İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
Keşke çalışma saatleri olarak 30 saat ders programında BTR gösterilecek diye açıkça belirtilseydi. Nitekim bazı iller böyle yapmış, okul idarecilerinin yanlış yorumlamalarının önüne geçmiştir.

Görevlendirileceğimiz diğer okulun günleri için bilgi istenmemiş. Benim perşembe ve cumam boşaltıldı. Onaylar hangi günler için gelecek? Bu durum okullara göre esnek tutulmalıdır. BT öğretmeni hangi gün boşsa o günlerde 2.okula gitmelidir.

rock' Alıntı:
**Şuan formatör olarak kendi okulumda görevliyim. BTR için tekrar başvuru yapmasam bu şekilde devam edermiyim yoksa otomatikman iptal mi olur?
**Yazıda Fatih Projsi okulları öncelikli diyor ama 2 okula görevlendirmeden bahsedilmiyor. Okulunda BT sınıfı olmayan ya da dersi olmayanlar yazılsa olmazmı o liselere?
**keni okulum hariç 2 lise yazdım tercih dışı da istemiyorum dedim. O okullara yakın birisi görevlendirilirse ben sadece kendi okulumda olabilecekmiyim yoksa duruma göre o da mı iptal olacak. Ben şu an tek kendi okulumda görevli olduğumdan, aslında BTR ye başvurmasam daha iyi bile diyebilirim. Ama formatörlük iptal edilecekse mecbur başvurcam...
bizim ilçede henüz ses seda yok ama aynı soru işaretleri bende de var

henüz sancaktepedeki okullara gelmemiş yazı (en azından bize gelmedi :) ). bu dönem için pek bir umudum yoktu sürpriz oldu. ilgisi ve çalışmaları için ist_koord hocama teşekkür ederim.

not: tam bu yazıyı yazarken gelmiş yazı kurumnetten :)

Görevlendirileceğimiz diğer okulun günleri için bilgi istenmemiş. Benim perşembe ve cumam boşaltıldı. Onaylar hangi günler için gelecek? Bu durum okullara göre esnek tutulmalıdır. BT öğretmeni hangi gün boşsa o günlerde 2.okula gitmelidir.
hocam günleri boşaltma nasıl oldu? idarecileriniz mi boşaltıı? boş gün bırakmak zorunlu mu?
bağcılarda hala ses yok bu arada

formatör öğretmen görevlendirmesinde 2 okulda görevlendirme yapıldı ne oalcak şimdi aynı şekilde tekrarmı edilir yoksa değişir ders programları değişirmi kafayı yedirtecekler sonunda...

YENİİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜNDEN şöyle bir açıklama geldi,bilmem sizlere geldi mi**

Ekli dosyalar

• fm.JPG
    fm.JPG
    166.9 KB · Görüntüleme: 524
Arkadaşlar formatörlük görevlendirme ile ilgili üst yazılı bir forum vardı ya acele bana onu gönderebilirmisiniz?yazıyıp veriyim ne olursa olsun ister

İkili eğitim yapan okullarda, örneğin sabahçı ve öğlenci olan bir lisede fatih projesi kapsamında görevlendirilirsek çalışma saati ne olacak?
8. maddede;
- "BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diyor, yani sabah 7 den akşama 6 ya kadar mı? Çünkü dersler okadar sürüyor.
- "Her bir devre için (sabah-öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir." diyor, yani görevlendirelecek demiyor.
- "İkili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilecektir." diyor, yani 1 öğretmen de olabilir demek bu.
Haftada 30 saat çalışır diye bir şey görmedim (ya da ben göremedim). Kısacası bu madde çalışma saatlerini, sadece tekli eğitim ve sabahçı öğlenci olmayan okullar için düzeltmiş, ikili eğitim yapan okullarda okul müdürü sabahtan akşama kadar BTR öğretmenini tutabilir, madde esnek yani. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?

Almestin46' Alıntı:
Başka okul seçerken başka ilçelerden seçebiliyor muyuz?
Seçebilirsiniz hocam zaten yazıyı gönderirken bizlerde bu kısmı gözden kaçırmışız herkesten özür dileriz,
İlçeler daha bir ay evvel kendi Fatih Projesi okullarını biliyordu ona göre listeleri eklerler gibi fantastik bir düşüceye sahip olmuşuz,
ardından bunun üstün bir düşünme ve beceri gerektirdiğini anladık o sebeple ve elbette başka ilçe seçmek isteyenler olabileceği gerçeğini de görerek bölümümüz tüm okulların listesini de ilçelere gönderdi,
onlardan da seçim yapabilirsiniz.

yağmurtan' Alıntı:
Keşke çalışma saatleri olarak 30 saat ders programında BTR gösterilecek diye açıkça belirtilseydi. Nitekim bazı iller böyle yapmış, okul idarecilerinin yanlış yorumlamalarının önüne geçmiştir.
Hocam yanlış yorum olduğunu düşündüğünüz birşey olursa yazın dilekçe itiraz edin görüş sorun,
sizler hakları olan bilgili bir mesleğin fertlerisiniz.

