10 saat ders 4 güne verilirmi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 10 saat dersim var haftanın 4 günü okuldayım, özel durumumdan dolayı formatörlük istemedim çünkü boş zamana ihtiyacım var, bunu idareyede söyledim bu sebeple formatörlüğü bırakıyorum, ders programımı ona göre yaparmısınız diye, tamam yaparız dediler şimdi elime yeni program verildi baktım ki sağolsunlar çok güzel yapmışlar... Sizlerde durumlar nasıl, boş gündemi nöbet tutuyorsunuz sizde merak ediyorum?

hocam bir gidip konuşun. böyle böyle 4 güne yayılmış düzeltebilir miyiz diye. bence önce yumuşak, iş halledecek şekilde konuşmakta fayda var. diğer öğretmenlerin ders programlarını incele. onların derslerini belli günlere toplamışlarsa sende bunu dile getir bana karşı negatif ayrımcılıkta bulunuyorsunuz diye. illa kasıtlı olarak değiştirmezlerse ben sizze öyle güzel bir dilekçe yazarım ki inanın o dilekçeyi verdiğkten 1 saat sonra ders programınız değişir.

Hocam kesinlikle kasıt var formatör olsanız anlarım çünkü zaten okuldasın hangi saate verirse versin önemli değil. Ben formatörüm ve okulun ders programını ben yapıyorum bütün arkadaşları topladım en az bir hatta 2 gününü boşa çıkarttım. Bunu yapan sizi sallamamış mecbur diye sanırım. Ama diğer arkadşları inceleyin ve ona göre hareket edin..

7 saat derse girenlerde var 2 günleri boş, ama 20 nin altındakilerinde bir boş günü var. Ben 7 saat girenlerin 2 günü boş deyince ama onlarınki 7 saat dediler, 20 ile 10 arasındaki fark 3 ten büyük farkındamısınız dedim ama daha ciddi bir konuşma olmadı, doğrusu boş gün derdinde de değilim sadece öğleden sonralarım boş olsa o bile yetecek ama öyle iğrenç bir programki, öğleden sonralar hep dolu boş olan gündede nöbet var, bazı günler sabahtanda 1 er saat var falan nerden tutsan olmuyor yani program eline kalıyo

bizim okulda ders saatine göre isteyenin 1 günü boş, isteyenin öğleden sonraları ..herkesler bi rahat yani :) :puhaha: okulun demirbaşı ben git gel hergün

verilirmi verilir isterlerse 5 güne bile yayabilir idare. Siz rica etmissiniz etik olarak bunu dikkate alarak hazırlayabilirlerdi demekki pek dikkate almamışlar yada hocamın dediği gibi kasıt var. Maluk bilişimciyiz okulda illaki bilgisayar işi çıkıyor hergün okula gelmeni istemiş olabilirler.

bizim okuldu boş gün kavramı yok. ister 16 ister 28 saat dersiniz olsun 5 gün okuldayız. Boş gün isteyen öğretmen çalışmak istemiyor anlıyormuş bizim müdür paşa.

İDAREYLE alakalı hocam isterse 5 de yapar. birşey deme hakkımız olmuyor malesef. iyi niyetli olanlar 3 gün tutup bırakıyor

10 saate 4 gün fazla olmuş hocam gerçekten. Ama bu şekilde kullanma hakları da var aslında da. İnsiyatif kullanılıp genelde boş günler bırakılıyor hocalara. Bir de merak ettiğim konu var. 15 saatten az olduğu için başka okula görevlendirme zorunluluğu olmuyor sizde ya. Bizde hemen görevlendirm başa sarıyorlar. Görevlendirmeleri istememe gibi hakkımız oluyor mu ki.

durumunuzu söylemenize rağmen vicdan sahibi idare bunu yapmaz.

bu durumda göze göz dişe diş devreye girer.Allah yardım etsin

keyloger' Alıntı:
verilirmi verilir isterlerse 5 güne bile yayabilir idare. Siz rica etmissiniz etik olarak bunu dikkate alarak hazırlayabilirlerdi demekki pek dikkate almamışlar yada hocamın dediği gibi kasıt var. Maluk bilişimciyiz okulda illaki bilgisayar işi çıkıyor hergün okula gelmeni istemiş olabilirler.

