Şifalı Türk Müziği Makamları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

talp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
.ACEMAŞİRAN MAKAMI
Kemiklere ve beyne etkilidir. Vücutta yağ dengesine yardım eder. Yaratıcılık duygusu ve ilham verir. Durgun düşünce ve duyguları canlandırır. Hanımlarda doğumu kolaylaştırır. Anne karnındaki çocuğun yanlış duruşlarının düzelmesine yardım eder. Ağrı giderici ve spazm çözücü özelliği vardır. Lezzet verir, gevşemeye yardımcı olur.
2.PENTATONİK MELODİLER
Kendine güven ve kararlılık verir, rahatlık sağlar. Çocuklara, 9-10 yaşına kadar sadece pentatonik müzik dinletilmesi tavsiye dilmektedir.
3.UŞŞAK MAKAMI
Kalp, ayak rahatsızlıklarına faydalıdır. Gülme, sevinç, kuvvet ve kahramanlık duyguları verir. Çocukların bütün organlarını etkileyen ağrılara faydalıdır. Derin aşk ve mistik duyguların ifade vasıtasıdır. Uyku ve istirahat için faydalıdır, gevşeme hissi verir.
4.SEGAH MAKAMI
Kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkilidir. Hararetten meydana gelen şişmanlık, uykusuzluk, yüksek nabız, kalp, ciğer ve kas rahatsızlıklarına faydalıdır. Beyin nöronlarına etkisi vardır. Mistik duygular oluşturur.
5.SABA MAKAMI
Şecaat, cesaret, kuvvet ve rahatlık verir. Seher vaktinde daha etkilidir.
6.BUSELİK MAKAMI
Öğleden sonra ( ikindi ) zamanı etkisi fazladır.Kan dolaşımı, karın bölgesi, kalça, uyluk ve bacak bölgelerine etkilidir. Kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına faydalıdır. Kuvvet ve barış duygusu verir. Akıl hastalıklarına etkili olduğu konusunda önemli bilgiler vardır. .
7.ISFAHAN MAKAMI
İkindi ile yatsı arası etkilidir. Soğuk tabiatlı olduğu gibi, ateşli hastalıklardan vücudu koruyucu özelliği vardır. Ense, boyun, omuzlar ve sol dirsek için etkilidir. Güven hissi, uyum sağlama, hareket yeteneği, zihin açıklığı, gönül yenileme, düzgünlük verme, zekayı açma ve hatıraları tazeleme özelliği vardır.
8.NEVA MAKAMI
Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazladır. Göğsün sağ tarafına, böbreklere, omurilik, kalça ve uyluk bölgelerine etkisi vardır. Üzüntüyü giderir ve lezzet verir. Gönül okşayan makam adıyla bilinir. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği, gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülür. Kuvvet ve kahramanlık duyguları meydana getirir. Akıl hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Buluğ çağındaki kız çocuklarının kadın hastalıklarına tedavi etkisi vardır.
9.BAKSI DANSI
Eski Türklerde baksı adı verilen koruyucu hekimlerin, tedavi esnasında transa geçmek ve bilgi almak için kullandıkları dans.

Sunu ektedir. İndirirek dinleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Hocam teşekkürler, güzel bir sunu. Ayrıca bu makamlardaki eserleri de paylaşsak daha güzel olur :++:

seraser' Alıntı:
Hocam teşekkürler, güzel bir sunu. Ayrıca bu makamlardaki eserleri de paylaşsak daha güzel olur :++:
Hocam onlarıda paylaşacaktım fakat o anda işim çıktı onları ayrıca buraya ekleyemedim. İsterseniz bu müzikleri sunudan çekebilirsiniz.

talp' Alıntı:
seraser' Alıntı:
Hocam onlarıda paylaşacaktım fakat o anda işim çıktı onları ayrıca buraya ekleyemedim. İsterseniz bu müzikleri sunudan çekebilirsiniz.
İlla sunudaki eserler değil farklı eserlerde olabilir paylaşım için...

hocam paylaşım için teşekkürler. içindeki müzikleri wav formatında ekledim, belki ayrı isteyen telefona falan yüklemek arkadaşlar olursa diye.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri