10 saat ders 4 güne verilirmi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
rohun' Alıntı:
Valla bende anlamadım haftanın 3 günü boş 4 gün okula geliyor onuda beğenmiyor. 3 gün okula gelip 4 gün yatıcaksın. Valla kusura bakma ama aldığınız parayı hizmetliyle kıyaslıyacağınıza biraz haketmeye çalışın başkaları sizi ilgilendirmez herkez kendine baksın. nöbet zaten yönetmelik gereği boş güne yada en az dersi olduğu güne yazılır ama genelde idare ediliyor da 4 gün yatıp 3 gün çalışmakta ne bileyim herhalde birazda vijdanla alakalı....

yine aynı dersi veriyolar. ben 15 saat dersim varsa 3 günde de girerim, 5 güne de.. bunun vicadnla ne lakası var. maaş karşılığı doldurdun mu tamam.
10 saat se dersi 5 saat idari görev ya da nöbet. sonra vicdanın rahat rahat evinde uyu..
beleş ek ders istiyo sanki arkadaş

rohun' Alıntı:
Valla bende anlamadım haftanın 3 günü boş 4 gün okula geliyor onuda beğenmiyor. 3 gün okula gelip 4 gün yatıcaksın. Valla kusura bakma ama aldığınız parayı hizmetliyle kıyaslıyacağınıza biraz haketmeye çalışın başkaları sizi ilgilendirmez herkez kendine baksın. nöbet zaten yönetmelik gereği boş güne yada en az dersi olduğu güne yazılır ama genelde idare ediliyor da 4 gün yatıp 3 gün çalışmakta ne bileyim herhalde birazda vijdanla alakalı....

Hocam arkadaş özel durumum var demiş,o yüzden formatörlüğü bırakmak zorunda kaldığını da eklemiş.Sen önce yazılanları okumamışsın.

Ben de formatör olmak istemedim küçük çocuğum olduğu için 20 saat ders var onu aldım.5 güne yayılmış ve boş saatler aralara yayılmış.Hiç yardımcı olmuyorlar ama bir işleri düşsün hemen bizden yardım beklerler.Yaparsın zaten görevin olur aman ha yapmazsın o zaman da bişeyden anlamıyor olur:((
Bizlerin kaderi bu olsa gerek...

Kasıt olduğu ortada. Önce bu şekilde yapmalarının sebebini sorun. (sebeb muhtemelen sizi okulda tutup ihtiyacları oldugu anda çözüm sağlamanızdır.) Sonrada düzeltmezlerse siz bilirsiniz diyip, artık onlara yardım edemeyeceginizi, kendilerinin size yardımcı olmadıgını hatırlatın.

hocam ben de formatörlük istemedim 12 saat dersim var 4 gün geliyorum ders programımı da sağolsunlar delik deşik ayarlamışlar..

Hocam bende 7 saat ders var ve 4 gün. Allahtan 3 sınıfta dersler 2şer saat (lisedeyim) yoksa hergüne yayacaklar galiba :)
programı ben yapıyordum şimdiye kadar sorun olmuyordu. bu hafta yeni müdür yard. geldi. bende fazla çıkmadım yukarı, yap dediklerinde de şöyle çalışıyor siz yapın diye tarif ettim. SAdece kendim cuma öğleden sonramı kapatmıştım. Sağolsunlar yadıma çıkmayınca ilk iş cuma öğleden sonrayı açmışlar ve ders koymuşlar.
Ne diyelim. bizde derse girer dersten sonra kendimizi laba kilitler işişmize bakarız.

hocam geçmiş olsun. maalesef bu gibi durumlarla zaman zaman karşı karşıya kalınabiliyor. sorununuzu iyi niyet çerçevesinde anlatmışsınız ve yardım beklemişsiniz ama istediğiniz gibi bir sonuç ortaya çıkmamış. aynı durum şu anda benim eşiminde başına geldi. sizi yönlendirmek istemem ancak ben olsam minimum düzeyde yapmam gerekenden bir milim bile fazlasını yapmadan yönetmelikler çerçevesinde çalışır, idare ile olan diyaloğumuda resmiyetten öteye götürmezdim.
kolay gelsin.

Diyavol' Alıntı:
ya sizinkide iş. 1600 tl maaş alıyoruz sabah 8den 14.30 a kadar okulda bulunmayı bile dert ediyorsunuz. 1gün boş daha ne istiyonuz anlamadım.bu kadar da yapmayın arkadaşlar. içinizde birazcık bile okula bulunmak için istek yoksa bu işi yapmanıza gerek yok!!

