İstanbul Norm Fazlası BT Öğretmenleri Ataması

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
Arkadaşlar bununla ilgili yazı geldi. Norm fazlası olan ve istekli olanlar 19kasıma kadar dilekçe ile tayin isteyebiliyor. 12 saat dersim var. Norm fazlası olmak için en az kaç saat dersin olması gerekiyor.12 saat ile norm fazlası olur muyum?

dilekçe ile nasıl isteniyor acaba gideceğimiz okulumu belirliyoruz nasıl olacak açıklama yapabilirmi biri...

Daha önce norm fazlası olarak resen atanmış bir zümreniz olarak bugün ben de aynı yazıyla karşılaştım.
Deniyor ki norm kadro fazlası olup istekli öğretmenler dilekçe yazsın. Dilekçe yazmazsak bir süre sonra resen atarlar mı yine bilmem.
Norm kadro fazlası olarak atandığım okulda yine norm kadro fazlasıymışımm. Pek sallamadım açıkcası artık pekçok şeyi sallamadığım gibi....

yani yazı yazmışlar öğretmenlerden dilekçelerini alıp bildirin şeklinde...ben de bugün dilekçeyi yazdım altına da okullar yazdım.
Baktım norm ihtiyaç listesini sonu gelmiyor 15 bin,yaklaşık bu kadar da norm fazlası var sanırım.
bu kadar dilekçeyi kim okuyup tercihleri listeleyecek çok merak ediyorum.birde bunlar arasında atamaları sıraya koyacak vs...
İstanbul mem e gittim dün atama bölümünde 4 5 tane memur var.
nasıl yapacaklar merakla bekliyorum.

Acik gosterilen anadolu liseleri ilkatama + yeniden atamanin toplami mı oluyor? Aralikta yazacak okul kalacakmi acaba.....ve Norm fazlasi olanlar sinavsizmi atanacak yer kalirsa, ben norm fazlasiyim sinava girdim ama basvuruyu ne zaman yapacagim aralikta mi , norm fazlasi atamasi icinmi..

Arkadaşlar ben de Gaziosmanpaşa'da bir ortaokulda bt öğretmeniyim. Norm fazlası yazısına ekli listede bizim okulun bt branşındada 1 norm fazlası görünüyor. Ben de okulda tek öğretmen olduğum için o kişi benim yani.Sene beşında ben il kordinatörüyle görüştüm ve bana bilgi olarak şöyle söylendi "Norm fazlası durumu denetlenirken yalnızca o dönem kaç derse girdiğinize bakılıyor. Formatörlük yalnızca bir dönemlik bir görevlendirmedir. Formatör olsanız bile tam ek ders alırsınız ama tam derse girmeidğiniz için norm fazlası olabilirsiniz.Norm fazlası olmamak için 15 derse girmeniz gerekir." Ben de bunu okul idareme bildirdim. Ama beni dikkate almadılar ve diğer kademelere de ders seçebilecekleri halde seçmediler ve bana sadece 5.sınıflardan seçmeli olarak seçen öğrencilerin dersi verildi. Yani 3 sınıf seçmiş ve toplam 6 dersim var.Şimdi de normö fazlası yazısı geldi.Hatta bana yazının geldiği söylenmedi bile bunu ben başka okulların bt öğretmenlerineden duydum.Ve duyduğumda da(bugün duydum) artık dilekçe verilme tarihi de geçmiş. Şuan için istanbul ili bt öğretmenleri için resen atama planlamıyormuş ama belli de değil tabi. Tercih yapmayıp dilekçe vremeyenleri resen de atıyoruz diybeilir il mem bir süre sonra.Hepimiz için hayırlısı :(

figosde' Alıntı:
Walla beni göndereceklerse önce okulum tutuşsun. Sonra ben tutuşurum :x
Hocam tutuşmazlar. Nasıl olsa tüm öğrenciler bilgisayardan tabletten akıllı tahtadan anlıyorlar. Bi sorun olursa bi öğrenci çağırırlar olur biter. Ömer Dinçer gibi bakanımız oldukça biz daha çooook norm fazlası oluruz.. :verymad:

