10.sınıflarda yaz stajı okulda yapılır mı?

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
612
Arkadaşlar, Bilişim Tek Alanı 10.Sınıf öğrencilerine yönelik yaz stajı, okulda (100 saatlik) verilebilir mi?Bilgisi olan arkadaş aydınlatırsa sevinirim.Teşekkürler.
 
evet ama tüm öğrencilerden veli izinli dilekçeleri ile beraber, öğrencilerin staj planı ve zümre kararları okul idaresine verilerek günlük 8 saat olmak şartı ile (haftada 44 saat ekders eder.) staf açılabilir.
300 saatin 150 saati 10. sınıfın yazında 150 saati ise 11. sınfın yazında olmak üzere iki aşamalı olarak yaptırılabilir (yaz süresi tümüne yetmiyor.)
ama okul kurum kültürüne göre değişebilir .
biz de kurumsal olarak yaz stajı istenmiyor.
 
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html

Staj süresi

Madde 59-( Değişik: 20.9.2008/27003 RG ) Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin yaz uygulamaları, programlarında belirtilen süre kadardır. Diğer mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi ise 300 saattir. Staj çalışmasının 1/3'ü 10 uncu sınıfın bitiminde, geri kalan kısmı ise 11 inci sınıftan itibaren yapılabilir.

Bu Yönetmelik kapsamında; işletmelerde en az bir dönem mesleki eğitim gören öğrenciler, eğitim-öğretim etkinlikleri dışında kurumlardaki döner sermaye kapsamında mal ve hizmet üretiminde en az staj süresi kadar fiilen çalışanlar ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olup yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerden kalfalık veya ustalık belgesine sahip olanlar, yükümlü oldukları staj çalışmasını tamamlamış sayılırlar.

Kurum dışında staj yapan öğrencilerin çalışmaları, görevlendirilen koordinatör öğretmen tarafından kontrol edilir. Öğrenci ile işletme arasında çıkan sorunlar, koordinatör öğretmen tarafından çözülür. Çeşitli nedenlerle staj çalışması eksik kalan öğrencilerin bu çalışmaları, kurum veya işletmelerde tamamlattırılır.

Staj çalışması yapılacak iş yerlerinin belirlenmesi

Madde 60-( Değişik: 20.9.2008/27003 RG ) Her yıl Nisan ayının ilk haftasında kurum müdürü veya koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan/bölüm şefleri, ilgili meslek alanından en az bir atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeni toplanarak öğrencilerin staj çalışması yapabilecekleri resmî ve özel kurum ve kuruluşlarını belirler. Yapılan planlama dışında, uygun işletme bulunduğunda daha sonra bu işletmelere de öğrenci gönderilebilir.
 
Hocam Kız meslek lisesinde daha öncede açılmış fakat bazı okullardaki teknik müdür yardımcıları 10.Sınıflarda alanlar belli olmadığı için
11.sınıfta açılması gerekir aksi halde zimmet çıkabilir diyorlar?Açıkçası kafamız karışık tam net bir şey yok gibi :eek:
 
Yönetmelik açık, zimmet meselesi değil de kurum kültürü olarak benimsenmemiş o halde,
ancak işini bilen bir Bölüm Şefi yapar, toplar imzayı, ayarlar sonra sınıf ve planı, gider müdüre tabi müdür zümre yapar ve imzalar.
plan dahilinde öğretmenleri 2'şer öğretmen derse yazar, atelye ve laboratuarda öğrenciler devam eder,
tabi günümüzde öğretmenler bir araya gelemiyor ki, kim tatilim var, kimi gelmem derse zümre oluşmadığı için müdür imza atmaz.
 
arkadaşlar 10. sınıfların 100 saatlik stajı için bize tek öğretmene haftada 16 saatten fazla ücret ödenmez dediler ve planımızı da buna göre yapmak zorunda kaldık .(yönetmelik değişmiş dediler) bu konuda bilgisi olan var mı?
 
Arkadaşlar yaz stajı için 16 saat den fazla ücret ödenmez.44 saat ücret kalktı.
 
Biz dönem içerisinde haftasonları bir gün 10.sınıflara 10'ar saatten 100, 11'lere 200 saat olarak veriyoruz.
 
Geri
Üst