şu an ikinci el araba almak ne kadar mantıklı

Kodla Büyü

fernandito

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arakdşlar ikinci el araç arıyorum ama piyasaları görünce alasım gelmiyor. piyasa neden bu kadar yüksek

Hocam, internetten fiyatları çok uçuk yazıyorlar.Nasılsa zahmeti yok.Ama pazara bir bak.Gerçekten satmak isteyen3-5 hafta bekleyenleri biliyorum.
Bence siz pazara gidin haftasonları.Fiyatlar gerçekten yüksek ama satmak isteyen birileri mutlaka karşınıza çıkar.

fernandito' Alıntı:
arakdşlar ikinci el araç arıyorum ama piyasaları görünce alasım gelmiyor. piyasa neden bu kadar yüksek
kredi sınırlaması ve ötv artışı ikinci elde fiyatr şişkinliğinin nedeni bana göre. ve tabiki kaset piyasasının kura etkisi

ikinci el araç piyasası, sıfır araçlara göre şekillenir hocam, 2014 model arabalar döviz kurlarının yükselmesiyle %10-%15 oranında arttı, e haliyle bu ikinci el piyasasına da yansıdı. büyük ihtimal şu saatten sonra bir düşüş yaşanmaz.

Hocam sıfır fiyatları artınca ikinci ellerde sıfır kadar olmasa %10-20 arsı arttı doğal olarak. Şu sıralar ev araba kredi vs. hepsi çok yanlış olur kanaatimce. Seçim sonrsını beklemek lazım diye düşünüyorum.

siz bakmayın o fiyatları isteyenlere sahibinden.com da galericiler-aracılar piyasayı yükseltiyor..ama o fiyatlara satılan araba azdır kanımca ki favorilerimde 100 e yakın araba ekli aylardır bi çoğu beklemede-satılmadı..
Ayrıca ekonomide durgunluk-kriz baş gösterirse olası ÖTV indirimi sonrası o fiyatlar da en az 3-4 bin gerileyecektir..

Hocam bizim komşu cuma günü arabasını verdi 2006 hundai accent 57binde boyasız 18 e verdi

sahibinden.com da fiyatlar şişirme ,bunun sebebi galericiler , çok düşükten teklif ettikleri için herkes arabasını yüksek gösteriyor, bende gerçek fiyatında satarken zorlanıyorum ,piyasada durgun şu aralar onun da etkisi var

evet benim de bir arkadaş bahsi geçen sitede en az 1-2 bin fazlasını yazdı.. Pazarlı payı olsun diye.. Gerçekte arabayı 2250 eksiğine satmıştı.. anlayın gerisini..

Hocam yaza dahada artacak 2011 de 39 bine arkadaşa dizel astra almıştık şimdi 61 bin lira başlangıç fiyatı. Var gerisini sen düşün. Arkadaşların dediği gibi dolar euro kur faiz artışı otomotiv sektörüne de yansımış durumda. Yaza daha da artacağı söyleniyor piyasaların.

hocam ben araç fiyatlarının düştüğüne şahit olmadım. o yüzden canın hangi arabayı istiyorsa al sür düşünme fazla yoksa çıkılmaz içinden. baktığın araçlar otomobil olduğu için ötv nedeniyle çok pahalı. 0 veya ikinci el. ben ötv vermemek için 2013 full partner aldım.benimkinin yarısı kadar donanıma sahip otomobiller ötv nedeniyle benimkinden çok daha pahalı.secimde akp çok oy alamaz ve de cemaat akp çatışması sürerse fiyatlar artabilir yaza. aksi durumda ise az bir düşüş olabilir o da pek yansımaz tahminim ikinci ele.Hocam çok araç arayan seçen düşünen birisi olarak acizane tavsiyem al sür ne istiyosan, hiç hesap yapma :)

Hocam burdakilerin, sahibinden.com çok abartılı oraya bakmayın demesine aldırmayın. Ben de öyle düşünüyordum ama artık piyasayı belirleyen sahibinden.com. sahibinden.com daki muadil araçlarla kıyaslayın çok fark yoksa, temizse fazla takılmadan yaklaşık 1.000 tl gibi bir pazarlığa oturarak aracı alın. ve fiyatların düşmesine beklemeyin.

Eğer alman gerekiyorsa yaza kalmadan al derim hocam, fiyatların daha da artacağı beklentisi hakim piyasalarda, dövizin yükselmesi ve mtv oranlarında ki yapılan değişiklikler yansıyor 2. elede. Paran nakit olarak hazır ise sürekli takip et muhakkak acil nakit ihtiyacı olan birilerini bulup piyasasının altında alabilirsin istediğin aracı.

ikinci el araçlar sıfırlara nazaran az bile arrtı hocam. sıfır araçların 2013 ocak ayı ile 2014 ocak ayı fiyatlarına bakın, aynı kasa aynı donanımda olmasına rağmen en az 15bin tl fark var. bu da haliyle 2.ele yansıması normal. bu artışın sebebi ise;
2014 ocak ayında yapılan ötv zammı
doların yükselişi
banka kredi faiz oranları
taksitlendirme politikaları...

BBNET
Geri