Hocam mantık hatası yapmışsınız, arkadaş öğretmen arkadaşımız sonuçta yapmayabilir. Bir idare bana böyle yapacak, bırakın işlerini yapmayı, dersimi verip selam vermeden çıkarım.

jemba35' Alıntı:
keyloger' Alıntı:

Hocam mantık hatası yapmışsınız, arkadaş öğretmen arkadaşımız sonuçta yapmayabilir. Bir idare bana böyle yapacak, bırakın işlerini yapmayı, dersimi verip selam vermeden çıkarım.

+1 derim.

aliu_71' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
keyloger' Alıntı:

+1 derim.
Ben hergün okulda olup idari işler yapacak olsaydım zaten formatörlüğü bırakmazdım, paşa paşa 550 liramı alır otururdum

Benim hanımda aynı durumda 10 saat dersi var ve 4 gün okula gidiyor. Ders programını yapan idareci de benim samimi olduğum birisi. Rica ettim, 3 güne alıver diye. Ama programın oturmadığını söyledi. İyi dedim ben de, yapacak bir şey yok.
Bir de şu yönden bakmak lazım. İdareci maaş karşılığı olan 15 saati vermek zorunda. Burda insiyatif kullanarak sene sonuna kadar 10 saatle devam ettirecek. Çok da fazla zorlamamak gerekir şartları.

hocam bir taktik
bende çok güzel program var değin istediğiniz gibi boş gün yapabiliyor değin
iaderinin şartlarını öğrenin bütün öğretmenler memnun olur gibi cümleler kullanın
siz yapın

fanfatih' Alıntı:
Benim hanımda aynı durumda 10 saat dersi var ve 4 gün okula gidiyor. Ders programını yapan idareci de benim samimi olduğum birisi. Rica ettim, 3 güne alıver diye. Ama programın oturmadığını söyledi. İyi dedim ben de, yapacak bir şey yok.
Bir de şu yönden bakmak lazım. İdareci maaş karşılığı olan 15 saati vermek zorunda. Burda insiyatif kullanarak sene sonuna kadar 10 saatle devam ettirecek. Çok da fazla zorlamamak gerekir şartları.

hocam istendiğinde oturmayacak program yok.
4 gün geldikten sonra 24 saat derse girilir.ama 10 saatin 4 güne yayılması anormal.
okula sabah kalkıp hazırlanıp gittikten sonra ha 3 saat girmişin ha 6 saat farketmiyo

fanfatih' Alıntı:
Pardon ne insiyatifi?? Devam ettirmesin hocam varsa ders versin, Aynı belediye sınırları içerisinde başka okullarda açık varsa gene versin eğer insiyatifi ve yetkisi dahilindeyse, Ama ne öyle bir yetkisi ne de insiyatifi var.. Zaten buradaki konu farklı dikkat edersneniz ben ona güvenip formatorlüğü bırakmışım, yoksa full ekders ücreti kimsenin al ben yiyemedim sen ye diyeceği bir miktar değil, başka okula gitme durumum olsa bende seçeneklerimi değerlendirirdim, Ama haklısınız insiyatifi olduğu bazı konular var yalakalaırına cillop gibi programlar hazırlamak onun insiyatifinde bizde buna kızıyoruz...

ya sizinkide iş. 1600 tl maaş alıyoruz sabah 8den 14.30 a kadar okulda bulunmayı bile dert ediyorsunuz. 1gün boş daha ne istiyonuz anlamadım.bu kadar da yapmayın arkadaşlar. içinizde birazcık bile okula bulunmak için istek yoksa bu işi yapmanıza gerek yok!!

hocam maalesef idare istediğini yapabiliyor. hatta 4 güne ders verip boş gününe nöbet yazanları bile duyuyoruz. yapacak bir şey yok. ha şu da yok illa dersler 5 ya da 4 gün olacak diye bir şeyde yok. hocam merkezi bir yerdeyken de böyle yapıyorlar. öğretmenler gelsin gitsin. köylerde veya uzak yerlerde biraz daha duyarlı olabiliyor idareciler.
bence sizde bundan sonra okulda bir şeyler isterlerse yapmazsanız olur biter.

