gelen kişiyi biraz araştırın ağzından laf alın yüksek ihtimal müdürün bu olaylardan bilgisi var çıkacaktır.bizim üç ingilizceciden biri norm fazlası oldu. Norm fazlasından yer değişikliği istedi. O gitmeden dersler belli oldu yabancı dil alanı (lise) açıldı. Tekrar ihtiyaç üçe çıktı. O yere de başka biri yerleşti. Bu hafta gelir herhalde.
Nasreddin hoca fıkrası gibi.
herkesin ücretini aldığı bir görevi size ücretini vermeden vermesi angaryaya giriyor oda yasal olarak suçtur mobbing dahil müdürün canını sıkacak gelişmelere sebep olur biraz yönetmelik yasa mevzuat bilen bunu bilir. Örneğin x matematik öğretmeni dyk veriyor herkes ücretini alıyorken ona sana vermiyorum çünkü seni sevmiyoruz ve iyi ders anlatamıyorsun diyebilir ödemeyedebilirde ama bu müdürün haklı olduğunu göstermediği gibi yasal olarak başını ağrıtacak olaylara sebep olurKeşke nöbet, kulüp, sınıf rehberliği ücretlerini alamaz değil de, bu görevler verilemez ibaresi olsaydı. Bazı çok bilmiş idareciler "hocam benim anladığım nöbet tutamaz demiyor, nöbet ücretini alamaz diyor", şeklinde yorumluyor. Bu yazıları neden net yazmıyorlar orasını da 16 senelik öğretmenlik hayatımda anlamış değilim, muhtemelen emekli olana kadar da anlayamayacağım.
Nöbet konusunda bence de ısrar etmeye gerek yok. Nöbet tutmamak ayrıcalıktır, bilginize..
Aynen hocam, eskiden öğle arası kullanmıyorsanız 9.00-15.00, kullanıyorsanız 9.00-16.00 arası okulda olmamız gerekiyordu. Şimdi bizim okul da 8.50-16.25 arası devam ediyor, hem 15 saat derse girip hem de her gün bu saatler arasında okulda bulunmak çok fazla geliyor, neticede idareciler gibi tüm hafta okuldayım, onlardan 5-10 saat eksik ek ders alıyorum. PDR öğretmeni bile 9.00-15.00 arası görevde, üstelik hiç derse girmiyor, adalet bunun neresinde!???peki arkadaşlar görevlendrmede giriş çıkış saatleri diyor buda liselerde haftada 40 saat yapıyor ama 18 saat ekders alıyoruz bu yasaya göre angarya olmuyor mu bununla ilgili bir dava varmı?