İstifa ediyorum

Kodla Büyü

goodielife

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bıktım artık... Norm fazlasıymışım...

Ağustos ayında Diyarbakırda çalıştığım mahrumiyet bölgesinden Bitlis merkeze tayin oldum. Okulum Fatih projesinden bin kat daha teknolojik. Yaklaşık 84 bilgisayarın bulunduğu bir okul düşünün ki hepsi en az 4 çekirdekli işlemcilerle süslü. Her sınıfta akıllı tahtalar ve projeksiyon cihazları vs...

Vay efendim norm fazlasıymışım. ALLAH BÖYLE MEBİN VE YÖNETİCİLERİNİN BELASINI VERSİN.

İstanbulda arkadaşımla konuştum haber bekliyorum. veritabanı firmasında çalışmak üzere...

Öğrenmek istediğim şu; "istifa ettikten sonra (inşallah olmaz da) dönmek istersem ne olur. süreç nasıl işler. ne kadar sürede tekrar dönebilirim..."

TŞK...

hocam hergün ne iş yapsamda istifa edebilsem diyorum olmuyor bıktırdılar hepimizi ama hemen karar vermeyin derim ben.

hocam bildiğim kadarıyla 1 yıl geri dönemiyorsun. daha sonra açıktan atama ile gelirsin. bizim okula bi sınıfçı geldi. 17 yıl ara vermiş...

yakınlarda açıktan atama kaldırılacak diye biliyorum hocam, sınav puanına belli bir kontenjan açıktan atamaya belli bir kontenjan veriliyor öyle atam oluyor

okulumda 12 saat dersim var seçebileceğim okullarda bunlar. Acaba buralara gitsem yarın norm fazlası olmayacağımın garantisi var mı?

Ekli dosyalar

• sec.jpg
    sec.jpg
    45.7 KB · Görüntüleme: 1,886
Hocam 657 92. madde:
Madde 92 - (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/27 md.)

İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.

(Mülga ikinci fıkra: 29/11/1984 - KHK 243/56 md.)

657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.

Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.

birde diyelimki atanmak istediğinde atanmak istediğin dönemde yayınlanan atama kılavuzunda yazar açıktan atamamnın şartları örneğin 2011 atama kılavuzunda yazanı aktarıyorum:

Açıktan atama çeşidiyle atanacaklar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92’nci maddesine göre; devlet memurluğundan (iki defadan fazla olmamak üzere) kendi istekleriyle çekilmiş olmak veya çekilmiş sayılmak, 3.8. Öğretmenliğe daha önce ilk defa, açıktan atama veya kurumlar arası çeşidiyle atandığı hâlde görevine başlamamış olanlarda; atandığı tarihe göre, ilan edilen başvuru tarihlerinin son günü itibarıyla en az bir yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak.

umarım hakkınızda hayırlısı olur....

Allah sabir versin hocam :( cidden bizim bölum kadar rezil ve haksizliga ugramis bolum yok, atanmis olanlarinda atanamayan bt ogretmenleri kadar dertleri var, Allah kahretsin bizi bu hale dusurenleri

Cümlemize inşallah hocam...

Kendim için değil aslında eşim ve iki çocuğum benle beraber bu rezil MEB in derdini çekmesin diye istifa edeceğim...

meb in psikolojik harekatı sonuç vermeye başladı herhalde Allah sabır versin hepimize

hocam hemen karar vermeyin isterseniz.

gokhanlafci' Alıntı:
okulumda 12 saat dersim var seçebileceğim okullarda bunlar. Acaba buralara gitsem yarın norm fazlası olmayacağımın garantisi var mı?
Hocam güroymak kız meslek lisesinde görev yapıyorum güroymak imkb yi sakın yazma derim... Selçuk lisesi de ahlat merkezde bi lise ahlat daha iyidir bence

Oya havare ortaokulundayım.

