanan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim. Böylelikle forumda bunları düşünen arkadaşlara da yardımcı olmuş olurlar. (Bu arada aracım 2004 focus LPG li manuel)
 
hocam focusun otomatiği 100 bin demeden seni yer:)

octavia ve jetta nın otomatik şanzımanı zaten aynı . ama ben konfor olarak octavia yı tek geçerim. octavia otomatik test sürüşünü yaptım. bence güzel.
 
hyundai tucson derim.full araba.neden diyeceksin.hem 2005 dizeli var 4*4.;hem de 2016 modeli var.cok da memnunuz.
 
Focus 1.6 tdci 95 hp 2016 manuel kullandım 1 yıla yakın,
Artıları, güçlü yol tutuşu, sürüş zevki, ortalama yakıtı (4,1 lt/100km), ses yalıtımı, sağlamlık
Eksileri, titanyum hariç donanım zayıf, dış hacimle orantısız iç hacim

Yerli elektrikli araç da bir seçenek, uzun menzilli olur ve alt yapısı iyi yapılırsa iddialı bir araç olur
 
Ben olsam dizel için Tucson yerine Kadjar tercih ederdim. Clio4 kullanıyorum gerçekten başarılı bir dizel motor.
 
Hocam araç almak için doğru bir zaman dilimindeyiz, madem böyle bir niyetin var aralık sonuna kadar olan zamanı değerlendirmeni tavsiye ederim. Sene sonu kampanyalarından dolayı araç yenilemek için aracını piyasanın altında değerlere satanları görmen mümkün.

Bende 2014 octavia 1.6 tdi manuel mevcut. Elegance CR donanım üstüne sunroof, koltuk ısıtma, ön park sensörü, parçalı deri koltuk vs... Kısacası full+full bir aracım var. Yukarıda bahsettiğin araçlar içerisinde seni tatmin edeceğini düşündüğüm bir araç.

VW grubu araçların otomatik şanzımanlarına epey laf ederler ancak ben korkmadan tercih ederdim. Passat ve Superb'in dizel + otomatik kombinasyonunu son kasalarında 100 bin bandında kolay kolay bulamazsın, bulsan dahi hem donanım olarak çok zayıf, km si yüksek ve hatalı araçlar olur. Jetta mı Octavia mı sorusuna ise kesinlikle Octavia olarak cevap veririm. Eğer evliysen Octavia'nın bagajı sana resmen dünyaları sunar =) donanım, yakıt, yol tutuşu, sağlamlık, güvenlik... Her konuda son derece tatminkar bir araç

Focus'u iç hacminden dolayı önermem. Yine de sağlam ve yol tutuşu güzel bir araç olduğu inkar edilemez.
Elentra yakıt tasarrufu ve donanım yönünden iyi bir araç olsa da bana hep kendi segmentindeki rakiplerine göre kalitesiz gelmiştir. O yüzden pek de incelemediğim bir araç.

SUV'lar içerisinde kodiac'ın dizel motoru yok zaten. Benzinli boşu ise 140 binden başlar.
Benzin sorun değil dersen yeni Tucson'u önerebilirim. Temiz bir Tucson için de 125 bin lirayı gözden çıkartman gerekir. Yeni kasa Tucson çok güzel ve donanım yönünden piyasadaki araçların çoğundan daha dolu bir araç. Kısa süre önce arabadan anlayan bir arkadaşım aldı ve sürekli olumlu dönütler alıyorum.
Tiguan'ın yaşı küçük ve dizel otomatik olanları yine 125 binden başlar.

Bu da örnek olarak sunabileceğim bir octavia =)
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ill-son-1-hafta-temiz-octavia-484712765/detay
 
Hocam dizel değil ama toyota c-hr benzinli hibrit 3.9 lt ortalama yakıt tüketimi var, 50 km hızın altında 0 (sıfır) yakıt yakıyor. Düşünülebilir.
 
Fiat egea derim.
2. el 1.6 dizel dct lounge paket öneririm. Otomotik şanzumanı sorunsuz.
80 bin liraya alır üst sınıf rahatlığı yaşarsın.
 
Son düzenleme:
focusun dizel otomatiğinden uzak dur. benzinli şanzıman harika ama dizel tam bir fiyasko. sorunludur.(bende benzinli otomatik var bu arada)
kadjarın dizel otomatiği çok güzel, renoult ile alakası olmayan bir araç yapmışlar.
octavia, vw aynı şanzıman ve çok iyiler bu konuda. tavsiyem bu guruptan yana olacaktır.
 
Yılda ortalama ne kadar km yapıyorsunuz. Öncelikle buna göre dizel almak sizin için mantıklı olurmu olmazmı bunu anlayın
 
hocam ben olsam gidip kia cerato ya bir bakardım.. sıfır dizel otomatik liste fiyatı 102.900 tl.. 2. el alırsanız 80 bin civarına alırsınız. bir bakın derim.
 
Geri
Üst