Siz işinizi yaptığınızımı sanıyorsunuz merak ediyorum?
Ben işimi yapamıyorum sayın hocam, Ben bir bilgisayar öğretmeni olarak işim olmayan ne varsa onu yapmak zorunda bırakıldım çalıştığım okullarda.. Fotoğraf çekmekten tutunda ne kadar amelelik varsa yaptım, ders işlemeye gelince öğrencilerle kavga ede ede dersimi işlemeye çalıştım, Öğrencilerin "Bilgisayarda dersmi", "özel ders de verirmisiniz ha ha ha", "Bu önemsiz derslerin öğretmenleride hep böyle" gibi laflarına kulağımı tıkayarak aldığım parayı hak etmek için ve de işimi yapabilmek için halada çabalıyorum ama öğrencilerin tepeme çıkmasındanda, müdürün 8 tane fare klavye eksiği yüzünden çalışmayan bilgisayara sırf dersimi önemsemediği üç kuruşluk fare klavye almadığı için kalan 7 bilgisayarda beni 40 kişilik sınıfta ders işlemeye mahkum bıraktığı için için,ve ben bu öğrencilere eğitim vermek yerine sadece çobanlık yapmak zorunda bırakan bir sistemde eğitim fakülteli olarak tatmin olmadım ve içimdede " birazcık bile istek kalmadı", buna rağmen bana verilen derslerimi elimden geldiğince iyi işlemeye çalışırım ama o kada,r onun dışında okulda bir saniye bile kalmak istemiyorum. Bir itirazınızmı var?

daha kötüsü varmı, olurmu bilmiyorum , gecen dönem arkadaşımla öğrenim özrüyle geldik,ilçede tek norm fazlası o oldu, ki istenseydi bi okula formatör olarak verilirdi, verilmedi sonra bi okula norm fazlası olarak bilişim öğretmeni olarak atandı, okulda 12 saat ders varmış, 4 ünü arkadaşıma verdiler.
4 saat dersi 4 güne verdiler bir günde nöbet yazdılar..zaten bir günü de yasal izinli yüksek yaptığı için, daha kötüsü ne olabilir ki , gülermisin ağlarmısın...

Sayın hocam, 10 saat dersin 4 güne yayılması iyi niyetli değildir. Sizi hiç önemsememişler, önce diğer hocaların derslerini dağıtıp sizinkini de serpiştirmişler. Siz sesinizi çıkarmazsanız, böyle ayrımcı uygulama devam eder gider. Önerim, önce düzgün dille kendinizi ifade edin sayın beylere(!). Gerekirse sertleşin de derim ben. Personeller arasında adil olmayan uygulamalar da suçtur, bunu da hatırlatın isterseniz.

fgur' Alıntı:
arkadaşlar 10 saat dersim var haftanın 4 günü okuldayım, özel durumumdan dolayı formatörlük istemedim çünkü boş zamana ihtiyacım var, bunu idareyede söyledim bu sebeple formatörlüğü bırakıyorum, ders programımı ona göre yaparmısınız diye, tamam yaparız dediler şimdi elime yeni program verildi baktım ki sağolsunlar çok güzel yapmışlar... Sizlerde durumlar nasıl, boş gündemi nöbet tutuyorsunuz sizde merak ediyorum?

Dersimize girip çıkartmazlar bizi. İşte bu yüzden rehber öğretmenler gibi formatörlüğü bir tanıma oturtalım diyorum.

fgur' Alıntı:
7 saat derse girenlerde var 2 günleri boş, ama 20 ün altındakilerinde bir boş günü var. Ben 7 saat girenlerin 2 günü boş deyince ama onlarınki 7 saat dediler, 24 le 10 arasındaki fark 3 ten büyük farkındamısınız dedim ama daha ciddi bir konuşma olmadı, doğrusu boş gün derdinde de değilim sadece öğleden sonralarım boş olsa o bile yetecek ama öyle iğrenç bir programki, öğleden sonralar hep dolu boş olan gündede nöbet var, bazı günler sabahtanda 1 er saat var falan nerden tutsan olmuyor yani program eline kalıyo

Ders ders diyenler duysun. Bilgisayar herşeyle ilgili olduğu sürece bizi rahat bırakmazlar. Biz lanetli branşız.

