1. sınavda beklenilen başarı sağlanamadı.

Kodla Büyü

vgozdev

Site Gezgini
Arkadaşlar ben 5. ve 6. sınıfları sınav yaptım. Soruları kolay sormama ve sınav öncesi nereleri çalışacaklarını söylememe rağmen beklediğim başarıyı sağlamadılar. Şimdi ne yapsam bilmiyorum,, notlarının o kadar düşük olmasını istemiyorum. Sınavdan 40 alan bile oldu.. Sınavı tekrarlasam mı acaba diye düşünüyorum ama bir sürü sınıfla tek tek başa çıkacağımı sanmıyorum. İlk sınavı da ortak sınav yapmıştım zaten, şimdi yine ortak sınav yapmaya karar versem dersini almak istediğim hocalardan itiraz gelebilir.. Sizce ne yapmalıyım yardım edin lütfen.. :|

bende de aynı sıkıntı oldu hocam hiç beklemiyordum bu kadar düşük olacağını. 2 sınavı uygulama yapıp desteklemeyi düşünüyorum

5lerde 3 kişi, 6larda da 2-3 kişi 1 aldı..3 alan da çoğunlukta ama 100 alan 90 üstü alan da bi sürü öğrenci var, bi kaç kişiye göre mi hareket edicez yanii anlamadım ben :/

vgozdev' Alıntı:
Arkadaşlar ben 5. ve 6. sınıfları sınav yaptım. Soruları kolay sormama ve sınav öncesi nereleri çalışacaklarını söylememe rağmen beklediğim başarıyı sağlamadılar. Şimdi ne yapsam bilmiyorum,, notlarının o kadar düşük olmasını istemiyorum. Sınavdan 40 alan bile oldu.. Sınavı tekrarlasam mı acaba diye düşünüyorum ama bir sürü sınıfla tek tek başa çıkacağımı sanmıyorum. İlk sınavı da ortak sınav yapmıştım zaten, şimdi yine ortak sınav yapmaya karar versem dersini almak istediğim hocalardan itiraz gelebilir.. Sizce ne yapmalıyım yardım edin lütfen.. :|
"40 alan bile oldu" ifadesi sanırım en düşük notun 40 olduğu anlamına geliyor. Öğrencilerin diğer derslerdeki notları ile BTY dersindeki notlarını karşılaştırın.
Ama eğer; sınavdaki en yüksek not aynı zamanda 80 den düşükse sınavın yeterince iyi hazırlanmamış olduğu düşünülür. 8) 8) 8)

Hocam ben 5 sayfa çalışma notu ve 30 soru verdim bu 30 sorudan birebir aynı olmak üzere 10 tane sordum 15 alan 40 alan hala var ki ilk sınavda düşük aldılar diye yenilemiştim sınavı :) Tabi 100 alan da çok var ama...

çocuklar bazı şeylerin farkına varmalı. bende de 1 den 100 e kadar not alan var. 0rtalama 60 civarında. ne aldılarsa o notu girdim sisteme. ciddiyetimizi anlamalılar diye düşünüyorum. düşük aldılar diye tekrarlamak yanlış olur bence... not yükseltilecekse bile performans ve sözlülerle yapılabilir. yazılıda tölerans gösterirseniz bundan sonraki yıllarda da öyle devam eder...

bana en az 10 tane veli geldi düşük almış çocuklar dediler. bende çok iyi bildiklerini düşünüyorlar ve sınavdan 100 alan çocuklarda var dedim. düşük alanların kendilerinden kaynaklandığını söyledim onlarda hak verdiler doğal olarak... dersimiz seçmeli değil. ozaman zorunlu olduğunu bir şekilde hissettirmek lazım...

Hocam bakıyorum da benim açacağım başlığı siz açmışsınız. Yani genel olarak hepimizde aynı sorun var. İdare bile bana bize dilekçe ver, sınavı tekrarla dedi. Ama asla!!!. Geri adım atmayın hocam. Ben tüm sınıfa aynı konu olmak üzere kolay bir performans görevi verdim. Bunun yanında ders içi performans falanla da desteklemeyi düşünüyorum. Ama buna rağmen yine tembellik yaparlarsa varsın karnelerine 1 düşsün. Umrumda değil.
Resmen kalacak öğrenciyi biz düşünür olduk. Bilgisayar kullanmanın bilgisayar okur yazarı olmakla aynı şey olmadığını öğrensinler.
Sonuçta yeni nesil bizim eserimiz olacak :)

Aynı sıkıntı bende de var malesef öğrenciler çalışmayınca yapacak birşey kalmıyor, neden çalışmadınız diyorum unuttuk diyorlar :) biz böylemiydik?

