İstanbul Erkek Lisesi için İstanbul'a taşınma ama nereye?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
iyi günler arkadaşlar
Çocuğunuz İstanbul Erkek Lisesi'ni kazandı diyelim.
Çocuğunuzun yurt yerine aile evinde liseyi okumasını istiyorsunuz.
İl dışından tayin istemeye karar verdiniz.
Çocuğunuz toplu taşıma ile git gel yapacak veya yürüyerek.
Mümkün mertebe tek araç ile ulaşımı gerçekleştirmesini istiyorsunuz.
Bunun için teknik öğretmen olarak ilçe ve mahalle açısından 2+1 veya 3+1 nereden ev bakardınız?
teşekkürler

Son düzenleme:
İstanbul'daki toplu taşıma işini diğer şehirlerle kıyaslamayın. Sabah ve akşam saatlerinde binmek bile mümkün olmuyor o derece yoğun ve trafik akıl almaz derecede. Buna ek olarak o stresle okula gidip, okul sonrası yorgun argın aynı stresi yaşaması çocuğu mahveder. Onun yerine yurtta kalmak on kat daha iyidir. Ayrıca ucuz kiralar uzak ilcelerde ve oralardan tek araçla okula ulaşması çok zor. İstanbul başka bir şehir sakın diğer şehirlerle kıyas etmeyin. 10 km yolu 2 saatte gittiğimi bilirim . Köprünün bir ucundan ötekine 75 dakikada gectigimi bilirim. İstanbul'da yaşanmaz söylemi masal değil.

İstanbul'daki toplu taşıma işini diğer şehirlerle kıyaslamayın. Sabah ve akşam saatlerinde binmek bile mümkün olmuyor o derece yoğun ve trafik akıl almaz derecede. Buna ek olarak o stresle okula gidip, okul sonrası yorgun argın aynı stresi yaşaması çocuğu mahveder. Onun yerine yurtta kalmak on kat daha iyidir. Ayrıca ucuz kiralar uzak ilcelerde ve oralardan tek araçla okula ulaşması çok zor. İstanbul başka bir şehir sakın diğer şehirlerle kıyas etmeyin. 10 km yolu 2 saatte gittiğimi bilirim . Köprünün bir ucundan ötekine 75 dakikada gectigimi bilirim. İstanbul'da yaşanmaz söylemi masal değil.
Bir yanım çocuk yurtta kalsın diyor ama diğer yanım bacak kadar çocuk.. yurt çok erken. Ünv olsa hiç sorun yok ama lise çok erken. Hele ki lise sonrası da başka ilde ünv olursa zaten sonrası çalışma hayatı. Hepten çocuk aileden kopmuş olacak o nedenle aile evinde kalsın diyor... ondan diyorum neresi diye?

Tek toplu taşıma aracı ile ulaşım T1 tramvay hattı yakınları çocuğunuza uygun olur diye düşünüyorum:

Okul bu duraklardan hangisine denk geliyor?

Değerli Hocalarım günaydın. Benim oğlum bu yıl Galatasaray Lisesini kazandı. Kabataş, İstanbul Erkek ve Galatsarayı fazlaca inceledik. Kabataş ve İstanbul Erkekte yurt sorunu var. Öğrenciler okula uzak yurtlara yerleşebiliyorlar. Okulun içindeki yurtlar yetersiz ve garanti veremiyoruz dediler barınma için öncesinde. Galatsaray Lisesinde yurt sıkıntısı yok. Okul binasının üst katı yurt. Gözümüz arkada değil bu konuda. İstanbul Erkeğin Almanya bağlantılı Abitur uygulaması var özellikle mühendislik yatkınlığı varsa çocuğun doğrudan geçiş seçenekleri var öncesinde siz de araştırırsınız okul da anlatıyor... Bizim Galatasarayı tercih etmemizde birinci öncelik ise çok sorgulamadık ama Galatasaraylılık... Tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk, huzur ve başarı diliyorum.

ilksms
Geri