peki dilekçede görev isteyebilmek için 2. okul tercihi yapmasak da otomatik olarak kabul etmiş gibi mi oluyoruz önceki görevlendirmede olduğu gibi

rock' Alıntı:
**Şuan formatör olarak kendi okulumda görevliyim. BTR için tekrar başvuru yapmasam bu şekilde devam edermiyim yoksa otomatikman iptal mi olur?
**Yazıda Fatih Projsi okulları öncelikli diyor ama 2 okula görevlendirmeden bahsedilmiyor. Okulunda BT sınıfı olmayan ya da dersi olmayanlar yazılsa olmazmı o liselere?
**keni okulum hariç 2 lise yazdım tercih dışı da istemiyorum dedim. O okullara yakın birisi görevlendirilirse ben sadece kendi okulumda olabilecekmiyim yoksa duruma göre o da mı iptal olacak. Ben şu an tek kendi okulumda görevli olduğumdan, aslında BTR ye başvurmasam daha iyi bile diyebilirim. Ama formatörlük iptal edilecekse mecbur başvurcam...

Hocam BİTEFOlar iptal olacak malesef aynı dönemde 3 kişi BİTEFO 5 kişi BT rehber öğretmeni olamayıcağı için herkes aynı isim altında toplanacak.
Zaten öncelik BT sınıfı olmayanlar olacaktır diye düşünüyorum(şimdi diye düşünüyorum dedim diye kızacaksınız ama bu benim kendi fikrim komisyon farklı birşey uygun görürmü emin olamadığım için kendi fikrimi belirtebiliyorum ancak.)

Örnek verelim ilçenizde 6 okul var
siz ikisini yazdınız oraya başkaları görevlendirildi kalan 4 okula ne siz nede başkası görevlendirme istemedi,
gelen yazının 1 maddesi fatih projesi okulları bitmeden diğerlerinede görevlendirme yapılmaz dediği için,
a) o ilçede kalanlara görevlendirme hiç yapılmaz
b) ilçede kalan öğretmenlerden diğer okullardan tercih etmeleri istenir,
c) belki benim aklıma gelmeyen ama komsiyonun çözeceği bir yol olur

VaVgibi' Alıntı:
peki dilekçede görev isteyebilmek için 2. okul tercihi yapmasak da otomatik olarak kabul etmiş gibi mi oluyoruz önceki görevlendirmede olduğu gibi
O kısmı bende çözemedim vallahi

Tercih dışı istemiyorum seçeneği var zaten. ben de kendi okulum dışı ya 1 yazarım ya da yazmam. ha fatih projesi okulları boş kaldı, onlar dolmadan da bana görev verilmiyosada allah kerim bu dönem de yapmayıveririz ne yapalım. Ama bi açıdan bakınca da mantıksız geliyo. Bikaç fatih okulunun boş kalması var, bir de , bikaç fatih okulu+ okulunda BT lab ı olmasına rağmen boş kalan okullar olması var. Ne enteresan bi durum ya. Halbuki birlik olsak, Fatih okulunu sadece okulunda BT labı ya da dersi olmayanlar istese, böylece o oklulların bazılıları boş kalsa, gerekirse bize de görevlendirme çıkmasa şöyle bişey yakalayabiliriz, deriz ki, her okula bi norm verin bakın bakalım o fatih projesi yapılan okullara kaç kişi tayin isteyecek. Benim okulumda lab olmasına rağmen isterim, her sınıfın projeksiyonu+bilgisayarıyla uğraşmaktansa kurulu garantili bi sistemi yönetmek daha iyidir.
Ama yinede tek kendi okulumda çıksın yahu. zaten 13 saat dersim var çoğu sabah. Ders bitince ne yapayım....

turquaz35' Alıntı:
İkili eğitim yapan okullarda, örneğin sabahçı ve öğlenci olan bir lisede fatih projesi kapsamında görevlendirilirsek çalışma saati ne olacak?
8. maddede;
- 1"BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diyor, yani sabah 7 den akşama 6 ya kadar mı? Çünkü dersler okadar sürüyor.
- 1"Her bir devre için (sabah-öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir." diyor, yani görevlendirelecek demiyor.
- 3"İkili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilecektir." diyor, yani 1 öğretmen de olabilir demek bu.
Haftada 30 saat çalışır diye bir şey görmedim (ya da ben göremedim). Kısacası bu madde çalışma saatlerini, sadece tekli eğitim ve sabahçı öğlenci olmayan okullar için düzeltmiş, ikili eğitim yapan okullarda okul müdürü sabahtan akşama kadar BTR öğretmenini tutabilir, madde esnek yani. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?
hala mı bu sorular?Bin tane başlıkta bunlar tartışılıyor.

cevap1:evet sabah 7'den akşam 6'ya kadar çalışıp en çok çalışan öğretmen olarak guinnes rekorlar kitabına girebileceksiniz.

cevap2:her devre için görevlendirlecek deseydi yani kesinlikle görevlendirilecek deseydi nerdeyse bütün bt öğretmenleri 2.okula hatta 3.okula gitmek zorunda kalabilirdi.İsteğe bırakılmış işte.