Arkadaşlar tabi ki zayıf alan öğrenciler olacak, her branşta zayıf olan olur. ben 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum ilk 2 yıl ilköğretimde çalıştım o dönem ders zorunlu, dersin itibarı ve havası vardı ama zayıf alanlar yine oldu. daha sonra geçen yıla kadar lisede çalıştım ordada zayıf alanlar oldu. geçen yıl ilk defa notsuz bir yıl geçirdim çok tuhaftı. çok şükür not tekrar geldi yine zayıf alan oldu. bir sınav varsa zayıf alan olacak tabi ki. bu arada 12 sınıfım var hepsi 6. sınıf 300 öğrenci, 15 yada 16 kişi zayıf aldı , bunun yanın da bi okadar 100 alan var. ben sınavdan önce 2 hafta 2. dersler de sözlü yaptım bence işe yaradı. iyi akşamlar.

baynadir' Alıntı:
çocuklar bazı şeylerin farkına varmalı. bende de 1 den 100 e kadar not alan var. 0rtalama 60 civarında. ne aldılarsa o notu girdim sisteme. ciddiyetimizi anlamalılar diye düşünüyorum. düşük aldılar diye tekrarlamak yanlış olur bence... not yükseltilecekse bile performans ve sözlülerle yapılabilir. yazılıda tölerans gösterirseniz bundan sonraki yıllarda da öyle devam eder...

bana en az 10 tane veli geldi düşük almış çocuklar dediler. bende çok iyi bildiklerini düşünüyorlar ve sınavdan 100 alan çocuklarda var dedim. düşük alanların kendilerinden kaynaklandığını söyledim onlarda hak verdiler doğal olarak... dersimiz seçmeli değil. ozaman zorunlu olduğunu bir şekilde hissettirmek lazım...

çok haklısınız.. kaç gündür canımı çok sıktı bu durum

arda5544' Alıntı:
Arkadaşlar tabi ki zayıf alan öğrenciler olacak, her branşta zayıf olan olur. ben 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum ilk 2 yıl ilköğretimde çalıştım o dönem ders zorunlu, dersin itibarı ve havası vardı ama zayıf alanlar yine oldu. daha sonra geçen yıla kadar lisede çalıştım ordada zayıf alanlar oldu. geçen yıl ilk defa notsuz bir yıl geçirdim çok tuhaftı. çok şükür not tekrar geldi yine zayıf alan oldu. bir sınav varsa zayıf alan olacak tabi ki. bu arada 12 sınıfım var hepsi 6. sınıf 300 öğrenci, 15 yada 16 kişi zayıf aldı , bunun yanın da bi okadar 100 alan var. ben sınavdan önce 2 hafta 2. dersler de sözlü yaptım bence işe yaradı. iyi akşamlar.

2. sınavlardan önce mi yaptınız sözlüyü?

Arkadaşlar not konusunda cömert davranın.

Bu size birşey kaybettirmez..kazandırır.

Bilgisayar ve Teknoloji, özel ilgi ve merak ister.

Düşük not ilgisi olanı da olmayanı da soğutur.

Zorlaştırmayın, kolaylaştırın.

Kolay sorun bol not verin.

Sistem öğrenci merkezli, unutmayın.

Göreve başlarken kuşandığımız "ideal duygular", realite ile olumsuz reaksiyon gösteriyor.

Bu durumda, düşüncelerin gözden geçirilip, güncel versiyona update edilmesi gerekiyor.

Bunu güncellemeyi yapmaya direndiğiniz kadar üzülecek, bir o kadar da yorulacak ve yıpranacaksınız.

Değer mi?

Arkadaşlar işlediğiniz yerlerden açık ve net sorular sorarak öğrettiklerinizi geri isteyin öğrencilerinizden. Bunları sormak hakkınız. Bir dönem çene patlatıp kendinizi yıpratın sonra da sırf yüksek not alsınlar diye basit sorularla emeğinize haksızlık etmeyin. Öğrenmelerini ölçüp değerlendiriyoruz, karnelerine süs niyetine yüksek puanları yapıştırmayın. Çalışmayan, bilmeyen, bilmediğinin farkına varsın. Çalışan, öğrenen de hakkını alsın. Çalışanların hevesini kırmayın. Hormonlu notlar vererek herşeyi biliyorum havasına sokmayın çocukları. Bedavaya alıştırmayın. Herkes ne hakediyorsa onu alsın. Notlar düşük diye üzülmenin alemi yok. Dinlesinler, çalışsınlar da yapsınlar.

ben öğrencilerin diğer sınav sonuçlarını da kontrol ettim diğer sınavlardan da hemen hemen benzer notlar almışlar, yani bazı çocukların kapasiteleri yetersiz malesef ister türkçe olsun, ister matematik ister bilişim..yetersizse hepsinde yetersiz..bende de en düşük 16 alan var..

ozlem22' Alıntı:
ben öğrencilerin diğer sınav sonuçlarını da kontrol ettim diğer sınavlardan da hemen hemen benzer notlar almışlar, yani bazı çocukların kapasiteleri yetersiz malesef ister türkçe olsun, ister matematik ister bilişim..yetersizse hepsinde yetersiz..bende de en düşük 16 alan var..

Öğrencilere soruyorum diğer dersleriniz nasıl diye.. Matematik 80, Türkçe 90 diye gidiyor notlar.. Öyle diyenlerin de çoğu Bilişim dersinden 60-70 alan öğrenciler.. Veliler epey başımı ağrıtacak gibi duruyor :)

BBNET
Geri