şu şekli wordde nasıl çizebilirim

Kodla Büyü

marasliyim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3. sorunun 1. şekli nasıl çizilir arkadaşlar

Ekli dosyalar

• 774233_4119813925134_856891988_o.jpg
    774233_4119813925134_856891988_o.jpg
    201.9 KB · Görüntüleme: 1,452
Hocam şekli çizin...

Office 2003 için Dolgurengi-Diğer efekler gibi bişeydi orda resim var ordan alın....

2010 için... Şekli çizin, üste Çizin araçları BİÇİM menüsü var oaraya girin. Şekil dolgusu simgesine tıkladığınızda resim diye bir yer var oradan yapın... Kolay gelsin...

hocam en kolay ve basit çözümü paintte yapılır bu şekil. ordan da şeffaf seçim aracı ile o şekli alır worrde sayfaya yapıştırırsınız? isterseniz gönderin bana yapayım?

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam şekli çizin...

Office 2003 için Dolgurengi-Diğer efekler gibi bişeydi orda resim var ordan alın....

2010 için... Şekli çizin, üste Çizin araçları BİÇİM menüsü var oaraya girin. Şekil dolgusu simgesine tıkladığınızda resim diye bir yer var oradan yapın... Kolay gelsin...
hocam dolgu olmayacak kenarlık gibi ama üstleri kırpılmış ve yanlar boş kalmış

dengem' Alıntı:
hocam en kolay ve basit çözümü paintte yapılır bu şekil. ordan da şeffaf seçim aracı ile o şekli alır worrde sayfaya yapıştırırsınız? isterseniz gönderin bana yapayım?
hocam yalnız wordde yapılma şartı var

Hocam o zaman o şeklin içi kadar küçültün (kırpılması gereken yerleri 2010 için söylüyorum) üste biçim menüsünden kırp deyip kırpın...

Sonra iki şekli seçip sağ tıklayıp guruplandırın...

Öncelikle hangi ofis programını kullanıyorsunuz ona göre tarif edelim.
Office 2007 için: Resmi ekledikten sonra Resim araçları/Biçim panelinden Resim Şekillerinden ovali seçip Resim Kenarlıklarından da Ağırlık değerini arttırarak yapabilrisiniz.
Ancak içe koyacağınız resmin sağına ve soluna Paint'debiraz beyaz alan ekleyip yaparsanız oradaki görüntünün aynısını elde edebilirsiniz
Kolay gelsin

gelecek' Alıntı:
j58jn.png

Resmi ekledikten sonra
değil hocam o değil onu da denedim ama olmadı bu arada bayağı geliştirdim worde girmediğim yer kalmadı. başka bir yerde bir şeyler mi var aceba gıcık oldum

Metin kutusu değil şekil ekle istediğin şekil mesela yuvarlak sonra siyah kenarlıklı halini seç sekil istediğin gibi olunca sağ tıkla ve metin ekle de ondan sonra git resim ekle

Sonuncu yani 3. seçenek ise önceden gösterdiğim şekilde

j5992.png

gelecek' Alıntı:
Metin kutusu değil şekil ekle istediğin şekil mesela yuvarlak sonra siyah kenarlıklı halini seç sekil istediğin gibi olunca sağ tıkla ve metin ekle de ondan sonra git resim ekle

Sonuncu yani 3. seçenek ise önceden gösterdiğim şekilde

j5992.png
değil hocam yaa o değil öyle olmayacak resim ovalin içerisinde kare olarak kalacak sadece resmin taşan tarafları otomatik olarak kırpılacak sanırım...

bu resimdede taşan taraflar kırpılıyor ama metin kutusunda ince ayar yapmak lazım.

1. Ekle-Resim seçeneğinden resmi ekliyoruz
  2. Resim Araçları - Biçim Menüsünde Kırp seçeneğinden önce şekle göre kırp diyerek yuvarlatımış köşeli dörtgen i seçiyoruz
  3. Sonra Aynı yerden Dolgu ve/veya uydur seçenekleri ile resmin boyutunu belirleyip, dörtgenimizi genişletiyoruz.
Not: Dolgu seçeneği resmi, orantısını bozmadan dörtgenin boyutuna büyütür, Uydur seçeneği ise tam tersi dörtgenin içine sığacak şekilde, orantısını bozmadan dörtgenin boyutuna küçültür.

sen şaka mısın ya..
kaç kişi açık açık anlattı sabahtandır..
dalga mı geçiyorsun..
milletin iyi niyet duygularıyla oynamayın lütfen

her_dem' Alıntı:
sınavda olan öğrenci misin sen?

Hocan kolay bir soru sormuş ama, sen yine de sorunun çözümünü garantiye almak için "Bilişimin Merkezine danışayım" dedin heralde. :puhaha:

BBNET
Geri