İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
primaos' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, bu sene formatörlük için biz mi başvuracağız yoksa okula yazı mı gelecek?

hocam merhaba nasılsınız??

konunun ilk 10 sayfasına göz gezdiriniz

evet aynen bendede 8 saat var ekdersi birak maasda problem cikacak onay gelmezse bir an evvel

sezgin meriç' Alıntı:
onayın yapılacağı anlaşılıyor onemli olan tarihi ben 3 eylül itibariyle okulda full çalışıyorum. muhtemelen onay 17 eylül tarihini baz alarak gelecektir.
Evet onayın 3 Eylülden itibaren yapılması gerekiyor.

kily' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
bazıları terbiye sınırlarını aşıyor benim bıyığım yok ama yaklaşım çok rahatsız edici

:alkis: hocam sen yinede bosver takmaya değmez. forumda farklı konularda yakısıksız sataşmalara çok kızdım tepki gösterdim ama herkes kendine yakıştırdığını gösteriyor. yani salla gitsin
evet çok haklısın herkes ken dini ifade ediyor yani arpadan buğdaylık beklenmez

arkdaşlar peki 19 saat dersi napacağım ben? normalde hep 15 saate giriyor formatorlük yapıyordum şimdi 4 saat daha cıktı başıma. istemesem idareyle bozuşacağız. gerçi daha formatörlük belli değil. idareye sürekli söyledim en fazla 15 diye ama öğretmen yok diye herkese ders verdiler ne yapmam gerek bilemiyorum? fikri olan varsa sevinirim.

Arkadaşlar birşey soracaktım,

Aynı okula başvuran öğretmenlerden,

1.Öncelikle Bilişim Teknolojileri olanlar
2. Aldığı kurs belgeleri fazla olanlar
3. kıdem yılı daha az olanlar tercih edilecektir.

Burdaki kıdem yılı nedir?

sabır kalmadı artık :x , zamanında açıklansa belki alan değişikliğine başvururdum, halen ne olacağı belli değil,
2 okula görevlendirme yapılacaksa, yine sabahtan akşama okulun bütün pisliğiyle uğraşacaksam kalsın bilişim istemiyorum, belki bu sene biraz düzelir diye bekliyoruz ama halen bekliyoruz, yeter artık açıklayın şunu bizde ona göre hareket edelim, yıllardır meb'in darbeleri yetmiyor bu sene de istanbul mem'den nasıl bir darbe gelecek çok merak ediyorum, bu kadar beklemeleri normal değil :!:

evet ilginc olmus akliniz fikriniz parada diyen arkadas acmis ilk basligi :puhaha:

Çağrı1' Alıntı:
kily' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
bazıları terbiye sınırlarını aşıyor benim bıyığım yok ama yaklaşım çok rahatsız edici

:alkis: hocam sen yinede bosver takmaya değmez. forumda farklı konularda yakısıksız sataşmalara çok kızdım tepki gösterdim ama herkes kendine yakıştırdığını gösteriyor. yani salla gitsin
Terbiyeyi sizden öğrenecek değilim, sıkıntısı olanlar özele gelin görüşelim...

Enterprise' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
kily' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:

Olayı yok yere siyasete çekiyorsun hocam. Yaptığında, üslubunda yanlış.

Bazen diyorum acaba bilerek mi bekletiyorlar bu onayları. Belki de onay falan yok bizi oyalıyorlar. Ne de olsa onay çıkacak diye at gibi koşturuyoruz her işe; etkileşimli tahtalar bir yandan, okul pcleri diğer yandan, dersler zaten seçmeli meçmeli hepsini yüklediler. Nereye koşacağımı şaşırdım. Kafam kazan gibi.Bir de kalkıp onay gelmiyor derlerse kafayı yerim heralde :verymad:

Enterprise' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
kily' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:

bilmiyosan bizden öğrenmezsen git başka yerden öğren terbiyeden habersiz olduğun kesin

ygencay' Alıntı:
sabır kalmadı artık :x , zamanında açıklansa belki alan değişikliğine başvururdum, halen ne olacağı belli değil,
2 okula görevlendirme yapılacaksa, yine sabahtan akşama okulun bütün pisliğiyle uğraşacaksam kalsın bilişim istemiyorum, belki bu sene biraz düzelir diye bekliyoruz ama halen bekliyoruz, yeter artık açıklayın şunu bizde ona göre hareket edelim, yıllardır meb'in darbeleri yetmiyor bu sene de istanbul mem'den nasıl bir darbe gelecek çok merak ediyorum, bu kadar beklemeleri normal değil :!:

Hocam insna kendini alan değişikliğine hazır hissederde bir görevlendirmeyimi bekler
onay çıkacak şu anda bir sorun yok ama allah göstermesin

yarın formatör öğretmen görevlendirmesini uygun görmeyen bir ilin valisi bizimki ile değişse yada
il milli eğitim müdürümüzü daha büyük bir makama gönderselerde onun yerine halen formatör öğretmen görevlendirmesi yapmayan illerden birinin il müdürü gelse
ve bu ikisinden biri ne gerek var bu görevlendirmeye ipta edin gitsin dese kim ne diyebilir buna yada dese bile ne kadar geçerli olur

siz eğer bu bölümden ayrılabileceğinizi kafanızda netleştirmişseniz benden size bir abi yada kardeş tavsiyesi

onayı falan hiiç beklemeyin umaırm başvuru zamanı bitmemiştir bir an evvel başvurun.

Bunları eğitici yada koordinatör yada ıvır zıvır her ne haltsa değilde norm fazlasından yer değiştirmiş bir BT öğretmeni olarak yazıyorum bunu da belirtmek isterim.

_su_' Alıntı:
Bazen diyorum acaba bilerek mi bekletiyorlar bu onayları. Belki de onay falan yok bizi oyalıyorlar. Ne de olsa onay çıkacak diye at gibi koşturuyoruz her işe; etkileşimli tahtalar bir yandan, okul pcleri diğer yandan, dersler zaten seçmeli meçmeli hepsini yüklediler. Nereye koşacağımı şaşırdım. Kafam kazan gibi.Bir de kalkıp onay gelmiyor derlerse kafayı yerim heralde :verymad:

İnanın onay gelmezse önce bu işle uğraşan ekip arkadaşlarım kafayı yer
tek tek dilekçeleri kontrol et ,
tercihlere göre sırala,
ilçe dışından istek varmı yada ilçe dışına istek varmı düzenle,

derken hoop ilçenin biri yada öğretmenin biri
"ee ben olmaktan vazgeçtim dilekçe gönderdim yapacaksınız değil mi " desin yada
" hocam biz duyurmamışız ama şimdi duyurduk perşembe gönderiyoruz" desin

bütün işlemleri baştan yap sonra bir zat-ı muhterem ben istiyordum şu anda istemiyorum desin o ilçeye tekrar bak
bunlar can sıkıcı işler ve onay çıkmazsa sizlerden önce bu işlerle uğraşanların canı sıkılır.

Fantazilerinize gelince :) yok hocam öyle birşey oany gelecek olmasa zaten hiç duyuruya çıkılmazdı ama bir örnek vereyim süreç nasıl uzayabiliyor,

milli eğitime bakan vali yardımcımız izin aldı yerine başka bir alana bakan vali yardımcısı bakıyor bu hafta(örnek değil gerçektir)
o beyefendiyede görevlendirme listesini sunduk diyelim
adam demezmi
"Lan bakan görevlendirme yapmayın dedi bunlar bana 800 kişilik liste sunuyor benim ayapımı kaydırmaya çalışıyorlar imzalamasam daha iyi bu çizelgeyi görevin asıl sahibi gelsin o imzalasın"(burası farazi)

biz çıkar karşısına genelgelerle anlatmaya çalışırız vazifemiz olmadığı halde
ama adam "imzalamıyorum bu alana bakan vali yardımcımız başlasın o imzalasın" dedi
var mı aranızda bir delikanlı vekil vali yardımcısına zorla imzalatacak.

kily' Alıntı:
primaos' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, bu sene formatörlük için biz mi başvuracağız yoksa okula yazı mı gelecek?