Formatörlüğü reddettiğiniz için sizi cezalandırmışlar hocam. Normalde o ders programını o idarecinin yüzüne çarpmanız lazımdı. Öyle program mı olur Allah aşkına. En azından bir dilekçe verin ve kayıt defterine mutlaka işleyin. Cevabını yazılı olarak istediğinizi de dilekçenizde belirtin. Bundan sonra selam bile vermeyin, hiç bir şartta da yardım etmeyin. Dersinizi işlerken sorun çıkmaması açısından kendi sınıfınızın bilgisayarlarına bakarsınız o kadar. Geri kalan bilgisayarlarla ilgilenmeyin. Açıkça yapmam deyin. Ne diyelim. Allah yardımcınız olsun.

7 saatimi 5 güne yaymışlardı ilk atandığımda ve köye sabah girersin akşam çıkarsın :) ben 1 gün gidip demedim boş gün verir misiniz diye ... Allah'ından bulsun dedim şimdi kendi aynı duruma düştü müdürlüğünü aldılar elinden öğretmenliğe döndü 10 güne 5 gün vermişler :D

öncelikle geçmiş olsun...
idarede çalıştığım için az buçuk ne yapabileceğinizi söyleyebilirim.
eger bu sizeözel bir kasıtsa inatlaşın onların maalesef hakkı var böyle birşeye siz bölgenize bakan müfettişi arayın ve durumu izah edin. Ya ders programınızı değiştireceklerdir.ya da bu şekildeki diğer öğretmenlerin ders programları da sizin gibi olacaktır.

ama kesinlikle onların insiyatifine bırakmayın derim...

fgur' Alıntı:
Diyavol' Alıntı:
ya sizinkide iş. 1600 tl maaş alıyoruz sabah 8den 14.30 a kadar okulda bulunmayı bile dert ediyorsunuz. 1gün boş daha ne istiyonuz anlamadım.bu kadar da yapmayın arkadaşlar. içinizde birazcık bile okula bulunmak için istek yoksa bu işi yapmanıza gerek yok!!

Siz işinizi yaptığınızımı sanıyorsunuz merak ediyorum?
Ben işimi yapamıyorum sayın hocam, Ben bir bilgisayar öğretmeni olarak işim olmayan ne varsa onu yapmak zorunda bırakıldım çalıştığım okullarda.. Fotoğraf çekmekten tutunda ne kadar amelelik varsa yaptım, ders işlemeye gelince öğrencilerle kavga ede ede dersimi işlemeye çalıştım, Öğrencilerin "Bilgisayarda dersmi", "özel ders de verirmisiniz ha ha ha", "Bu önemsiz derslerin öğretmenleride hep böyle" gibi laflarına kulağımı tıkayarak aldığım parayı hak etmek için ve de işimi yapabilmek için halada çabalıyorum ama öğrencilerin tepeme çıkmasındanda, müdürün 8 tane fare klavye eksiği yüzünden çalışmayan bilgisayara sırf dersimi önemsemediği üç kuruşluk fare klavye almadığı için kalan 7 bilgisayarda beni 40 kişilik sınıfta ders işlemeye mahkum bıraktığı için için,ve ben bu öğrencilere eğitim vermek yerine sadece çobanlık yapmak zorunda bırakan bir sistemde eğitim fakülteli olarak tatmin olmadım ve içimdede " birazcık bile istek kalmadı", buna rağmen bana verilen derslerimi elimden geldiğince iyi işlemeye çalışırım ama o kada,r onun dışında okulda bir saniye bile kalmak istemiyorum. Bir itirazınızmı var?

Hocam sıkmayın canınızı böyle konuşanlar hala birilerinin oyuncak gibi kullandığı bir branş olduğumuzu anlayamadılar :)

Rahatım yerinde çok şükür bazen kavga dövüş, bazen tatlı dille değirmenimide döndürüyorum her türlü. Klüp, sınıf, nöbet, 5e kadar durma, tamir derdimde yok. Güzel bir odam ve her türlü imkanımda var okulda ama tüm bunlar bir tarafa kendim için konuşmasamda branşım ciddi anlamda birilerinin elinde çocuk oyuncağına döndü. Açıkçası üniversitede okurken böyle bir öğretmenlik, böyle bir zümre hayal etmiyordum. Bu branşın kalifiye, değerli bir branş olması gerekirken çoğu bilgisayar öğretmeni arkadaş yardımcı hizmetlerde çalışan birisi, bazen memur, bazen tamirci, bazen teknik servis, bazen fotoğrafçı bazende müdürün ayakçısı konumunda oradan oraya koşturuyorlar. Birileride hala çıkıp vicdandan bahsediyor garip :)

