1 TB Hardisk 116 GB görünüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alii06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

alii06

Site Gezgini
Hardisk im geçen hafta giriş ucu kırıldı bende yeni kutu aldım değiştirdim biçimlendirme istiyordu içindeki fotorafları kurtarıp biçimlendirdim ama 1 TB hardisk 116 GB gözüküyor şimdi tarattım biçimlendirdim düzelmedi bir fikri olan var mı yardımcı olursanız sevinirim...

eski harddisklerde jumper ayarı vardı. onlarla ilgili bir problem olabilir. birde bölümlerin isimlendirilmesiyle ilgili bir sorun olabilir.

geçen nette görmüştüm hdd içine 256 mb bi kart koyup ağırlık olsun diyede içine vida koymuşlardı.program aracılığı ilede verileri bi yandan silerken bi yandanda üstüne yazıyormuş korktum resmen...senin hdd başınada böle bişey gelmiş olmasın :?

Merhaba;

Almış olduğunuz aktarım kutusunun üzerinde bir chip mevcutsa ve bu chip iş yapıcam derken cihazınının boyutları ile oynamış olabilir. Satın aldığınız yere gidebiliyorsanız farklı bir ürünle denemenizi öneririm.

Bölümlendirme yaptıysanız cihazınıza eğer ki, C: , D: ,E: gibi isimler vermediğinizden Partition ları disk gibi göremezsiniz. Bunun için, Bilgisayarım sağ tuş Yönet açılan pencereden disk yönetimi kısmına geliniz ve adlandırılmamış kısma isim verip hızlı format atınız. (Bu işlemden sonra herhangi bir sebeple sorundan dolayı görünmeyen o bölümdeki veriler silinir. Bilginiz olsun.)

Cihazın üzerinde Jumper mevcut ise onun ayarlarını değiştirerek, bu boyutlara inmiş olabilirsiniz.

cihazınızda virüs olabilir tarama yaptırabilirsiniz.
Bad sector oluşmuş olabilir bu yüzden dosya boyutlarını böyle görüyor olabilirsiniz..
İyi çalışmalar.

Bölümlendirme yaptıysanız cihazınıza eğer ki, C: , D: ,E: gibi isimler vermediğinizden Partition ları disk gibi göremezsiniz. Bunun için, Bilgisayarım sağ tuş Yönet açılan pencereden disk yönetimi kısmına geliniz ve adlandırılmamış kısma isim verip hızlı format atınız. (Bu işlemden sonra herhangi bir sebeple sorundan dolayı görünmeyen o bölümdeki veriler silinir. Bilginiz olsun.)

yukarıda dedinizi bunu uyguladım.düzeldi çok teşekkür ederim :alkis: :+1:

BBNET
Geri