Belirttiğiniz resmi yazının 1. maddesinde (Ki aşağıyada ekledim) belirtilen "2.dönem Çerçeve Öğretim Programı" meslek.eba.gov.tr de var diyor ancak öyle bir başlık bulamadım.
1-Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmakta olan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacaktır.
Belirttiğiniz resmi yazının 1. maddesinde (Ki aşağıyada ekledim) belirtilen "2.dönem Çerçeve Öğretim Programı" meslek.eba.gov.tr de var diyor ancak öyle bir başlık bulamadım.
1-Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmakta olan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacaktır.
Bu ilk dönem için de öyle idi. Meslek dersleri için çerçeve programı döneme özel yoktu. Mevcut çerçeve öğretim programına göre yapılacak dendi. Kültür derslerinin vardı ancak meslek derslerinin tüm kazanımları vardı. Hesaplayıp ek zümre hazırlamıştık. Bu dönem de öyle olacaktır. Zaten bu hesaplamalar ilk dönem hiç kapanmayacak gibi yıl sonuna kadar yapılmıştı ve ders saatleri belirlenmişti. Ben öyle hatırlıyorum. Yüzde olarak beceri ve bilgi birbirine çok yakındı zaten. (%53, %47 gibi. Bu sayıları aklımda kaldığı hali ile yazdım.)Ben de baktım da ayrıca yayınlanmış bir başlık yoktu
Hocam hangi adresten ulaştınız buraya??
Tüm dersler uygulamalı alınmış. Yani her ders süresi kadar yüz yüze işlenecek. Her dersin toplam uygulama süresini ders saatine bölünce 18 çıkıyor. Yani uygulamalar 18 hafta süreceğine göre tüm dersler uygulamalı olarak ders saati kadar bütün olarak seçilecek. Uzaktan alınacak saat yok.
Hocam nereden baktınız yayınlanan ve yayınlanmayan bölümlereBazı bölümlerin sayfaları açılıyor ancak bizim bölümünki açılmıyor. Diğer bölümlerin çerçeve öğretim programlarını incelediğim kadarıyla ders bilgi formundaki kazanım saatleri ayrılmış bu bilgilere ders bilgi formundanda erişebileceğimizi düşünüyorum
Burdaki süre ders saati mı oluyor?Bilişim teknolojileri 2. dönem çöp
Konuya ayrılacak ders saati. Dersin haftalık saati 2, konunun süresi 4 ise. Bu konu 2 hafta işlenecek demektir.Burdaki süre ders saati mı oluyor?
Hocam teşekkürler. Nerede yayınlandı acabaBilişim teknolojileri 2. dönem çöp
Bakanlık yazısının 1. maddesi:ders saatlerinde bir değişiklik olmamız, hepsi yüz yüze yapalıcak galiba
Yayımlanan çerçeve programa göre zümre hepsi yüz yüze diye karar alıp uygulayacak. Çünkü çerçevede teorik kısım yok hepsi uygulama konuları.Bakanlık yazısının 1. maddesi:
Mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile çok programlı Anadolu liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmakta olan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacaktır.
2. maddesi:
Söz konusu çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımları yüz yüze, teorik olan kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak şekilde Zümre Öğretmenler Kurulunca planlanacaktır.
Bu iki madde bir birini teyit etmiyor. Birinde tamamı yüz yüze diyor diğerinde uygulama yüz yüze teorik uzaktan diyor.
Kendi bölümüm muhasebenin çöp teki uygulama/konulara baktığımız zaman 50 konunu 1 tanesi bilgi 49 u uygulama. Bu durumda bahsettiğiniz gibi dersler uzaktan değil, yüz yüze işlenecek.Yayımlanan çerçeve programa göre zümre hepsi yüz yüze diye karar alıp uygulayacak. Çünkü çerçevede teorik kısım yok hepsi uygulama konuları.
İşin aslı şu hocam. Önce yayınlanan çöp itibar etme. 2. dönemdeki çöp ü incele. Oradaki konular bak. Konular eğer uygulama konusu ise dersi yüz yüze, bilgi ise uzaktan ver. Genel itibariyle konular uygulama konusu. Bundan dolayı zümrece derslerin okulda yüz yüze işleneceğine dair karar vermeniz gerekecek.18hafta yapıyor konuları haftalara dagıtacagız da hala kac saat uygulama kac saat uzaktan konusunu anlayabilmiş değilim biri izah ederse tesekkur ederim
bilişim de mesleki gelişimde dahil uygulama okul yolu gozukuyor anlaşılanİşin aslı şu hocam. Önce yayınlanan çöp itibar etme. 2. dönemdeki çöp ü incele. Oradaki konular bak. Konular eğer uygulama konusu ise dersi yüz yüze, bilgi ise uzaktan ver. Genel itibariyle konular uygulama konusu. Bundan dolayı zümrece derslerin okulda yüz yüze işleneceğine dair karar vermeniz gerekecek.
Hocam nereden baktınız yayınlanan ve yayınlanmayan bölümlere[/QUOT da hocam bizim alanım çöp yayınlanmamış onu kasdetmiştim, ancak bazı alanların ki yayınlanmış. Bizimki yayınlanmazsa Ders bilgi formundan faydalanabilirmiyizi kastetmiştim.
http://meslek.eba.gov.tr/cerceve2020-2021.htm
Konular: sunu yapma, test etme, oluşturma, hazırlama gibi fiillerle bitiyor. Meslekî gelişim atölyesinin dersinin de okulda yapılacağı anlaşılıyor.bilişim de mesleki gelişimde dahil uygulama okul yolu gozukuyor anlaşılan![]()
1 marttan 18 hazirana kadar 15 hafta var. Anlaşılan 18 haftalık konular 15 haftaya sığdırılacak ve planlamada buna göre yapılacak.Hangi tarihler arasında 18 hafta olacak. 1 Mart başlarsak, 18 haftayı nasıl sığdıracağız?