Güroymakta bir arkadaş norm fazlası durumda. o yiboyu secerse geriye imkb kalıyo. imkb nin kötü yönü nedir hocam?

hocam istanbula tayin iste yazın orda olduğu kadar derse gir veritabanı işinde gene çalışırsın zaten okullarda fazla ders olmuyor.formatörlükte yapmazsın iş güvencen olsun genede derim ben

hocam bitlise tayin olalı zaten daha 3 ay oldu. istanbula gitmek için katlandık onca şeye zaten ama 3 yılı doldursam da gidebileceğimiz meçhul

Hocam ben de güroymaktayım listedeki okullardan ımkb lisesi biraz sıkıntılı diye duydum. YIBO nasıl tam bir bilgim yok. YIBO nun müdür yardımcısıda bil öğretmeni diye biliyorum.

hocam tayin hakkın olduğunda İstanbul'a gelirsin, puan bakımından sorun olmaz. Bir de diğer açıdan bak, orada sadece maaş ile sağladığın hayat standartını İstanbul'da iki katı maaş ile sağlaman zor.

Özel şartlarını bilmiyorum fakat, eğer özelde daha önceden tecrüben yoksa biraz daha dayanıp İstanbula tayini alıp burada ek işler ile mesleki tatmini yaşayabilirsin.

Hocam iyi düşünün, kızgınlıkla karar vermeyin
Evet bir anlık kurtuluş olabilir ama özel de çalışmak çok farklı onu söyleyeyim.

hakkınızda hayırlısı olsun hocam. iyi düşünün çocuklarınız ve eşiniz de var bekar olsanız daha kolay ama bilemiyorum naçizane fikrim Rabbim gönlünüzdekini hayırlısıyla versi...

gokhanlafci' Alıntı:
hocam evim istanbulda maaş da 2,5 ile başlayacak diye konuştuk bakalım...

Hocam sen bizden daha çok düşünmüşsündür, eminim. Tayini beklemende bence hayır var, ama uzakta kalmanın ne demek olduğunu ben bilmem. İstifadan bir yıl sonra geri dönme şansın var, bekleyemem diyorsan ve hazır iş bulduysan sonra aklında kalmasın, keşke dememek için denemende fayda olabilir.

Ben özel sektörde mutlu iken askerde bir şekilde devlet güvencesi gibi telkinlerle girdim, şimdi beynimi uyku moduna almış gibi dolaşıyorum ortada. Eğer aradığım işte rahatlık değil çalışkanlık diyorsan özeli denemek gerek.

2001 krizlerini yaşayanlardan duydum, 2008'de iş teklif eden 4 firmadan ikisi 6 ay sonra askerden döndüğümde kepenk indirmişti, diğer ikisi de maaş ve personel indirimine gidiyordu. Bir sonraki sene işinin olacağından emin olmama baskısını kontrolde tutmak gerek. Bunu artıya çevirecek kıvraklık olursa bir partinin verdiği %3 zamı onun yandaşı 4 yapar mı yapmaz mı diye beklemek yerine sektördeki firmalarla flört ederek çat diye %20 zam da alabilirsin.

Konuşur gibi yazdım, dağınık oldu ama kusura bakmayın

YİBO lar bildigim kadarıyla norm kadro uygulamasında bölge normuna dahil edilmiyor.
tek basına değerlendiriliyor.
onun için de 6 saat dersinin olması yeterli.

yibo yaz normdan kurtul

Bu kadar teknoloji olan okulun idarecisi 6 saat ders seçmeyi akıl edemiyor mu?

Geri dönüş hakkımız var ancak ilk atama 300 alıyorsa yaklaşık 12 açıktan atama alıyor, o da hangi illere denk gelir belli olmaz. İlk atama ile orantılı açıktan atama yapıyorlar, yani gittikçe zorlaşıyor. O yüzden bir kez daha düşünmenizi tavsiye edeim.

istanbula doğudan yeni tayin olmuş biri olarak açık ve net söylüyorum hocam burada gercekten hayat cok zor...

gokhanlafci' Alıntı:
açıktan atama kaldırılınca memurun istifa edebilme hakkı kalkacak mı yani

istifa etme hakkı değil de hocam, bence geri dönebilme hakkı kalkar. zaten sizin yerinize bir çok insan sırada bekliyor, deniliyor ya..

gokhanlafci' Alıntı:
Oya havare ortaokulundayım.

Güroymakta bir arkadaş norm fazlası durumda. o yiboyu secerse geriye imkb kalıyo. imkb nin kötü yönü nedir hocam?

Öğrenci profili çok kötü hocam serseri ve pkk yandaşı öğrenci dolu ordaki hocalar çok sıkıntılı aman okulun binasına falan aldanma yoksa her sınıfta akıllı tahta falan var.

BBNET
Geri