cevap3.Aynen öyle en fazla 2 öğretmen diyor.bir üstteki cevapta olduğu gibi zorla ikinci üçüncü okula gitmeyelim diye zorunlu değil işte.Tek öğretmen görevlendirilebilir.

ders çizelgesinde BT rehber öğretmenli gösterilecek deniyor ve BTR saatleri çakışmayacak diyor.Bursan 30 saat yada yarım gün çıkartılıyor.

ben anlamıyorum tam gün çalışılması gerektiğini nerden çıkarıyorsunuz?
İkili öğretim yapan okulda tek öğretmen sabah 7 akşam 6 arası çalışır diye sizi zorlarlar diye çekiniyorsanız arkadaşınızla anlaşın aynı okulu yazın.aynı okulda iki öğretmen olun yarım gün çalışın.yadda tek öğretmenseniz hakkınızı arayın.

ben formülü buldum :

herk fatih projesi lisesine anlaşıp iki öğretmen talepte bulunmak.böyle yarım günü garantilemek:)

grandmasterb' Alıntı:
ben formülü buldum :

herk fatih projesi lisesine anlaşıp iki öğretmen talepte bulunmak.böyle yarım günü garantilemek:)

Peki bu lise ikili değil de tekli öğretim yapıyorsa bizimki gibi :D

sayın hocalarım şimdi kendi okulumda BT Sınıfı var kendi okulum dışında tercih yapmazsam BTR onaylanmayacak mı ? zaten kendi okulumda 20 saat dersim var 11 saat de başka okulda açık lise var. Şunu da belirteyim yakın bir okul var lise fatih projesi kapsamında, orada matematik öğretmeni arkadaşım formatör oluyor du ben bu liseyi seçsem o öğretmenime görev çıkmama durumu var mı benden dolayı arkadaşa engel olmak istemiyorum.

Saygı ve sevgilerimle...

sayın ist_koord hocam,
benim okulum hem ilkokul hem de ortaokul.(abc ilkokulu, abc ortaokulu diye ) benim kadromda ortaokul kısmında gözüküyor. şimdi ben tercihlere hem ilkokulu hemde ortaokulu yazabilir miyim? yoksa iki okulda, bir okul gibi mi gözükür( Aynı binayı paylaştıkları için )?

ok_series' Alıntı:
sayın ist_koord hocam,
benim okulum hem ilkokul hem de ortaokul.(abc ilkokulu, abc ortaokulu diye ) benim kadromda ortaokul kısmında gözüküyor. şimdi ben tercihlere hem ilkokulu hemde ortaokulu yazabilir miyim? yoksa iki okulda, bir okul gibi mi gözükür( Aynı binayı paylaştıkları için )?

hocam tercihler listede olan fatih projesi kurulan liseleri seçiyorsun kendi okulunu tercih edemiyorsun.

grandmasterb' Alıntı:
turquaz35' Alıntı:
8. maddede;
- 1"BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diyor, yani sabah 7 den akşama 6 ya kadar mı? Çünkü dersler okadar sürüyor.
- 1"Her bir devre için (sabah-öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir." diyor, yani görevlendirelecek demiyor.
- 3"İkili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilecektir." diyor, yani 1 öğretmen de olabilir demek bu.
hala mı bu sorular?Bin tane başlıkta bunlar tartışılıyor.

cevap1:evet sabah 7'den akşam 6'ya kadar çalışıp en çok çalışan öğretmen olarak guinnes rekorlar kitabına girebileceksiniz.

cevap2:her devre için görevlendirlecek deseydi yani kesinlikle görevlendirilecek deseydi nerdeyse bütün bt öğretmenleri 2.okula hatta 3.okula gitmek zorunda kalabilirdi.İsteğe bırakılmış işte.

cevap3.Aynen öyle en fazla 2 öğretmen diyor.bir üstteki cevapta olduğu gibi zorla ikinci üçüncü okula gitmeyelim diye zorunlu değil işte.Tek öğretmen görevlendirilebilir.

ders çizelgesinde BT rehber öğretmenli gösterilecek deniyor ve BTR saatleri çakışmayacak diyor.Bursan 30 saat yada yarım gün çıkartılıyor.

ben anlamıyorum tam gün çalışılması gerektiğini nerden çıkarıyorsunuz?
İkili öğretim yapan okulda tek öğretmen sabah 7 akşam 6 arası çalışır diye sizi zorlarlar diye çekiniyorsanız arkadaşınızla anlaşın aynı okulu yazın.aynı okulda iki öğretmen olun yarım gün çalışın.yadda tek öğretmenseniz hakkınızı arayın.

BTR saatleri çakışmayacak açıklaması 2 öğretmen olursa için geçerli, peki tek öğretmen varsa? arkadaşınızla anlaşın diyorsunuz da o işin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz ayrıca aynı okula 2 BTR görevlendirilir mi? Hakkınızı arayın diyorsunuz da madde gayet açık neye göre hak arayacağız? Bu dediklerim ikili eğitim yapan liselerde fatih projesi kapsamında görevlendirilenler için geçerli

BBNET
Geri