Özellikle bitmeyen kartuş sistemi kullanılacaksa canon marka tercih edin. Çünkü mürekkep emme gücü çok yüksektir. Hava oluştuğunda kendisi bakım ayarlarından bunu halledebilir.
Mürekkepli yazıcı aldığınızda her gün en az 1 çıktı almazsanız hangi marka olursa olsun yazma kafaları kuruyacaktır. Uzun süre kullanılmayacaksa ağızlarının kurumaması için yazma kafalarının hava almayacak şekilde bantlanması gerekir.
Ben henüz kaç günde kurur onu test edemedim. Sadece tedbiren günde en az 1 dedim. Ama sonuç olarak belli bir süre kullanılmadığında markası ne olursa olsun mürekkepli yazıcı kafaları kurur arkadaşlar.Epson L386 mürekkep tanklı yazıcı kullanıyorum yarıyıl tatilinde 15 gün hiç çıktı almadım yazıcı kapalıydı sorun olmadı. renkli çıktı bazen haftada bir bazen 2 haftada bir çıkartıyorum kuruma problemi yaşamadım
ben yaklaşık 2 yıldır tanklı Brother DCP-T500W kullanıyorum. yazıcıyı fişten hiç çekmiyorum. arada bir otomatik olarak kartuş kafa temizleme yapıyor. galiba kartuş kafasının kurumaması için işlem yapıyor. buna ddddahili temizleme sistemi deniyormuş. ayrıca takibini yapmaya gerek kalmıyor. yeni model tanklı yazıcıların tamamında benzer bir koruma sistemi var.Ben henüz kaç günde kurur onu test edemedim. Sadece tedbiren günde en az 1 dedim. Ama sonuç olarak belli bir süre kullanılmadığında markası ne olursa olsun mürekkepli yazıcı kafaları kurur arkadaşlar.
Ok. Teşekkür ederim. Bunu bilmiyordum.ben yaklaşık 2 yıldır tanklı Brother DCP-T500W kullanıyorum. yazıcıyı fişten hiç çekmiyorum. arada bir otomatik olarak kartuş kafa temizleme yapıyor. galiba kartuş kafasının kurumaması için işlem yapıyor. buna ddddahili temizleme sistemi deniyormuş. ayrıca takibini yapmaya gerek kalmıyor. yeni model tanklı yazıcıların tamamında benzer bir koruma sistemi var.
Aynen hocam Epson ve Canon neredeyse baş başa gidiyor ama Canon temelinde toprağa dayandığı için sanki renkli çıktı da bir tık daha öne geçiyor gibi geldi bana..
Ateş su toprak tahta diyorsun yani hocam))