İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
arkadaşlar madde 7'de diyorki;
Haftalık ders çizelgesinde BT rehberliği adı altında gösterilcek.

Yani buraya göre sizin haftalık ders çizelgenizde 30 saat'ten fazla gösterebilirler mi?

Bu madde bence açık ve biz idareye karşı kendimizi savunurkende bu örneği verebiliriz. Ama şöyle birşey olur 5'lerden dolayı bazı günler 8 saat, inadına bizi okulda tutmak için bt rehberliği dersini haftalık ders çizelgesine işlerken boşluk bırakabilirler. Biz zaten fedakarlığımızı yapıyoruz ama inatlaşırlarsa ve böyle yaparlarsa bizde boş saatlerde birşey yapmaz, çıkar dışarı gezeriz. Allaha şükür benim idareyle aram çok iyi, ama ne yazık ki çok kötü idarecilerde var :(

ist meb...
"bt rehber öğretmen görevlendirmeleri öncelikle fatih projesi kapsamındaki okullara yapılacak proje kapsamındaki okullara görevlendirme yapıldıktan sonra diğer okullarda Bt rehber öğretmen görevlendirmesi yapılabilecektir..."
şeklinde kurum netten gelen yeni bir yazı var ..sizlerede bildirildimi...

ist_koord' Alıntı:
hyrkkc87' Alıntı:
supervisor_52' Alıntı:
SAYIN İST_KOORD HOCAM ZEYTİNBURNUNDA ÇALIŞIYORUM OKULUMUZA GELEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ REHBERLİĞİ GÖREVİ KONULU YAZIDA BİR NOKTA DİKKATİMİ ÇEKTİ. BU YAZIDA BT REHBER ÖĞRETMEN HAFTADA EN FAZLA 30 SAAT DERS+BT REHBERLİĞİ GÖREVİ YAPAR MADDESİ YOK. BURADA 30 SAAT YAZILMAMASI SİZİN(İL MİLLİ EĞİTİMİN) İLÇE MİLLİ EĞİTİME GÖNDERDİĞİ YAZIDA DA YOK MU? SİZ 30 SAAT İBARESİNİ YAZIDAN ÇIKARMIŞ İSENİZ ALTINDA Kİ SEBEP NEDİR? SİZLERİN YEĞİTEK TEN 30 SAAT İBARESİ VAR OLARAK ÇIKAN BU YAZIYI DEĞİŞTİRME HAKKINIZ VAR MI? İLÇE MEM BU KISMI ÇIKARMIŞ İSE BÖYLE BİR HAKKI VAR MI? BİZ ŞİMDİ OKULUMUZA BİZE HAFTADA 30 SAATTEN FAZLA DERS+BT REHBERLİĞİ GÖREVİ VEREMEZSİNİZ NASIL DİYECEĞİZ. YORUMA AÇIK BIRAKILMIŞ BİR DURUM VAR. MAĞDUR EDİLEBİLİRİZ. CEVAP VERMENİZİ ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. SAYGILARIMLA
evet ya ben de çok merak ediyorum hakkınızı arayın diyenler var neye göre arayacağız... en fazla 30 saat ibaresi çıkarılmış resmen...

Değerli hocalarım hangi yazının neresinde var da çıkarılmış 30 saat ibaresi allah aşkına ki üst yazıda yok MEB yazısında vardı derseniz zaten İLMEM yazısıda MEB yazısına atıftır ve eklerden birisi orjinal yazıdır oradan gördük diyebilirsiniz,
Ancak bakanlıktan gelen yazıdaki 30 saat ibaresi yorumdur-bizim yorumumuz- ama resmi yazıda yoktur ve haliyle İLMEM yazısında da bulunmaz.
İstanbul koordinatör hocam cevap veriyosunuz, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederiz ama benim kastettiğim şey mebin yazısında olmasa bile 30 saat ibaresi bazı illerde sonradan eklenmiş, böyle bir ibare olmadığı sürece insanlar istediği gibi anlayacaklar. Aşağıya DÜZCE mebin yazısından alıntı koyuyorum adamlar yapmış helal olsun.

"BT Rehber Öğretmenlerine haftalık ders programı yapılacaktır. Bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısı (30 saat) aşılmayacak şekilde ders çizelgesinde branş dersleri “Ders Adı” ile BT Rehberliği yapacağı dersler “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. Kadrosunun bulunduğu okul ile BT Rehberliği yaptığı okullar farklı olsa bile iki ders çizelgelerindeki toplam ders saati sayısı bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısını (30 saat) geçmeyecektir. BT Rehber Öğretmenlerine ders saatleri dışında görev verilmeyecektir."