Öğretmenlikte ilk yıllarımda 2002 - 2003 arası BTciler için durum yine aynı şekilde vahimdi. İkili eğitim yapan bir okulda görevliydim. Sabahtan 4 saat sonra 6 saat boş son 2 saat dolu veya daha kötüsü 1 saat var 1 saat yok 5 gün böyle doluyordu. Sonra durum dahada vahim oldu 2005 sonunda 4-5 lerde dersler 1 e düştü bende maaş karşılığı dolduramıyordum. Taki ilçede Btci araki bulasın benden başka 1 tane daha var başka yok beni 1 okula 8 saate daha görevlendirdiler mecburen 12 saat dersi bir araya topladı kendi okulum. İşin tuhafı o dönem 2006 ilk başı yani 2005- 2006 ikinci dönem başında okullara Formatör öğretmen görevlendirmeleri başladı. BT öğretmenleri o dönem formatör olamıyor. :) Adam o kadar boşta okul varken benim okulumu istedi neyse o full ekders alıyor derse girmiyor ( ozaman derse girmiyordu formatörler) ben 20 saat için 20 sınıf toplam 1000 küsür öğrenci ve 2 okul geziyorum neyse uzattım toparlayayım. Neyse gelen formatör arkadaş makine toplamayı ve windows kurmayı bilmiyordu. İdare bununla zıtlaşmaya başladı zıtlaşsalarda baktılar işler aksıyor o bana yokuş yapan adamlar bana bir iyi bir iyi. Hocam tel açarlar gelir misiniz? Dediklerinde Özel işim var gelemem desemde nöbet görevine geç kaldığım günlerde bile mağzur gördüler. Sadece 10 isteklerinde 1 tanesini yaptım düşünün o yoğunlukta el üstünde taşıdılar. :) O sıra özel dershanede vb kursu veriyorum 8 aydır ( O zamanlar dershanelerde 10 saate kadar kursta verebiliyorduk). Gerçi hakkını vereyim yeni gelen müdürümüz esaslı adamdı derdi bu adamların o kadar derslerini kestiler yine kendine bir yerde ders veya bilgisayar işi bulabiliyorlar bunlar farklı adamlar. BTcinin ne olduğunu anlamıştı. Yıl:2005

Bir BT cinin ne olduğunu çok ama çok iyi anlamışlardı. İnanın ben böyle yapmadan önce hafta sonuda gitsem yaranamazdım. Sizin değerinizin anlaşılabilmesi için sizi kaybetmelerinden başka çare yok.

hemen bugün işleri düştü zaten, müdür çıkmadan yeni programı webe atalım hocam diye emir kipinde bir cümleyle hemde, bende progam memnun etmedi hocam, memnun etse hemen atardık ama bu durumda bilmem atmaya gerek varmı dedim arkama bakmadan çıktım,

forumda sıkıntılarımızı paylaşalım, dertleşelim diye yazıyoruz ama çok fazla densiz var, ne okuduğundan nede yazdığından haberi olmayan, tamamen ön yargılarıyla hareket eden..
iyi niyetli arkadaşlarıma yorumları için teşekkür ederim, sayenizde gerçekten problemlerim çözülmesede paylaşabildiğim için rahatlıyorum, iyi ki varsınız..

okuldayken görmüştüm konuyu. ah hocam ah. bizi kimse sevmiyor maalesef. öğretmen camiası rahatlar diyor. idare kısmı iş yapmıyor diyor. kimseye yaranamıyoruz. ağzımızla kuş tutsak da.
gelelim bizim okula.
müdür kendisi çatı hazırladı.(herkese istediği gün boş) tabi ben dışındayım.kimseye dokundurtmuyor çatıyı. 22 saat + egzersiz 3 gün de bitiyor birinin 2 günü boş. o hoca ek dersi nerdeyse full alıyor.bilmem bu örnek yeter mi?
GÜZEL YAZMAK İSTERDİM MAALESEF AMA BİZE BUNU REVA GÖRENLERE HAKKIM HARAM OLSUN. ELBET BİGÜN ÇIKAR ACISI ONLARDAN DİYORUM.
herşeye rağmen DİK durmalıyız. bana bişey olsa kimsenin umurunda değil. çoğumuz bu durumda değilmiyiz hocam?
diğer hocalara özel prog. yapılmışsa 1 dk. durmayın müfettiş bulup sorun. gereken yapılır.

