Şifresi unutulan tableti açma

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Yorumlarda bir çok kişinin tabletlere reset atmakta yani sıfırlamada zorlandıklarını gördüm. Bugün elime geçen iki tablette aynı sorunu bende yaşadım ama olayın püf noktasını da buldum.

Tablete nasıl format atıldığını daha önce anlatılmış bu konuda ekleyeceğim bir şey yok fakat format atacağınız tabletin şarzının en az %30 oranında dolu olduğuna emin olun emin olduktan sonra power+Ses Artırma tuşunu aynı anda basın General Mobile yazısı görünür görünmez elinizi butonlardan çekin karşınıza Recovery ekranı gelecek burada wipe data/factory reset tıklayın (buraya gelmek için ses - (azaltma) ve ses + (artırma) tuşları kullanılacak enter yerine de power butonu kullanılacak) daha sonra şöyle bir ekran gelecek
No
No
No
Yes -- delete all user data
No
No
No
buradan gene ses tuşları yardımıyla Yes -- delete all user data yazısı üzerine gelinecek buradan tıklanacak ardından sistem kendini resetleyecek daha sonra ilk recovery ekranına geri dönecek buradan da reboot system now tıklanıp cihazın yeniden kendisini başlatması sağlanacak. Böylece cihaz formatlanmış olacak cihaz açılınca aktivasyon ekranı gelecek. Aktivasyon işleminde öğrenci TC sini gireceksiniz şifresini unutmuş veya bilmediğini varsayarsak siz EBA ya giriş yaptıktan sonra öğrenciye bir şifre atayacaksınız. Artık TC ve şifreyi biliyorsunuz cihazı bir kablosuz ağa dahil ettikten sonra aktivasyonu gerçekleştirebilirsiniz.
EBA giriş:
http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp

NOT:Bu işlem sonucunda tabletteki veriler silineceğinden silinmesini istemediğiniz veri varsa bu işlemi yapmayınız.

Ekli dosyalar

• etab4_3.png
    etab4_3.png
    79.2 KB · Görüntüleme: 2,983
Re: Şifresi unutulan tableti açma (kesin çözüm)

waw süpermiş

hocam ekran şifresi için bi çözüm var mı? aynı yöntem mi denesek(deseni unutmuşlar)

nese1982' Alıntı:
hocam ekran şifresi için bi çözüm var mı? aynı yöntem mi denesek(deseni unutmuşlar)
Yöntem aynı hocam bu yöntemle sorunu çözebilirsin.

Formattan farku yok gibi. O halde format da kesin çözüm

birinde tekrar şifre ekranına döndü.yani o reboot ekranı gelmedi.herhalde şarj yeterli değildi.

İlk kayıt için bağlanılacak olan ağın şifreli bir ağ mı olması gerekli?

zeitgest' Alıntı:
birinde tekrar şifre ekranına döndü.yani o reboot ekranı gelmedi.herhalde şarj yeterli değildi.
Aynen öyle hocam.

format atıyorum sonrasında "reboot system now" olan menüler gelmiyor, tablet eski halinde açılıyor hocam.

rs.1453' Alıntı:
format atıyorum sonrasında "reboot system now" olan menüler gelmiyor, tablet eski halinde açılıyor hocam.

Şarjının %30'dan aşağı olmamasına dikkat edin hocam hasari hocamın dayazdığı gibi. Gerçi daha bugün bir tablette aynı sorunla karşılaştım. Şarj %80 olmasına rağmen sanırım 10. denemede ancak oldu.

Ne bileyim... :)

big_bang' Alıntı:
rs.1453' Alıntı:

Şarjının %30'dan aşağı olmamasına dikkat edin hocam hasari hocamın dayazdığı gibi. Gerçi daha bugün bir tablette aynı sorunla karşılaştım. Şarj %80 olmasına rağmen sanırım 10. denemede ancak oldu.

Ne bileyim... :)
Bazı tabletlere format atana kadar göbeğim çatlıyor ya kaç defa denemem gerekiyor. şarjı da olduğu halde böyle oluyor asıl bunun çözümünü bulurlarsa çok sevineceğim ya ...

ses artırma tuşu sağdaki yanlış olmasın...

masci' Alıntı:
ses artırma tuşu sağdaki yanlış olmasın...
Resimde işaretledim.

Ekli dosyalar

• etab4_3.png
    etab4_3.png
    79.2 KB · Görüntüleme: 630

daha önce bu yöntemle ile kaç tane yaptım..
şu an yapamadım ne hikmetse..

BBNET
Geri