ümraniye memi aradım. sayemde yazıyı yeni okudu memur.
ben de biraz sinirlendim ve öğlene kadar göndermelerini belirttim baakalım

Elden verilecek yazmıyor kurumnet'den gönderdik bakalım Ek-2, Ek-3'le üstyazıyı hayırlısı olsun. Başka okulda çalışabilirim'e Evet yada Hayır birşey işaretlemedim. Boş bıraktım...

BT sınıfı olan ancak BT sınıfındaki bilgisayarların bozuk, eski, parçaları eksik olması nedeni ile 15 saat dersi sınıflarda işlenen yani BT sınıfı aktif kullanılmayan okullarda bulunan BT öğretmeni BTR olarak görevlendirilir mi? Bu bt öğretmeni-kendisinin isteği ile- sadece fatih projesi okulunda görevlendriilebilir mi?

Şişli yazı geldi, ancak tehditler görüyorum:) Fatih projesi olan okullar boş kalırsa görevlendirme yapılmazsa diğer okullara görevlendirme yapılmayacakmış

mustafasangul' Alıntı:
arkadaşlar madde 7'de diyorki;
Haftalık ders çizelgesinde BT rehberliği adı altında gösterilcek.

Yani buraya göre sizin haftalık ders çizelgenizde 30 saat'ten fazla gösterebilirler mi?

Bu madde bence açık ve biz idareye karşı kendimizi savunurkende bu örneği verebiliriz. Ama şöyle birşey olur 5'lerden dolayı bazı günler 8 saat, inadına bizi okulda tutmak için bt rehberliği dersini haftalık ders çizelgesine işlerken boşluk bırakabilirler. Biz zaten fedakarlığımızı yapıyoruz ama inatlaşırlarsa ve böyle yaparlarsa bizde boş saatlerde birşey yapmaz, çıkar dışarı gezeriz. Allaha şükür benim idareyle aram çok iyi, ama ne yazık ki çok kötü idarecilerde var :(
Ders programı ayarlanırken arada boş ders bırakma sadece bizim branşımıza ait bir sorun değil tüm branş öğretmenleri öyle yada böyle bu sorunla karşılaşır. Her okulda idarenin takdiri işler.

tati' Alıntı:
Şişli yazı geldi, ancak tehditler görüyorum:) Fatih projesi olan okullar boş kalırsa görevlendirme yapılmazsa diğer okullara görevlendirme yapılmayacakmış
şişli'de okullara yazı gönderildi yani hocam.Bakalım bizim okuldakiler ne zaman haber vermeyi düşünüyor?

Bugün gönderdik bakalım hayırlısı. Kendi okulum dışında 1 tercih yapıp tercih dışı istemedim. Zaten formatörlüğümde de sadece kendi okulumu yazıp başka okul istememiştim. Hoş Avcılar olarak 2. okula görevlendirilen de olmamıştı, bakalım şimdi neler olacak merakla bekliyorum...

yahu niye bu yazı bizim okullara gelmiyor anlamıyorum millet cevaplayıp göndermiş biz hala bekliyoruz

Tüm gün mesaiye devam.İdarecim zaten iki gün yoksun diğer okuldasın 3 gün de yarım gün kalma diye bişey olamaz diye kestirip attı.Bütün açıklamalarıma rağmen ben burdan öyle bir anlam çıkartmıyorum dedi.Al sana BTR Öğretmeni..bizi bu idarecilerin elinde oyuncağa çevirenler utansın.Ne olurdu daha açık ifadeler daha net bir yazı olsaydı.

HASGUL' Alıntı:
Tüm gün mesaiye devam.İdarecim zaten iki gün yoksun diğer okuldasın 3 gün de yarım gün kalma diye bişey olamaz diye kestirip attı.Bütün açıklamalarıma rağmen ben burdan öyle bir anlam çıkartmıyorum dedi.Al sana BTR Öğretmeni..bizi bu idarecilerin elinde oyuncağa çevirenler utansın.Ne olurdu daha açık ifadeler daha net bir yazı olsaydı.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
ahada sorun budur

HASGUL' Alıntı:

Hocam size 30 saatlik BT Rehberliği çizelgesi oluşturmak zorunda, çıkarabileceği başka bir sonuç yok ki... bunun 12 saati lise de kalan 18 saati de kendi okulunuzda olacak bu 18 saatte kaç saat dersiniz varsa o derslerin arasını bt rehberliği olarak doldurmalılar...

aralkan' Alıntı:
HASGUL' Alıntı:

Hocam size 30 saatlik BT Rehberliği çizelgesi oluşturmak zorunda, çıkarabileceği başka bir sonuç yok ki... bunun 12 saati lise de kalan 18 saati de kendi okulunuzda olacak bu 18 saatte kaç saat dersiniz varsa o derslerin arasını bt rehberliği olarak doldurmalılar...

