“EvernoteHello” ile Herkesi Hatırlayacaksınız!

Kodla Büyü

adalarda

Üye
Mesajlar
22
EvernoteHello iOS’dan sonra artık Android’de

Dünyada on milyonlarca insanın bilgisayarları, cep telefonları ve tabletleri aracılığıyla her konuda her şeyi hatırlamalarını sağlayan ve Türkiye’de de çok ilgi gören Evernote, altı ay önce yeni uygulaması olan EvernoteHello’yu kullanıcılarına tanıtmıştı. Şimdi ise iOS’dan sonra Android için “EvernoteHello”nun piyasaya çıkışını duyuruyor.EvernoteHello ücretsiz olarak indirilebiliyor: http://evernote.com/intl/tr/download/

EvernoteHello Nedir?
EvernoteHello insan beyninin işleyiş biçimini taklit edecek şekilde tasarlandı. Biriyle karşılaştığımızda, beynimiz bağlantılar kurmaya başlar. İsimler ve yüzler ile zaman, mekân arasında bağlantı kurar. Ne yazık ki, çok uzun bir süre boyunca insanları adres defterlerinden alfabetik olarak hatırlamak zorunda kaldık. İşte EvernoteHello tam da burada devreye giriyor. Biriyle tanıştığınızda, EvernoteHello genel özellikleri almasının yanında, yüz, kronoloji, yer, notlar ve daha fazlasını ekliyor.

Nasıl işliyor?
EvernoteHello;tanıştığınız kişiler, sizin profiliniz ve rastlaştıklarınızın mozaiği olmak üzere üç kısımdan oluşuyor.
Birini EvernoteHello’ya eklemek için; bilgiyi kendiniz girebilirsiniz; bilgileri adres defterinizden çekebilirsiniz; veya telefonunuzu karşınızdaki kişiye uzatıp iletişim bilgilerini girmesini isteyebilirsiniz.
Hangisini seçerseniz seçin, süreç son derece hızlı ilerliyor. Birini adres defterinizden eklerseniz, isim, telefon numarası ve e- mail adımlarını atlayabilirsiniz. Uygulama ile karşılaştığınız bir kişinin fotoğrafını da çekip profiline ekleyebilirsiniz. LinkedIn hesabınızla bağlantıdaysanız, uygulama e-mail adresini bir Linkedln hesabıyla eşleştirmeye ve eksik bilgilileri tamamlamaya da çalışacaktır.Kurulum sürecinde, EvernoteHello ile LinkedIn hesabınız arasında bir bağlantı kurabilirsiniz. Bunu yapmak, uygulamanın karşılaştığınız kişilerin LinkedIn hesaplarına referans vererek hızla zengin profiller oluşturmasına olanak tanıyacak.

Rastlaşmalar
Birini EvernoteHello’ya ekler eklemez, uygulama anında karşılaşmanın bağlamı olan bir rastlaşma oluşturuyor. Rastlaşmalar mekanın haritası ve cadde görünümünü, aynı zamanlarda karşılaştığınız diğer kişilerin profiline bağlantıları, kişi hakkında notları, ilave resimleri ve Evernote hesabınızdaki tüm ilgili notları içeriyor.

Mozaik
Mozaik, EvernoteHello’nunikonik ana ekranıdır. Karşılaştığınız herkesin kronolojik olarak yerleştirilen yüzlerini içeriyor. Kişinin profilini ve rastlaşmaların tarihçesini görüntülemek için bir yüze dokunmanız yeterli. Mozaik kronolojik olduğu için, aynı kişiyle birden çok kez karşılaşmanız mozaikte birden fazla kez belirecektir.

Takvimler, çağrı geçmişi, SMS ve e-mail
EvernoteHello’nun karşılaşmak üzere olduğunuz kişileri tahmin etmek üzere tasarlanmış olan bir dizi akıllı özelliği de var. Bunu takviminizden gelecek etkinliklere ve yakın zamanda kimleri aradığınıza ve kimlere mesaj gönderdiğinize bakarak gerçekleştiriyor. Tüm bunlar EvernoteHello’nun zamandan tasarruf etmesini sağlıyor, çünkü her şeyi manüel olarak yazmayı gerektirmiyor.

Biriyle karşılaştığınızda, EvernoteHello o kişiye iletişim bilgilerinizi ve fotoğrafınızı içeren bir e-mail gönderir. Karşılaşmayı pekiştirmek için biçilmiş kaftan! Bu özelliği dilerseniz profil ayarlarınızda devre dışı bırakabiliyorsunuz.
 

Ekli dosyalar

  • Evernote Hello.jpg
    Evernote Hello.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 753
veya telefonunuzu karşınızdaki kişiye uzatıp iletişim bilgilerini girmesini isteyebilirsiniz.


Her şeye eyvallah tamam da, arkadaş ben seni tanımadım, bak not alsa idik böyle olmayacaktı. gir bakalım şu bilgilerini sen. hatta ilerleyen dönemlerde bunun parmak izi okuyanı falan çıkacak o zaman hayatta unutmam seni :)


Kişinin kendine bilgisini girdirmek ilginç geldi bana. Genelde biz bu bilgileri laf arasında almaya alışmış bir toplumuz :)

Paylaşım için teşekkürler...
 
Geri
Üst