Hocam 15 tatil de gittim bende. Havaalanından Termini ye metro ve otobüsle ulaşım var. Yanınıza çok fazla eşya almayın ve değerli eşyalarınızı yanınızda ve dikkatli taşıyın. Roma , hırsızlık konusunda Avrupa da 1. sırada. (Google a bakabilirsiniz). Kolezyum-Trevi Çeşmesi-İspanyol Merdivenleri üçgenin de ya da temini ye yakın bi yerde konaklarsanız her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Castel Romano Outlet Center da pek çok markanın indirimli ürününü bulabilirsiniz. Buraya termini önünden gidiş dönüş biletini 15 Euro ya alabilirsiniz. En erken saat 11.30 da otobüs var.
Yeme-İçme işlerini Kolezyum ve Trevi etrafında yapmayın biraz dışına çıkınca fiyatlar daha uygun. Pek çok önemli yer ve ünlü mağazalar merkezde .
Roma Forumu-Kolezyum-Trevi Çeşmesi- İspanyol Merdivenleri-Vatikan Meydanı-Sant Angelo Kalesi buralar görülmesi gereken yerler
Araç kiraladım bi sorun yaşamadım ama kiralamanızı tavsiye etmem , park sorunu , traffic zone bölgeleri var buraya araçla giremezsiniz ceza yersiniz. zaten gezilecek yerlerin dışına aracı park edip yürümeniz gerekiyor , araç kiralamaktansa merkez de konaklamanız daha mantıklı bence