Şu vidaları nasıl bulurum?

Kodla Büyü

omd

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Selamlar arkadaşlar. Yabancıların sitelerinden projeler incelerken detaylı vida-somun tanımları yaptıklarını görüyorum hep. Bunları Türkiye'de nasıl buluruz? Türkiye'de tam isim karşılıkları nelerdir? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum :D

Şİmdiden teşekkürler :)

Selamlar arkadaşlar. Yabancıların sitelerinden projeler incelerken detaylı vida-somun tanımları yaptıklarını görüyorum hep. Bunları Türkiye'de nasıl buluruz? Türkiye'de tam isim karşılıkları nelerdir? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum :D

Birincisi rullman bilyesi şeklinde bulunur tahminim. İl merkezlerindeki sanayi bölgelerinden bulunabilir diye düşünüyorum araştırmak lazım.

Son ikisi ise metrik vida(yıldız silindir baş diye geçiyor sanırım) ve somun. Kayseri'de eksi sanayide olgunlar civata var. Kaç tane alırsanız alın tartıya koyar gr hesabından satarlar. Öyle yerlerden almak daha mantıklı.

Diğerini bilmiyordum sayenizde bakınca öğrendim. Perçin diye geçiyormuş. Bu da sanayi bölgelerinden rahatlıkla bulunur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: omd

Hocam, duramadım. rullman bilyesi içerdiği için merak ettim. Nasıl bir proje bu? Genele yazmak istemezseniz, özelden merakımı giderirseniz, sevinirim.

2. olanda perçin diye biliyorum hocam eskiden iş yerimizde vardı. pensesi var sıkınca iğne gibi olan çıkıyor diğeri şişerek 2 yüzeyi sabitliyor.
diğerleri somun ve normal vida kolayca bulunabilir. bilyayı tekli nerden bulunur bilmiyorum belki çin daha kolay

• Beğen
Hocam, duramadım. rullman bilyesi içerdiği için merak ettim. Nasıl bir proje bu? Genele yazmak istemezseniz, özelden merakımı giderirseniz, sevinirim.
Hocam özel bir proje değil. Asıl sorunum yabancı kaynaklardaki vidaların vs Türkiye'de karşılığı bulmak. Küçük bir ilçedeyim kime nasıl anlatmam lazım onu öğrenmeliyim :) Bu arada proje joystick kontrollü labirentte gezen top projesi. Linki: https://www.instructables.com/Simple-Arduino-Maze-Robot-for-Project-Based-Learni

Hocam özel bir proje değil. Asıl sorunum yabancı kaynaklardaki vidaların vs Türkiye'de karşılığı bulmak. Küçük bir ilçedeyim kime nasıl anlatmam lazım onu öğrenmeliyim :) Bu arada proje joystick kontrollü labirentte gezen top projesi. Linki: https://www.instructables.com/Simple-Arduino-Maze-Robot-for-Project-Based-Learni
Hocam, sözüm ona ben büyük bir ilçedeyim. Aradığını bulmakta, anlatmak zor, maalesef. Mesela metrik 4 vida, somun dersiniz. Ben bilmem metrik filan, vida ve somunlar daha orada derler. Ya da mutfak dolabı, çekmeceler v.b. yerlerde sık kullanılan boyutlar haricinde bulabilmeniz de çok olası değildir. Örneğin; m3 ve m2 kolay kolay bulamazsınız. Ayrıca, tane hesabı gibi saçma sapan bir satış politikasıyla almak ta mantıklı olmuyor. İlçeniz il merkezine çok uzak değilse il merkezinde alım noktalarını belirleyip, belirli aralıklarla malzemeleri oralardan temin etmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Hocam vidayı civatacıya giderseniz bulursunuz zaten o vida ile somun takım halinde. online civataca sitelerinden bulunur bence. Büyük şehirlerde oluyor kolay bulunuyorda küçük yerlerde olmayabilir ama sanayide civatacı varsa bence şansınızı deneyin vidalar somunlarıyla satılabiliyor genelde.vidanın başı sadece yıldız tornavidalı illaki öyle olmak zorunda değil ama hazır projeye uydurmak için yinede araştırabilirsiniz M4 vida ve somunu lazım size

• Beğen
Peki bu perçinde yazan inç ölçüsünün bizde karşılığı nedir? Bilen var mı?

ilksms
Geri