Hocam tam 1 haftadır komisyon ben duymadım diyenlerle yavaşladı ben olsam bu kadar bile beklemezdim
ama bugün telefonlara dahi bakmıyorlar 39 ilçe geldi geç kalanlar şahsi kabul edilecek ve başvuranlarla onayları hazırlayacaklar
umarım başvurunuzu vermişsinizdir yoksa eğer çıkarsa ikinci onaya olmadı bir sonraki döneme malesef.

ist_koord' Alıntı:
İnanın onay gelmezse önce bu işle uğraşan ekip arkadaşlarım kafayı yer
tek tek dilekçeleri kontrol et ,
tercihlere göre sırala,
ilçe dışından istek varmı yada ilçe dışına istek varmı düzenle,

derken hoop ilçenin biri yada öğretmenin biri
"ee ben olmaktan vazgeçtim dilekçe gönderdim yapacaksınız değil mi " desin yada
" hocam biz duyurmamışız ama şimdi duyurduk perşembe gönderiyoruz" desin

bütün işlemleri baştan yap sonra bir zat-ı muhterem ben istiyordum şu anda istemiyorum desin o ilçeye tekrar bak
bunlar can sıkıcı işler ve onay çıkmazsa sizlerden önce bu işlerle uğraşanların canı sıkılır.

Fantazilerinize gelince :) yok hocam öyle birşey oany gelecek olmasa zaten hiç duyuruya çıkılmazdı ama bir örnek vereyim süreç nasıl uzayabiliyor,

milli eğitime bakan vali yardımcımız izin aldı yerine başka bir alana bakan vali yardımcısı bakıyor bu hafta(örnek değil gerçektir)
o beyefendiyede görevlendirme listesini sunduk diyelim
adam demezmi
"Lan bakan görevlendirme yapmayın dedi bunlar bana 800 kişilik liste sunuyor benim ayapımı kaydırmaya çalışıyorlar imzalamasam daha iyi bu çizelgeyi görevin asıl sahibi gelsin o imzalasın"(burası farazi)

biz çıkar karşısına genelgelerle anlatmaya çalışırız vazifemiz olmadığı halde
ama adam "imzalamıyorum bu alana bakan vali yardımcımız başlasın o imzalasın" dedi
var mı aranızda bir delikanlı vekil vali yardımcısına zorla imzalatacak.

Hocam muhakkak işiniz zor, 39 ilçe var, binlerce dilekçe inceliyorsunuz ve tabiki de bürokrasi, bu konularda sizi anlıyoruz.
Yalnız geçen yıllardan farklı olarak 2. okul devreye girdi ve görevlendirme esaslarında bazı soru işaretleri var (2 öğretmenin bulunduğu okulda neye göre kime göre tercih yapılacak, gidecek olan kişi kaç gün diğer okula gidecek ve kendi okulunda kaç saat derse girmek zorunda vs. halen soru işareti)
Görevlendirme esaslarında boşluklar olmasaydı; hem siz daha az yorulurdunuz hem biz daha az strese girerdik ve ona göre bir karar verirdik.
Bu boşluklar açıkçası beni düşündürüyor, liste özel isteklere göre mi revize ediliyor diye.

ist_koord' Alıntı:
ygencay' Alıntı:

Hocam insna kendini alan değişikliğine hazır hissederde bir görevlendirmeyimi bekler
onay çıkacak şu anda bir sorun yok ama allah göstermesin

yarın formatör öğretmen görevlendirmesini uygun görmeyen bir ilin valisi bizimki ile değişse yada
il milli eğitim müdürümüzü daha büyük bir makama gönderselerde onun yerine halen formatör öğretmen görevlendirmesi yapmayan illerden birinin il müdürü gelse
ve bu ikisinden biri ne gerek var bu görevlendirmeye ipta edin gitsin dese kim ne diyebilir buna yada dese bile ne kadar geçerli olur

siz eğer bu bölümden ayrılabileceğinizi kafanızda netleştirmişseniz benden size bir abi yada kardeş tavsiyesi

onayı falan hiiç beklemeyin umaırm başvuru zamanı bitmemiştir bir an evvel başvurun.