Evet bende öyle düşünüyorum ve Müdür yardımcıma da bu şekilde açıkladım hatta öncesinde ilçe koordinatörümle konuşup ondan da ayrıntılı bilgi alarak konuştum.Sonuç adam bana ısrar etme sen zararlı çıkarsın dedi.Müdür yoktu yarın asıl sözü o diyecek ama bişey değişmeyecektir.

tati' Alıntı:

Tehdit dediğiniz bakanlık yazısı sanırım hocam zira bakanlık yazısında öncelikle proje okullarına görevlendirme yapılmadan diğerlerine görevlendirme yapılmayacaktır diyordu,
umarım ilçe milli eğitim bunun dışında başka birşey söyleyip üzmemiştir sizleri;

İlçe Milli Eğitimler sizin iyiliğiniz için Fatih Projesi okullarından birini yazmanızın mecbur olduğunu söyleyebilirler öbür türlü bayram dönüşü bulunduğunuz ilçe milli eğitim sınırlarında Fatih Projesi okullarını seçen yok ve görevlendirme yapılamıyorsa elbette sizleride görevlendiremeyeceğiz ve tekrar başvuru isteyeceğiz bu da en iyi haliyle 3-5 gün daha görevlendirmeyi uzatacak sonra gene ısrar ettiniz gene Fatih Projesi okulları seçilmedi biz gene sizleri görevlendiremeyeceğiz gene tekrar başvuru alacağız gene 3-5 gün ve gene ve gene şeklinde sürüp gider,
bu yaşanmasın diye ilçe baştan sizlerden bir okul yazmanızı istemişse bu art niyet değil ancak sürekli bir kısır döngüde oluşacak evrak trafiğini önleme çabasıdır. :)

görev yaptığımız ilçe dışında başka ilçeden okul seçebiliyorduk değil mi bu görevlendirmede?

HASGUL' Alıntı:
aralkan' Alıntı:
HASGUL' Alıntı:

Evet bende öyle düşünüyorum ve Müdür yardımcıma da bu şekilde açıkladım hatta öncesinde ilçe koordinatörümle konuşup ondan da ayrıntılı bilgi alarak konuştum.Sonuç adam bana ısrar etme sen zararlı çıkarsın dedi.Müdür yoktu yarın asıl sözü o diyecek ama bişey değişmeyecektir.

Sayın ist_koord hocam çok rica ediyorum BTR çalışma saatleri ile ilgili net bir açıklama getirebilirmisiniz kafam allak bullak oldu.İdare tam günde ısrar ederse ne yapmalıyım.Beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olucam..

kendi okulum olacak sekilde yazi ekleri doldurup kurumnetten yolladik umarim formatorlügü aratmaz bu yeni statü

Şu forumda sayfalar dolusu BTR ile ilgili yazılar yazıldı.
Hala yazan yazılar değil de birilerinin ağzından duymak istiyoruz bazı şeyleri, anlamış değilim.
Yok müdürüm tehdit etti, yok müdür yardımcım aba altından sopa gösterdi
Yazı açık ve net
Formatörlüğün iptal edildiğini idareye bildirin sonrasında gelen yazıyı idareye açıklayın

Görevlendirme yazısında belirtildiği gibi 30 saati geçmeyecek şekilde ders programı hazırlanır,
Fatih projesi okuluna görevlendirildiyseniz kendi okulunuzda derse girdikten sonra kalan saati de diğer okulda tamamlarsınız.
Bunda daha anlaşılmayacak ne arıyoruz ben bunu çözemedim arkadaşlar.
Bunları idarecilere anlattıktan sonra ve yazıyı göstermemiz halinde ne diyebilirler ki...

Zizu_' Alıntı:
Hala yazan yazılar değil de birilerinin ağzından duymak istiyoruz bazı şeyleri, anlamış değilim.
Yazı açık ve net
Formatörlüğün iptal edildiğini idareye bildirin sonrasında gelen yazıyı idareye açıklayın

Görevlendirme yazısında belirtildiği gibi 30 saati geçmeyecek şekilde ders programı hazırlanır,
Fatih projesi okuluna görevlendirildiyseniz kendi okulunuzda derse girdikten sonra kalan saati de diğer okulda tamamlarsınız.
Bunları idarecilere anlattıktan sonra ve yazıyı göstermemiz halinde ne diyebilirler ki...

+1 bu kadar abi

Geçen yıl mesai saati bağlı olduğu Müdür Yard. tanımlaması ,
6 saat maaş karşılığı en fazla 15 saat derse girme durumu vardı.

Şimdi yok.

Olan bir durum sorgulanır olmayan sorgulanamaz.

Daha ne diye müdür ile tartışılıyor ki?

merak ettiğim bir konu BT Rehber öğretmenliği istemeyenler.

15 saat maaş karşılığı Bilişim Dersi yoksa okulda durumları ne olur?

ek ders yönetmeliğine göre 15 saat branş öğretmeni derse girmek durumunda, bildiğim kadarı ile

Zizu_' Alıntı:
Yazı açık ve net

:+1:

BBNET
Geri