Şofben ışığı titriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

İhlas elektrikli su ısıtıcısı var banyoda. Şofben çalışmıyorken 1.kademe ışığı titrek vaziyette kalıyor. Sigortasından kapatsam bile yanmaya devam ediyor.

Evin elektriğini kestim ama hala ışık titrek şekilde yanıyor.

Banyo musluğu da hafiften çarpıyor.

Ne önerirsiniz? Ev eski bir yapı.

Evde topraklama hattı yoktur hocam. Şofben için evde mutlaka topraklama hattı ve kaçak akım rölesi kullanılmalı. Zaten şofben aldığında aldığınızda servisler toprak hattı yoksa kurulum yapmıyor. Elektrikli şofbenle ilgili elektrikçilerin forumlarında bayağı bi gezdim. Herkes toprak hattı ve röleyi olmazsa olmaz olarak görüyor ama bir elektrikçinin dediği dikkatimi çekti. Tamire gelen şofbenlerdeki yanık kabloları görünce evde kullandığı şofbeni söktüğünü, artık şofben tamiri ve kurulumu yapmadığını söylüyordu.

Aman diyeyim arkadaşım basit, ucuz ve ani ısıtıcılı şofben zaten başlı başına bir tehlike gibi geliyor bana. Suyun içine elektriği verip suyu ısıtırken o suyun altında yıkanmak fikri tedirgin edici iken birde sorunlu bir elektrik hattı ile iyice tehlikeli olur bence.

Artı şunu da belirteyim. Şofbenlerdeki 7 adet emniyet sistemi denilen şey şofbeni koruyormuş. Yani elektriğin suya geçmesi halinde banyo yapanı değil. Bilginize...

İhlas şofbenlerde bağlantı şekli şofbendeki

kahverengi kabloya faz;
mavi kabloya nötr;
sarı kabloya topraklama hattı

olacak şekilde bağlanmalıdır.
Ayrıca topraklama hattının nötr ile birleştirilmemiş olduğuna ve akımı torrağa verecek şekilde bina tesisatının uygunluğuna dikkat edilmelidir.
Binada topraklama hattı yoksa Enson çare şofbendeki toprak hattından direk topraklama bağlanmalır. eğer imkan varsa...

Ayrva rezistans patlamadıkca bir tehlike sözkonusu değildir.
su doğrudan elektrikle temasa geçmemektedir.
Sağlıklı kullanımlar.

BBNET
Geri