merhaba
bugünlerde Audi almak istiyorum. Bunun için önyargıların da hakim olduğu bilgimin olmadığı bu mecrada sizden yardım istiyorum.
not: çevremdekilerde audi yok soramıyorum ama kime audi bakıyorum diyorsam yahu milyardermisin masrafı çok olur su gibi yakıt gider vergisi kaskosu... altından çıkamazsın. al bi toyota opel vs. gibi şeyler diyorlar.
ben de bu söylentilerin gerçeği ne kadar yansıttığını, şuan elimdeki araçla gider olarak ne kadar farkı olduğunu filan öğrenmeye çalışıyor ve ona gör bi çıkış yolu bulmaya çalışıyorum...
HAKKIMDAKI BİLGİLER:
34 yaşındayım. Kendi evim var. Evime 10km uzaktaki okulda öğretmenim. 2009 yılından beri ehliyetim var. Ailede de 2012 den beri 2011 model araç var. benim adıma kayıtlı. dolaysıyla da hasarsızlık indirimi var.
ARAÇ KULLANIM ŞEKLIM:
ŞEHİRDIŞI:
Ayda yılda bi kez ya olur ya olmaz. olsa da etraftaki 100-200 km uzaktaki çevre iller olur.
ŞEHİRİÇİ :
haftaiçiokula giderken cılız trafikli şehiriçi Aylık 400 km yol.
haftasonu yoğun trafikli aylık 100 km yol yaparım. (şehir istanbul-ankara gibi büyük değil. en uzak yer 30 km...
ALMAK İSTEDİĞİM ARAÇ:
model, yılı, km gibi konularda belirlediğim birşey yok. Tek isteğim Bana sanayi yollarını ezberletmeyecek bir audi. Gönlümden geçen A-4 ama olmasa da napalım. A-3 olur
Satıcısı değil şartlar elverdiği müddetçe binicisi olacağım.
MADDİYAT:
ARAÇ BÜTÇESİ : 40-50 bin lira..
GİDER BÜTÇESİ: 500 lira (kasko+sigorta+bakım+yakıt)
BU NOKTADA BAZI SORULARIM VAR
soru-1: bu durumda nasıl bir Audi almam lazım? Kriterim yok beni sanayiye düşürmesin yeter.
model: audi xxx model yılı: xxx
maks.km: xxxx motor hacmi - gücü: xxxx
şeklinde tavsiyeniz olursa sevinirim.
soru - 2: bu audi için
kasko : xxxx TL sigorta: xxxx TL
bakım: xxxx TL yakıt gideri : xxxx TL
üç aşağı beş yukarı ne olur?
Kalemleri ayrı ayrı yazarsanız harika olur.
Soru - 3 : tavsiye edeceğiniz audi için aylık 500 TL toplamda yıllık 6.000 TL bütçe ayırmak yeter mi? az diyorsanız ne kadar daha eklemem gerek?
soru - 4: yedek parçası pahalı mıdır? mesela reno-opel-ford: 10 tl iken audi: 100 tl midir?
ŞUANKİ ARACIMIZ:
2011 peogeut partner tepee premium pack 1.6 HDI 110hp
ARACIMIZIN YILLIK GİDERLERİ:
full kasko :1.200 TL bakım: 300-500 arası
sigorta: 860 tl yakıt gideri: ????
(yakıt hariç yıllık toplam: 2.500 TL)
yakıtı şehiriçi : eski sahibi işe gidiş gelişimin(20km) 8-9 tl yani 2-2,5 lt olacağını söylüyor.
kardeşim de 25 tl ye yani 5 lt ye 100 km yoğun trafikli şehiriçi yaptığını söylüyor. Ben henüz ölçmedim.