Bunları eğitici yada koordinatör yada ıvır zıvır her ne haltsa değilde norm fazlasından yer değiştirmiş bir BT öğretmeni olarak yazıyorum bunu da belirtmek isterim.

Zaten aklımda alan değişikliğini netleştirebilsem hiç durmam başvururum, forumda ki çoğu arkadaş gibi karar veremiyorum, kolay bir karar değil, bazen insan o kadar çok bunalıyor ki; kesin başvuracam diyor, bazen de hep sonu fiyaskoyla sonuçlanan; herşey daha iyi olacak; diye bir ümit bekliyor. En azından diyorum görevlendirmeler yapılır da geçmiş yıllara nazaran şartlarımızda düzelmeler olursa, bir ümit bundan sonra bt öğrenmenleri için daha iyi şeyler olacak der, alan falan değiştirmeyiz. Bu arada geçeceğimiz alanla da ilgisi var, mesela TT yerine matematik olmuş olsa bir saniye düşünmeden geçerim.

_su_' Alıntı:
Onay gelmezse bu süre içinde yaptığımız her şeyi geri alalım. Akıllı tahta ders içeriklerini silelim mesela :)
Onay gelmeyeceğini sanmıyorum. Her sene oluyor bu gecikme. Onay 17 sinden mi başlar 3 ünden mi? Orası muallakta.

ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
primaos' Alıntı:

Hocam tam 1 haftadır komisyon ben duymadım diyenlerle yavaşladı ben olsam bu kadar bile beklemezdim
ama bugün telefonlara dahi bakmıyorlar 39 ilçe geldi geç kalanlar şahsi kabul edilecek ve başvuranlarla onayları hazırlayacaklar
umarım başvurunuzu vermişsinizdir yoksa eğer çıkarsa ikinci onaya olmadı bir sonraki döneme malesef.

Hocam geçen senelerde okullara yazı geliyor öyle başvuruluyor diye hatırlıyorum. İlk defa ve mecburen formatör oluyorum. Şimdi ben ilçeyi mi ile mi gidip başvurayım?

ayhangunes' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
klebsiella' Alıntı:
Çarşambaya kadar açıklansa iyi olur çünkü ek dersler yollanıyor bu hafta :?

Aklınız fikriniz parada hocam :P
acaba sen niçin seçtin formatörlüğü zevktenmi merak ettim
acaba 32 sayfa olan bu başlığı kim açmış :) 1.sayfaya tıklayın bakalım :)

Benimkisi arkadaşa takılmak sadece. Hepinizden çok ek dersi ben bekliyorum.Çünkü istanbuldayım:) Başlığı da açan benim:)

primaos' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
primaos' Alıntı:

Hocam geçen senelerde okullara yazı geliyor öyle başvuruluyor diye hatırlıyorum. İlk defa ve mecburen formatör oluyorum. Şimdi ben ilçeyi mi ile mi gidip başvurayım?

Hocam geçen senelerde ki gibi ilçelere yazı gitti ha ilçeniz yaklaşık kalan 10 ilçe gibi sizlere duyurmayı uygun görmediyse bizlerin yapacak birşeyi kalmıyor ilçeye ve ile başvuramazsınız daha doğrusu ilçeye başvuramazsınız ama İL MEM'e başvurabilirsiniz o da silsileyi tersten başlatır Valiliğe başvurursunuz ama
okulunuza BT Formatör Öğretmen olmak istediğinizi söyleyen bir dilekçe yazın okulunuz resmi yazının kendilerine ulaşmadığını ve sizin görev istediğinizi belirtir dilekçeyi ilçe Mem'e göndersin onlarda sehven sizin okula duyuru yapmayı unuttuklarını ve görev istediğinizi belirtir dilekçeyi il milli eğitime gönderir bu söylediklerim uzun gelebilir ama işlerine gelirse bu iş toplam bir saat sürüyor bir saatte dilekçe il milli eğitime geliyor
tabi
a)okul size duyurmadıysa hatasını kabul edecek mi
b) okula yazı gelmediyse ilçe hatasını kabul edecek mi
c) herhangi birisi hatasını kabul etmeyip kabarırsa siz tırsıp tamam neysemi diyeceksini yoksa hakkınızımı arayacaksınız bunlar sorular.

