10 günde 2 Trafik Cezası Yemişim...

Kodla Büyü
boteakif' Alıntı:
Hiç başına gelen oldu mu bilmiyorum ama şehirlerarası yolda giderken polis çevirdi. Ceza yediğimi sanmıştım. Polis ehliyeti istedi, verdikten sonra elindeki listeye bilgilerimi yazdı. Ceza mı yedim diye sordum. Hayır dedi, emniyet kemeri takanları yazdıklarını söyledi.

bazen yolun kenarında rastgele araçları durduruyorlar ve durdurdukları araçların ve şoförün bilgilerini kayıt ediyorlar.

wertyu6' Alıntı:
susudes' Alıntı:
mahmutemre2211' Alıntı:
susudes' Alıntı:
ben yoldaki mobeseleri ezberledim yaklaşınca ayarlıyorum hızımı. o sırada yanımdan diğer araçlar jet gibi geçiyor tek yavaşlayan ben oluyorum.. çok merak ediyorum onlara ceza yazıyorlar mı diye.. :sleep:

Hocam benim bildiğim mobeseler direk ceza yazmaz, onlarda radar özelliği yok. Ama mobeselerden bakan polis denk gelirse ışık cezası yazar.

Ayrıca mobeselerin yanında eğer radar ölçen kamera eklerlerse mutlaka yasal olarak uyarı koymak zorundalar. Benim bildiğim bu şekilde.

uyarı olmayanlarda yavaşlamayayım o zaman, sağolun hocam :+1:

uyarı zorunluluğu kalkalı çok oldu.

uyarı zorunluluğu kalkalı çok mu oldu sayın hocam? kalın harflerle yazmanıza gerek yoktu, okuduğumu anlayabiliyorum

ışık kural bizler için arkadaşlar ne taksi duruyor ne dolmuş
ceza kime yazılıyor neye göre bilmiyorum

hll_bilisim' Alıntı:
ışık kural bizler için arkadaşlar ne taksi duruyor ne dolmuş
ceza kime yazılıyor neye göre bilmiyorum

Hocam bu memlekette kurallar uyanlar içindir, beynini hiç kullanmayan, reflekslerine göre yaşayan kaba saba tipler zaten uymuyor kurallara.

Ben her zaman emniyet kemerimi takıyorum, uzun yolda polis çevirdi, durdum, ehliyet ruhsat istedi, torpido gözüne uzanmak için emniyet kemerimi çıkardım, istediklerini verdim. Sonra bana dedi ki beyefendi emniyet kemeriniz takılı değil. Kısacası ben her zaman diyorum bizim memlekette ve bizim gibi insanlara demokrasi çok fazla!

senolak' Alıntı:
Ülkemizde az bile ceza kesiliyor. Trafiğe ne zaman çıksam yollarda bir sürü ayı. Sorsanız araba kullanmayı çok iyi biliyorlar. Ama kırmızıda geçilmeyeceğini bilmiyorlar. Ya da ne bileyim hız tabelasının anlamını bilmiyorlar vs.... Tabi ki haksız yere ceza yazmak da devletimizin iyi yaptığı becerdiği işlerden. Bilhassa bazı dönemlerde artıyor cezalar :))
geçen hafta direksiyon sınavında motosikleti arkadan takip ediyoruz eleman göz göre göre kırmızıdan geçti. yüz metre ilerde durdurup sınavı bitirdik.
eleman başta ışığın yeşil olduğunu, sonra sarıda olduğunu en sonunda da yeşil yanıp sönerken geçtiğini söyledi. tabi aramızda 3 metre olduğu için olanı gördük ve bıraktık. eleman en sonunda bir defa kırmızıdan geçtiysek ne olur benoradan tek teker üzerinden geçerim demeye başlayınca biz uzaklaştık.

ysartemur' Alıntı:
senolak' Alıntı:
Ülkemizde az bile ceza kesiliyor. Trafiğe ne zaman çıksam yollarda bir sürü ayı. Sorsanız araba kullanmayı çok iyi biliyorlar. Ama kırmızıda geçilmeyeceğini bilmiyorlar. Ya da ne bileyim hız tabelasının anlamını bilmiyorlar vs.... Tabi ki haksız yere ceza yazmak da devletimizin iyi yaptığı becerdiği işlerden. Bilhassa bazı dönemlerde artıyor cezalar :))
geçen hafta direksiyon sınavında motosikleti arkadan takip ediyoruz eleman göz göre göre kırmızıdan geçti. yüz metre ilerde durdurup sınavı bitirdik.
eleman başta ışığın yeşil olduğunu, sonra sarıda olduğunu en sonunda da yeşil yanıp sönerken geçtiğini söyledi. tabi aramızda 3 metre olduğu için olanı gördük ve bıraktık. eleman en sonunda bir defa kırmızıdan geçtiysek ne olur benoradan tek teker üzerinden geçerim demeye başlayınca biz uzaklaştık.

:D :D :D İşte bu gibi insanlar yüzünden böyle trafik çekilmez bir hal alıyor.

BBNET
Geri