15 saat maaş karşılığı okulda kalman lazım zaten , 15 saat derse giren 100 öğretmenin 99 u zaten haftada 4 gün gidiyor okula ...

Bu durumun maaş karşılığıyla ilgisi yok bence.15 saati başka okullada tamamlarsın.Ama bu kalan 4 gün okula geleceksin anlamına gelmez.Ben 13 saat kendi okulumdayım,6 saatte başka okuldayım.Kendi okulumda olan 13 saat dersi 4 günde tamamlamak zorunda değilim.

ozcankurucu' Alıntı:
hocam maalesef idare istediğini yapabiliyor. hatta 4 güne ders verip boş gününe nöbet yazanları bile duyuyoruz. yapacak bir şey yok. ha şu da yok illa dersler 5 ya da 4 gün olacak diye bir şeyde yok. hocam merkezi bir yerdeyken de böyle yapıyorlar. öğretmenler gelsin gitsin. köylerde veya uzak yerlerde biraz daha duyarlı olabiliyor idareciler.
bence sizde bundan sonra okulda bir şeyler isterlerse yapmazsanız olur biter.
malesef hocam köyde de duyarlı olmuyor idareciler.benim de 6 saat dersim var.formatörüm .ama biliyorsunuz vanda deprem olduğu iiçin cumartesileri de derse gidiyoruz.ve her cumartesi bir günün dersi uygulanıyor. benim 6 saatlik dersi 3 güne yaydığı için idarecim cumartesileri de okula gitmek zorunda kalıyorum.en azından 2 güne sığdırabilir misiniz dedim , bırak 2 güne sığdırmayı 3 güne dağıtmış bi de derslerim biri 1. saat diğeri 6. saat.yani dersim bitti güç bela bi araba bulup köyden eve gideyim bile diyemiyorum.....herkes bize düşman resmen ya....

hasanemre' Alıntı:
İDAREYLE alakalı hocam isterse 5 de yapar. birşey deme hakkımız olmuyor malesef. iyi niyetli olanlar 3 gün tutup bırakıyor
Aynen öyle ben 2 yıl 25 km köyden ilçeye 1 saat için gittim. Duru herkes biliyordu ama hiç oralı bile olmadılar araştırdım isterse her güne bir saat koyar bir şeyde diyemezsin tamamen idarenin tasarrufunda...

fanfatih' Alıntı:
Benim hanımda aynı durumda 10 saat dersi var ve 4 gün okula gidiyor. Ders programını yapan idareci de benim samimi olduğum birisi. Rica ettim, 3 güne alıver diye. Ama programın oturmadığını söyledi. İyi dedim ben de, yapacak bir şey yok.
Bir de şu yönden bakmak lazım. İdareci maaş karşılığı olan 15 saati vermek zorunda. Burda insiyatif kullanarak sene sonuna kadar 10 saatle devam ettirecek. Çok da fazla zorlamamak gerekir şartları.

maaş karşılığını doldurtturacak bilgisayar dersini bulamazlar. alan dışı derse girmek isteğe bağlı.

Konu: 10 saat ders 4 güne verilirmi

ozcankurucu' Alıntı:
hocam maalesef idare istediğini yapabiliyor. hatta 4 güne ders verip boş gününe nöbet yazanları bile duyuyoruz. yapacak bir şey yok. ha şu da yok illa dersler 5 ya da 4 gün olacak diye bir şeyde yok. hocam merkezi bir yerdeyken de böyle yapıyorlar. öğretmenler gelsin gitsin. köylerde veya uzak yerlerde biraz daha duyarlı olabiliyor idareciler.
bence sizde bundan sonra okulda bir şeyler isterlerse yapmazsanız olur biter.

okuldaki her öğretmene bu şekilde davranıyorlarsa sorun yok ama sadece bir yada birkaç kişiye böyle yanlı davranılıyorsa adam kayırmadan tutta görevi kötüye kullanma suçundan ceza mahkemesinde "CEZA MAHKEMESİ" idari mahkeme değil yani.. dava açıp hapis cezasıyla yardılatabilirsiniz..

alfa-turk' Alıntı:
bizim okulda olsaydınız ve 5 saat dersiniz bile olsaydı hergüne 1 ders olmak üzere 5 gün okula gelirdiniz. 4 saat dersiniz olsaydı, 4 güne yayılırdı ve boş güne de nöbet koyarlardı.

programı yapanın ......

BBNET
Geri