Not: İlimizde resmi olarak memurluğu almamış aday öğretmen arkadaşlarımızın Formatör Öğretmen görevlendirmesi yapılmamaktadır, bu sebeple eğer Aday öğretmenseniz bu işe hiç başlamayabilirsiniz.

muratci' Alıntı:
_su_' Alıntı:
Onay gelmezse bu süre içinde yaptığımız her şeyi geri alalım. Akıllı tahta ders içeriklerini silelim mesela :)
Onay gelmeyeceğini sanmıyorum. Her sene oluyor bu gecikme. Onay 17 sinden mi başlar 3 ünden mi? Orası muallakta.
Muallak değil hocam bu forumda da yazdım daha evvel arayan okul idarelerinide bilgileniriyorum ki kendi meslektaşlarımı hayli hayli bilgilendiriyorum
onaylarınız eğitim-öğretimin başladığı tarih olan 17 Eylül tarihi itibari ile başlayacaktır.

Yğklediklerinizi silmeye gelince onuda bu forumda da yazdım zaten Vestel yükleme(kopyalama) yapılan makinelere yeni bir imaj atacak ve C-D sıfırlanacak yani onlar bugün değilse yarın zaten silecekler herşeyi. :) (bu son gülücük vestele sinirimden)

ist_koord' Alıntı:
primaos' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
primaos' Alıntı:

Hocam geçen senelerde ki gibi ilçelere yazı gitti ha ilçeniz yaklaşık kalan 10 ilçe gibi sizlere duyurmayı uygun görmediyse bizlerin yapacak birşeyi kalmıyor ilçeye ve ile başvuramazsınız daha doğrusu ilçeye başvuramazsınız ama İL MEM'e başvurabilirsiniz o da silsileyi tersten başlatır Valiliğe başvurursunuz ama
okulunuza BT Formatör Öğretmen olmak istediğinizi söyleyen bir dilekçe yazın okulunuz resmi yazının kendilerine ulaşmadığını ve sizin görev istediğinizi belirtir dilekçeyi ilçe Mem'e göndersin onlarda sehven sizin okula duyuru yapmayı unuttuklarını ve görev istediğinizi belirtir dilekçeyi il milli eğitime gönderir bu söylediklerim uzun gelebilir ama işlerine gelirse bu iş toplam bir saat sürüyor bir saatte dilekçe il milli eğitime geliyor
tabi
a)okul size duyurmadıysa hatasını kabul edecek mi
b) okula yazı gelmediyse ilçe hatasını kabul edecek mi
c) herhangi birisi hatasını kabul etmeyip kabarırsa siz tırsıp tamam neysemi diyeceksini yoksa hakkınızımı arayacaksınız bunlar sorular.

Not: İlimizde resmi olarak memurluğu almamış aday öğretmen arkadaşlarımızın Formatör Öğretmen görevlendirmesi yapılmamaktadır, bu sebeple eğer Aday öğretmenseniz bu işe hiç başlamayabilirsiniz.

Öncelikle açıklam için teşekkür ederim hocam. KurumNet'ten gelen evraklara baktım, 10 Eylül'de Fatih projesi için formatörlük teklifi gelmiş o kadar. İLçenin kapısını aşındıracağız anlaşılan.. :verymad:

az önce müdür baş yardımcısı sordu halen onay gelmedi diye ona göre ekders yazıcam dedi.Bekliyoruz dedim bakalım cumaya kadar

BBNET
Geri