Diyavol' Alıntı:
ya sizinkide iş. 1600 tl maaş alıyoruz sabah 8den 14.30 a kadar okulda bulunmayı bile dert ediyorsunuz. 1gün boş daha ne istiyonuz anlamadım.bu kadar da yapmayın arkadaşlar. içinizde birazcık bile okula bulunmak için istek yoksa bu işi yapmanıza gerek yok!!
1600 TL maaş lütuf mu hocam..bizim hizmetlimiz sabah gelip kaloriferleri yakıp eve gidiyor,benden fazla maaş alıyor.En düşük memur maaşı seviyesinde maaşımız var,okulda bulunmak demek 80 öğretmenin 2500 ögrencinin angaryasıyla uğraşmak demek.Sizi bilmem ama biz eğitimden uzaklaştırılalı aylar oldu..

bizim okulda olsaydınız ve 5 saat dersiniz bile olsaydı hergüne 1 ders olmak üzere 5 gün okula gelirdiniz. 4 saat dersiniz olsaydı, 4 güne yayılırdı ve boş güne de nöbet koyarlardı.

Geçen yıl 2. dönem formatör başvurusu yapmamıştım toplamda sadece 3 saat dersim vardı müdürde 1 güne toplamıştı geri kalan günler boştu. Müdür var müdür var sonuçta bu işte kesin bir artniyet var ve ayıp.

Benim idare bana formatör olmadığım halde aynını yapsaydı her bilgisayar sorununa gider, baktıktan sonra "benim yapabileceğim iş değil, tamirciye gönderin" deyip çantamı alır çıkardım.

gün boşaltmak diye bişey yok hocam yönetmeliklere aykırı idareciler öğretmenin çok zor bir durumu varsa ancak öyle boşaltılabilir yoksaki gün boşaltma gibi bir şey yok

hocam daha önce ders programı yapmış biri olarak , size boş gün vermek istememişler ,öğleden sonralara koyarak dersleri rahatsız etmek istemişler, özel durumum var demişsiniz gidip güzel bir uslupile isteğinizi ve durumunu tekrarlayın durum gene düzelmezse yapacak bişey yok , bir arkadaşın dediği gibi selam bile vermem bu adamlara ben elbet işleri düşecek o zaman da onlar madur olsun bakalım intikam soğuk yenen bir tatlıdır.

Valla bende anlamadım haftanın 3 günü boş 4 gün okula geliyor onuda beğenmiyor. 3 gün okula gelip 4 gün yatıcaksın. Valla kusura bakma ama aldığınız parayı hizmetliyle kıyaslıyacağınıza biraz haketmeye çalışın başkaları sizi ilgilendirmez herkez kendine baksın. nöbet zaten yönetmelik gereği boş güne yada en az dersi olduğu güne yazılır ama genelde idare ediliyor da 4 gün yatıp 3 gün çalışmakta ne bileyim herhalde birazda vijdanla alakalı....

tekrar görüşün, rica edin. ben anlaşmıştım öğleden sonraları boş olsun diye.. 2.dönem 7 saat ders verdim md. yardımcısına çünkü.. buna rağmen öyle bir program hazırlamışlardı ki, her gün okuldaydım nerdeyse..
çok sinirlendim, sürekli müdürü aradım, müdür yardımcısını aradım. gerekirse dilekçe verip derslerimi alırım dedim. şimdi çok güzel Allah a şükür.

konuşursunuz, yapmazlarsada hiç bir işe el sürmeyin.

BBNET
Geri