hkomutgan' Alıntı:
Arkadaşlar ben de Gaziosmanpaşa'da bir ortaokulda bt öğretmeniyim. Norm fazlası yazısına ekli listede bizim okulun bt branşındada 1 norm fazlası görünüyor. Ben de okulda tek öğretmen olduğum için o kişi benim yani.Sene beşında ben il kordinatörüyle görüştüm ve bana bilgi olarak şöyle söylendi "Norm fazlası durumu denetlenirken yalnızca o dönem kaç derse girdiğinize bakılıyor. Formatörlük yalnızca bir dönemlik bir görevlendirmedir. Formatör olsanız bile tam ek ders alırsınız ama tam derse girmeidğiniz için norm fazlası olabilirsiniz.Norm fazlası olmamak için 15 derse girmeniz gerekir." Ben de bunu okul idareme bildirdim. Ama beni dikkate almadılar ve diğer kademelere de ders seçebilecekleri halde seçmediler ve bana sadece 5.sınıflardan seçmeli olarak seçen öğrencilerin dersi verildi. Yani 3 sınıf seçmiş ve toplam 6 dersim var.Şimdi de normö fazlası yazısı geldi.Hatta bana yazının geldiği söylenmedi bile bunu ben başka okulların bt öğretmenlerineden duydum.Ve duyduğumda da(bugün duydum) artık dilekçe verilme tarihi de geçmiş. Şuan için istanbul ili bt öğretmenleri için resen atama planlamıyormuş ama belli de değil tabi. Tercih yapmayıp dilekçe vremeyenleri resen de atıyoruz diybeilir il mem bir süre sonra.Hepimiz için hayırlısı :(

hocam ben daha bu sabah ilçeyle konuştum dilekçe için, il mem son bir tarih belirtmemiş ve ben bugün dilekçemi yazıp bildireceğim. Dilekçe vermek isteyenler hala bu hakkını kullanabilirler..

ferdierdem55' Alıntı:
figosde' Alıntı:
Walla beni göndereceklerse önce okulum tutuşsun. Sonra ben tutuşurum :x
Hocam tutuşmazlar. Nasıl olsa tüm öğrenciler bilgisayardan tabletten akıllı tahtadan anlıyorlar. Bi sorun olursa bi öğrenci çağırırlar olur biter. Ömer Dinçer gibi bakanımız oldukça biz daha çok norm fazlası oluruz.. :verymad:

Haklısınız hocam bundan sonra işlerini öğrencilere yaptırsınlar.

Ferdi beni tanımadın heralde :) Ben de hocam iyi dedin falan diyorum yazana hiç bakmadım yalnız :)

Sonuçlar belli oldu arkadaşlar. Gerçi bazı ilçelerin çoook oldu açıklanalı ama bize Gaziosmanpaşa olarak 2hafta önce geldi sonuçlar ve okullarımız tercihlerimize göre değişti. İkinci dönem yeni okullarımızda başlayacağız. Tercih yapmasaydık ne olacaktı merak ediyorum. Galiba tercih yaptığımızla kalacağız. Diğerleri için söylenen birşey yok şimdilik.

g) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Aşağıda belirtilenlerden;

1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,

2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,

3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,

4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

Artık bakanlık bilişim teknolojisi öğretmenlerinde bu maddeyi uygulamalı

norm fazlası tercihimde ve anadolu liseleri ilk atama tercihim de aynı okulu yazmıştım ilk sıraya. iki tercihtede aynı okula atandığıma dair kararname geldi :) bu işleri yaparken hiç mi inceleme yapmıyorlar. şimdi norm falası kararnamenin iptali ve anadolu liseleri ilk atama kararnamenin uygulanması için dilekçe verdim. pazartesiyi bekliyorum.

BBNET
Geri