10. sınıflara hazırlamış olduğum performans ödevleri

Kodla Büyü

panacea

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dersine girmiş olduğum 10.sınıflara performans ödevlerini dağıttım. Fazla üzerinde durmadım ama umarım işinize yarar. Performansın angaryadan başka bir şey olmadığını düşünüyorum

Ekli dosyalar

arkadaşlar bu performans olayı ne yazık ki düşünüldüğü gibi bir ödev verilip 2-3 sayfa evde veya herhangi bi yerde hazırlanılıp toplanması değil-miş..Bize bir müfettiş seminer verdi;kesinlikle sınıf içinde yapılacak dedi;hatta sınav-quiz benzeri bir durum olduğuna getirdi;uygulamalı dersler de nesne tab. programlamada ben her öğrenciye eşit zorlukta farklı birer program yaptırmayı planlıyorum ama temel elo-BTT de ne yapacaz tam da bilemiyorum yada bi quiz gibi sınav daha yaparım diyorum..

Hocam ders içinde zaten temrin yaptırıyoruz öğrencilere. Öyle ise temrin-perdormans çorba oldu karıştı desenize :)
Biz de şaşırdık ne yapacağımızı.

arkadaşlar modüler sistemin amaçlarından birisi de her modül sonunda öğrenciyi ölçmekti. yani modül değerlendirme sınavıydı. öğretmen arkadaşlar buna burun kıvırdılar. yapmadılar. angarya dediler. ama SS kuralıyla nasıl da yaptırılıyor şimdi. bence illa birilerinin zorlamasıyla değilde vicdanımızla yapmalıyız sınavları. yani gerekli bunlar. malesef ölçme-değerlendirme konusunda çok yetersiziz.

ödevler bence çok kötü. İnt bulup çıktısını alıp getirecek. konularla alakalı uygulama isteseydiniz bence daha iyi olurdu.

spider23 arkadaşın yazdığını tekrar okuyalım. araştırma değil bunlar uygulama olacak diye biliyorum.

Performans çalışması: Ders programında öngörülen eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma ve araştırma sonucu elde edilen kazanımın yazılı ve sözlü olarak paylaşılmasına yönelik öğretmenin gözetiminde yapılan bireysel veya grup çalışmasını ifade eder yazıyor.

Arkadaşlar yönetmelikte aynen yukarıdaki gibi yazıyor. Ben artık temrine benzer uygulama yaptırmayı düşünüyorum

panacea' Alıntı:
Siz de uygulama örnekleri koyun biz de ondan faydalanalım .

hocam hemen savunmaya geçmene gerek yok. Paylaşım yapmışsın.Performans ödevi hakkında yorum vs. bizde paylaştığınla alakalı fikrimizi belirtiyoruz.

illaki süper olmuş iyi olmuş vs beklememek gerek. burda yazılan her eleştriden başka bir arkadaş faydalanıyor olabilir

gene net bir çözüm çıkmamış bu performansla ilgili yahu. ne biçim bir şeymiş arkadaş bu...

arkadaşlar programlama performansı 1. modulünun sonunda flow chart programında uygulama şeklinde yaptırdım . her öğrenciye farklı bir soru verip bunun algoritma ve akış diagramını hazırladılar.performans kriterlerini ve soruları ekte...

Ekli dosyalar

paketten öğrencilerden kendi belirledikleri herhangi bir konuda rapora yazma kurallarını ve değerlendirme kriterlerine göre bir rapor hazırlamalarını geçen sene istemiştim. ortaya çok güzel ürünler çıkmıştı. bu sene performans görevi olarak kullanılabilir. yönerge ve kriterler ekte..

Ekli dosyalar

programlam temelleri bir kaç ödev verilecek şeyler de ben paylaşayım arkadaşlar. Beğenir misiniz bilemem.
1-Klavyeden yapılacak seçimle seçilen şeklin(dikdörtgen,yamuk,silindir..) değerleri kullanıcıdan alarak alan hesabı yaptıran C# konsol program.
2-YGS puan hesabı(Türkçe,matematik,sosyal fen bilimleri doğru yanlış sayıları kullanıcıdan alan,katsayılar netten bulunacak) C# konsol program.
3-Öğretmen ekders hesaplama (dışardan ekders saat sayısı vs. gibi bilgiler alınacak) C# konsol program.
:wink:

BBNET
Geri