Şef EBİTEFO ya emir verebilir mi? SİZ NE YAPARDINIZ?

Kodla Büyü

firsthakem

Site Gezgini
Değerli arkadaşlar

Bir ilçede EBİTEFO olarak görev yapmaktayım.Bizim buradaki ilginç bir şef bana emir vermeye kalkıyor,benim onun emrinde olduğumu falan düşünüyor. Böyle emri vaki işler yaptırmaya çalışıyor.İlginç ilginç davranmaya çalışıyor. Siz olsanız ne yapardınız ve bizim onlarla altlık üstlük durumumuz var mı?

Elbette veremez hocam. O senin şefin değil, oradaki kadrolu personelin, memurların şefidir. Ayrıca senin yapacağın işler açıkça bellidir. Onların dışında bir işle uğraşmak zorunda değilsin.
Bakın o şeflerden bir tanesi, ilk geldiğim sıralar bana da aynısını yapmaya kalktı. En baştan tavrımı koydum usulünce. Şu anda bir şey isteyeceği zaman telefonda rica etmeyi bırakın, o koca koltuğundan kalkıp yanıma geliyor. Aldığım yıllık izne karışmaya çalıştı, yapacağım işlere karışmaya çalıştı. Benim ne kadar gereksiz olduğumu defalarca açık açık söyledi vs. Yani sizi çok iyi anlıyorum ve uygun bir dille verdiği işi yapamayacağınızı ifade edin derim. Naçizane görüşüm bu. Kolaylıklar dilerim.

Arkadaşım teşekkür ederim. Yorumların için birde bir şey soracağım resmi olarak bakanlığın hiyeraşisinde öğretmenlerle şeflerin astlık üstlük durumu nedir? bilen varsa yazarsa sevinirim .
çok kimse okuyor ama yazmıyor.

hocam senin yapacağın işler belli. yönerge ile sınırları çizilmiş. Onun dışında bir işle uğraşmak zorunda değilsin.
eğerki çok ısrar ediyorsa hocam iş ile ilgili görevlendirme yönergesi elindeyse 18. maddesini şefinin GÖZÜNE göster.
okusun anlasın. ayrıca hocam sen üniversite mezunusun. o lise mezunu. üst / ast anlayışına bile baksan fak. bitirdiğin için sen onun önündesin.

sana şöyle bir örnek vereyim.
diyelimki ilçe mem müdürü ve şube müdürleri hepsi izne ayrıldı. ilçede vekalet bırakacakta hiç okul md. yok. bu durumda vekaleti sen yokken ŞEF e, sen varken SANA bırakmak zorundadır. bunun da istersen belgesini sana gönderebilirim.

Asla kendini hocam ezdirme. Belki diyebilirsin davulun sesi uzaktan hoş gelir diye ama orada kendini ezdirirsen tüm meslekdaşlarını ezdirmiş olursun.

ilçe mem lerde eğiticilerin amiri Bilgisayar ve Sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürüdür. şef ler amiriniz değildir.

hocam ben de o belgeyi bulmaya çalışıyordum. netten aradım bulamadım. şimdi de yönetmeliklerden bakacam. bulursam paylaşırım arkadaşlar.

firstkakem kardeşim
şef öğretmenden aşağıdadır
mesela size bir yazı yazdığında resmi olara arz ederim demek zorundadır
buda statü farkını amlatır
sakın aşağıda kalmayın

Memurlar bilgisayar öğretmenlerini tamirci zannediyorlar. Ve çoğunda çekememezlik var. İlçeye de Eğitici sıfatıyla gidince daha da kötü oluyorlar. Bu yüzden usulünce söylediği emrivaki işleri yapmayın.

onu bilmem ama bugün aldığım bi yazıya göre 5 adet memuru bana bağladılar :oops:

Yazıda onların işleri ile ilgili hesap soracağım, iş ve işlemleri koordine edeceğim falan yazılıydı...

hyrmen' Alıntı:
onu bilmem ama bugün aldığım bi yazıya göre 5 adet memuru bana bağladılar :oops:

Yazıda onların işleri ile ilgili hesap soracağım, iş ve işlemleri koordine edeceğim falan yazılıydı...

tamamdır hocam gölge şube müdürü olmuşsun tebrik ederim :)

Böyle burnu kocaman, kendini bişey sanan adamlar yüzünden millet memurlara diş biliyor.

Emir veremez tabii ki. Ebitefo şube müdürlerinden sonra gelen bir düzeydir. Şef ile eğitim-öğretim kadrosunun birbirleri ile alakaları yoktur.

Göster dişini, karşı çık. En azından emir sözcükleri ile değil de, adam gibi söylemesini ima et...

Hocam..problemin sıkıntın olduğunda, yada bilgi almak için birşey soracağın zaman bence şube müdürüyle muhattap ol. Sen gidip şefle muhattao olursan, adamda seni memuru sanır. birazda insanın kendisine bağlı. Ben bulunduğum ilçede ilçe milli eğitim müdürüne yada şube müdürlerine danışıyorum, şefe birşey sormuyorum bile, şefler ancak rica ediyor bende şefi yanıma oturtup nasıl yapacağını öğreiyorum.

sinerji33 doğru söylüyor. memurların .... kaldıran biz öğretmenler. fazla değer vermeyin sizinle oynamaya kalkarlar. sinerji 33 olayı çözmüş.

Geri