turquaz35' Alıntı:
grandmasterb' Alıntı:
turquaz35' Alıntı:
İkili eğitim yapan okullarda, örneğin sabahçı ve öğlenci olan bir lisede fatih projesi kapsamında görevlendirilirsek çalışma saati ne olacak?
8. maddede;
- 1"BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diyor, yani sabah 7 den akşama 6 ya kadar mı? Çünkü dersler okadar sürüyor.
- 1"Her bir devre için (sabah-öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir." diyor, yani görevlendirelecek demiyor.
- 3"İkili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilecektir." diyor, yani 1 öğretmen de olabilir demek bu.
Haftada 30 saat çalışır diye bir şey görmedim (ya da ben göremedim). Kısacası bu madde çalışma saatlerini, sadece tekli eğitim ve sabahçı öğlenci olmayan okullar için düzeltmiş, ikili eğitim yapan okullarda okul müdürü sabahtan akşama kadar BTR öğretmenini tutabilir, madde esnek yani. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?
hala mı bu sorular?Bin tane başlıkta bunlar tartışılıyor.
cevap1:evet sabah 7'den akşam 6'ya kadar çalışıp en çok çalışan öğretmen olarak guinnes rekorlar kitabına girebileceksiniz.
cevap2:her devre için
görevlendirlecek deseydi yani kesinlikle görevlendirilecek deseydi nerdeyse bütün bt öğretmenleri 2.okula hatta 3.okula gitmek zorunda kalabilirdi.İsteğe bırakılmış işte.
cevap3.Aynen öyle en fazla 2 öğretmen diyor.bir üstteki cevapta olduğu gibi zorla ikinci üçüncü okula gitmeyelim diye zorunlu değil işte.Tek öğretmen görevlendirilebilir.
ders çizelgesinde BT rehber öğretmenli gösterilecek deniyor ve BTR saatleri çakışmayacak diyor.Bursan 30 saat yada yarım gün çıkartılıyor.
ben anlamıyorum tam gün çalışılması gerektiğini nerden çıkarıyorsunuz?
İkili öğretim yapan okulda tek öğretmen sabah 7 akşam 6 arası çalışır diye sizi zorlarlar diye çekiniyorsanız arkadaşınızla anlaşın aynı okulu yazın.aynı okulda iki öğretmen olun yarım gün çalışın.yadda tek öğretmenseniz hakkınızı arayın.
BTR saatleri çakışmayacak açıklaması 2 öğretmen olursa için geçerli, peki tek öğretmen varsa? arkadaşınızla anlaşın diyorsunuz da o işin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz ayrıca aynı okula 2 BTR görevlendirilir mi? Hakkınızı arayın diyorsunuz da madde gayet açık neye göre hak arayacağız? Bu dediklerim ikili eğitim yapan liselerde fatih projesi kapsamında görevlendirilenler için geçerli
maddenin o kadar açık olduğunu düşünüyor olsaydınız sormazdınız herhalde hocam.yazıda 30 saat demiyor ama eğitim öğretim saatleri
boyunca da demiyor.eğitim öğretim saatleri dışında okullar hayat olsun ,bt araştırmada labı açma gibi görevler verilmesin diye var bence o madde.hafta sonları da eğitim öğretim yapılıyor,o zaman da gitmeniz gerekmeyeceğine göre o madde eğitim öğretim saatleri
boyunca BT rehberliği yapılır demiyor
peki 30 saati anlatamazsak hakkımızı neye göre arayacağız?
-BT rehberlik saatleri öğretmenin ders çizelgesinde gösterilir denen maddeye göre hakkımız arayacağız.
ders çizelgesinde öğretmene 30 saat ders yükü gösterilebiliyor.ayrıca ikili öğretim yapan okulda çalışan iki öğretmenden birinin iki katı kadar çalışmanın mantıksız olduğunu yazacağız.
aynı okulu yazma kısmını geyik olarak yazdım ama neden olmasın.hem Fatih okulları boş kalmamış olur.
ayrıca şu başlığa da bir zahmet bakın.lazım olur.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/yegitek-ten-erdogan-petuk-un-gorusleri-t97512.html