şehirdışı: diyarbakır-elazığ 150 km.. babam 80 tl ye yani yaklaşık 20 lt ye gidip gelmiş. (hız cezası da yemiş
) çıkış petrolünde fulleyip gelişte aynı petrolde fulleyerek bulmuş bu ölçümü.
teşekkürler şimdiden bilginiz için.
bugünlerde Audi almak istiyorum. Bunun için önyargıların da hakim olduğu bilgimin olmadığı bu mecrada sizden yardım istiyorum.
not: çevremdekilerde audi yok soramıyorum ama kime audi bakıyorum diyorsam yahu milyardermisin masrafı çok olur su gibi yakıt gider vergisi kaskosu... altından çıkamazsın. al bi toyota opel vs. gibi şeyler diyorlar.
ben de bu söylentilerin gerçeği ne kadar yansıttığını, şuan elimdeki araçla gider olarak ne kadar farkı olduğunu filan öğrenmeye çalışıyor ve ona gör bi çıkış yolu bulmaya çalışıyorum...
HAKKIMDAKI BİLGİLER:
34 yaşındayım. Kendi evim var. Evime 10km uzaktaki okulda öğretmenim. 2009 yılından beri ehliyetim var. Ailede de 2012 den beri 2011 model araç var. benim adıma kayıtlı. dolaysıyla da hasarsızlık indirimi var.
ARAÇ KULLANIM ŞEKLIM:
ŞEHİRDIŞI:
Ayda yılda bi kez ya olur ya olmaz. olsa da etraftaki 100-200 km uzaktaki çevre iller olur.
ŞEHİRİÇİ :
haftaiçiokula giderken cılız trafikli şehiriçi Aylık 400 km yol.
haftasonu yoğun trafikli aylık 100 km yol yaparım. (şehir istanbul-ankara gibi büyük değil. en uzak yer 30 km...
ALMAK İSTEDİĞİM ARAÇ:
model, yılı, km gibi konularda belirlediğim birşey yok. Tek isteğim Bana sanayi yollarını ezberletmeyecek bir audi. Gönlümden geçen A-4 ama olmasa da napalım. A-3 olur

MADDİYAT:
ARAÇ BÜTÇESİ : 40-50 bin lira..
GİDER BÜTÇESİ: 500 lira (kasko+sigorta+bakım+yakıt)
BU NOKTADA BAZI SORULARIM VAR
soru-1: bu durumda nasıl bir Audi almam lazım? Kriterim yok beni sanayiye düşürmesin yeter.
model: audi xxx model yılı: xxx
maks.km: xxxx motor hacmi - gücü: xxxx
şeklinde tavsiyeniz olursa sevinirim.
soru - 2: bu audi için
kasko : xxxx TL sigorta: xxxx TL
bakım: xxxx TL yakıt gideri : xxxx TL
üç aşağı beş yukarı ne olur?
Kalemleri ayrı ayrı yazarsanız harika olur.
Soru - 3 : tavsiye edeceğiniz audi için aylık 500 TL toplamda yıllık 6.000 TL bütçe ayırmak yeter mi? az diyorsanız ne kadar daha eklemem gerek?
soru - 4: yedek parçası pahalı mıdır? mesela reno-opel-ford: 10 tl iken audi: 100 tl midir?
ŞUANKİ ARACIMIZ:
2011 peogeut partner tepee premium pack 1.6 HDI 110hp
ARACIMIZIN YILLIK GİDERLERİ:
full kasko :1.200 TL bakım: 300-500 arası
sigorta: 860 tl yakıt gideri: ????
(yakıt hariç yıllık toplam: 2.500 TL)
yakıtı şehiriçi : eski sahibi işe gidiş gelişimin(20km) 8-9 tl yani 2-2,5 lt olacağını söylüyor.
kardeşim de 25 tl ye yani 5 lt ye 100 km yoğun trafikli şehiriçi yaptığını söylüyor. Ben henüz ölçmedim.
şehirdışı: diyarbakır-elazığ 150 km.. babam 80 tl ye yani yaklaşık 20 lt ye gidip gelmiş. (hız cezası da yemiş

teşekkürler şimdiden bilginiz için.