“Oto Çizik Kalemi” Gerçeği

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
13,082
Sanayi Bakanlığı“Oto Çizik Kalemi”nin Gerçeği Yansıtmadığını Doğruladı

“Arabayı Silince Çizikler Ortaya Çıkıyor”

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, araçların çizik ve sıyrıklarını kolayca kapatıp doldurduğunu iddia eden “oto çizik kalemi”nin gerçeği ifade etmediğini kaydetti. Birçok otomobil sahipleri da http://www.sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle kalemin reklamlardaki gibi nitelikte olmadığından şikayet etmişlerdi. Bakanlık şikayetler üzerine “Smartpen Oto Çizik Kalemi” markalı ürüne ilişkin tanıtımlarda yer verilen reklamları durdurma kararı aldı.

İnternet sitelerinde ve televizyon kanallarında yayınlanan reklamlar sonrası oto çizik kalemi siparişi veren otomobil sahipleri gelen ürünün çiziği gidermediği hatta çiziği arttırdığını görünce tepki gösterdiler. http://www.sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle çizik giderici kalemlerin işe yaramadığını belirterek diğer otomobil kullanıcıların ürünü kullanmamaları gerektiği konusunda uyardılar. Şikayetler üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı “Smartpen Oto Çizik Kalemi” markalı ürüne ilişkin tanıtımların gerçeği yansıtmadığının kararını verdi.

“Reklam Gerçeği Yansıtmıyor”

Studio Moderna Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye ait http://www.topshop.com.tr adresli internet sitesinde ve muhtelif televizyon kanallarında yayınlanan “Smartpen Oto Çizik Kalemi” markalı ürüne ilişkin tanıtımlarda yer verilen “Arabanızdaki çizik ve sıyrıkları kısa sürede kapatıp dolduran yepyeni bir ürün, Kalem şeklindeki ucu çiziğin üzerinden geçirin ve kurumaya bırakın, Smart Pen teknolojisi çiziklere dolgu yapma, kapatma ve paslanmaya engel olma özelliklerine sahiptir. Yan aynalar , kapılar, motor kapağı, bagaj üstü, tampon ve farların etrafındaki çizikleri kapatır. Hızlı çözüm formülü ile çiziğin içini doldurarak kapanmasına yardımcı olur. Her arabada her renkte kullanılabilir.” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı tespit eden Bakanlık, söz konusu reklamların , tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğuna, dolayısıyla da Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğe uygun olmadığına karar verdi. Bunun üzerine, gerçek hayat ile reklamların uymadığı için 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Studio Moderna Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında ulusal düzeyde (73.966 TL) idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verdi.

“Kalem Çizik Açtı”

“Aldığım çizik kalemi hiçbir çiziği reklamda gösterildiği gibi tamir etmedi” diyen şikayetçiler yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdiler:

“Arabamın küçük çizikleri için ben internetten bu ürünü sipariş ettim,ürün bir günde hemen geldi fakat aracımda hiç bir çiziği reklamda gösterildiği gibi tamir etmedi , insanların parasını kolayca alabiliyorlar. Ufacık hafif bir çiziği bile kaybetmiyor. Azcık bile işe yarasa yine sineye çekecektim. Ürün reklamda gösterildiği görsel ile uzaktan yakından alakası yok. Oto çizik tamir kaleminin sihirli bir dokunuşla düzelteceği zannedilerek insanların yanıltılarak haksız kazanç sağlamalarıdır.”

Birçok araç sahibi ise çizik kaleminin çizik kapatma yerine çizik açtığını ve arabayı sildikten sonra tekrar çiziklerin ortaya çıktığını “Aldığım günden belli uğraşıyorum hiç bir çiziği kaybetmiyor. Kaybetmiş gibi görünüyor. Günler sonra arabayı silince çizik tekrar ortaya çıkıyor” şeklinde dile getirdiler.
 

Ekli dosyalar

  • 218058_10150561733940212_279994695211_18341989_1316579_a.jpg
    218058_10150561733940212_279994695211_18341989_1316579_a.jpg
    7.1 KB · Görüntüleme: 6,442
Eşim reklamı izlerken görüntünün tersine oynatıldığını söylemişti. Sanırım böyle bir yanıltmaca var. Görmediğin ürünü almayacaksın...
 
Çizik kaleminin reklamlarına inanmak ayrı bir durum zaten. Biraz düşünmek lazım fiziksel bir durumu nasıl yokedebilir. Azcık saksıyı çalıştırmak yeterli olacaktır.
 
Çizikleri gidermek için bi yöntem söyleyim bari yeri gelmişken
1- Rötuş Kalemi
2- Renkli cila
Uygulama:
1 Rötuş kalemi dediğim şey pastel boya gibi bişey arabanın rengine göre alıyorsunuz. Sonra bunu çiziğin ters yönüne doğru uyguluyorsunuz yani arayı dolduyorsunuz(bu derin çizikler için)
2 Arabanızın rengine göre aldığınız cilayıda arabayı cilalamak parlatmak ve ufak tefek kılcak çizikleri kapatmak için kullanıyorsunuz ( birnevi hafiften boyamış gibi oluyorsunuz.)
Ben denedim güzel yüzde 80 oranında kayboldu en azından göze çarpmıyor.

Not: Bu yöntem 25 yıkamaya kadar dayanıyor, ortalama iki hafta bir arabayı yıkatsanız 1 sene gider.
 
Bu söylediğiniz kalem,Aldığım araçla hediye geldi.Derin çiziklerde hiçbir işe yaramıyor.Yüzeysel çiziklerde de Sıcak basınçlı suyla ilk yıkamada çizik ortaya çıkıyor.Dersen ki arabamı satarken karşı tarafa temiz,çiziksiz gözüksün ; o an için bir çözüm olabilir.Başkada bir işe yaramaz.Paranıza yazık.
 
Adamlar zaten reklamlar kaldırılıncaya kadar vurgunu yapmış, yurt dışına çıkmışlardır bile. Şu anda Belkide kendi aralarında konuşuyorlardır. Afedersiniz sözüm meclisten dışarı, "Ne kerizler var ya" diyorlardır. Bence vatandaş bilinçli olmalı, Devletteki ilgili kurumlar önlemini reklam yaptırmadan önce almalıydı.
 
televizyon reklamı kadar etkili pazarlama şekli yoktur.
 
nneshe' Alıntı:
Eşim reklamı izlerken görüntünün tersine oynatıldığını söylemişti. Sanırım böyle bir yanıltmaca var. Görmediğin ürünü almayacaksın...
aynısını bende arkadaşlara söyledim hocam. video tersine oyantılmış bariz belli
 
Geri
Üst