İstanbul Anadolu(Ataşehir) Yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
adile sultan kasrında yer ayırttım kişi başı 50 tl şuan için en yakın orası görünüyor birde ordan ataşehir öğretmenevine ulaşım için yardımcı olursanız sevinirim. Ankara da bir arkadaşımda akbil varmış onu alsam işime yararmı nerden dolduruyoruz. Ne ile ulaşırsam kolay olur? Fikirlerinize ve önerilerinize açığım ayrıca seminer 5 te bitiyor 5 den sonra istanbulda nereleri gezersem görürsem hem saat açısından hemde ulaşım açısından avantaj sağlarım mesela adalara 5 ten sonra gidlir mi?geri kaçta dönüş var vb. Görüşlerinizi bekliyorum
..
hocam eski AKBİL ler artık kullanılmıyor. yukarıdaki mesajımda linkini gönderdiğim kartlardan kullanacaksınız. kart ücreti 6TL. doldurup doldurup kullanabiliyorsunuz.

ilk gün için sorun olmaması açısından taksiyle gitmenizi önerebilirim. (tahmini maksimum 15tl) yada yok ben taksi kullanmayayım diyorsanız.
- minibüsle E5 e inin (kadıköye giden tarafına değil diğer tarafına)
- E5 üzerinden küçükbakkalköy tarafına giden otobüslere binin. (direk ataşehir derseniz biraz uzak kalabiliyor) öğretmenevinde ineceğinizi söyleyin onlar sizi indirirler.
yada E5 ten geçen ÜSKÜDAR - ATAŞEHİR minibüslerine binin. öğretmenevinde ineceğinizi söyleyin.
çok tşk ederim hocam. peki nereleri görmeliyim? Akşam 5 ten sonra gezmek için hangi yerleri görmem uygun olur?

azaz' Alıntı:
çok tşk ederim hocam. peki nereleri görmeliyim? Akşam 5 ten sonra gezmek için hangi yerleri görmem uygun olur?
..
neler ilginizi çeker. daha önce istanbulda nereleri gezdiniz. yürümeyi seviyormusunuz (siz ve eşiniz) gibisinden bilgiler verirseniz önerilerimizi sunarız hocam. mesela gelmişken bir denize de gireyim dermisini :)
..
sadece 5 gün mü yoksa haftasonunu da dahil ederek 7 günlük bir plan mı istiyorsunuz?

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
..
neler ilginizi çeker. daha önce istanbulda nereleri gezdiniz. yürümeyi seviyormusunuz (siz ve eşiniz) gibisinden bilgiler verirseniz önerilerimizi sunarız hocam. mesela gelmişken bir denize de gireyim dermisini :)
..
sadece 5 gün mü yoksa haftasonunu da dahil ederek 7 günlük bir plan mı istiyorsunuz?
sadece 5 gün akşam 5 ten sonraları. İstanbula yenikapıdan geldim bir kere ordan kumkapı-sultanahmet-gülhane parkı-eminönü-tünel-istiklal-taksim-dolmabahçe-ortaköy yaparak dolaştım.birde eminönünden boğaz turuna bindim. Denize istanbulda girmeyi düşünmem fakat 5 ten sonra adalara gidiş -dönüş varmı orayı görmek isterim. kadıköy -bağdat caddesini gezmek isterim önerilere açığım kaldığım yerden kolayca gidebileceğim güzergah çizerseniz o şekilde gezmek isterim.Mesela kaldığım yerden çamlıca tepesine çıkmak isterim. Beşiktaş tarafına gitsem mesela gece 11 de geri kaldığım yere nasıl dönerim? gibi sorular var aklımda...

yinede genel alternatifler
..
1. kadıköyen eminönü vapuruna binerek karşıya geçin.
sirkeci - gülhane parkı - ayasofya - sultanahmet yürüyerek gidip sultanahmet te MUTLAKA sultanahmet köftesi yeyin. dönerken üsküdar vapuru ile üsküdara dönün. kız kulesinin önünde çay için.

2 taksime gidin.
- alternatif 1 (deniz yolu ile) üsküdara inin - vapurla kabataşa geçin - fünikülerle direk taksim meydana
- alternatif 2 (kara yolu ile) metrobüse binerek mecidiyeköye gidin - metroya kadar yürüyüp metro ile taksime gidin
istiklal de yürüyün, galata kulesini ziyaret edin, çiçek pasayını gezin, alternatif bir çok mekanda yemek yiyebilirsiniz.

3 ortaköye gidin
- üsküdara inin - beşiktaşa vapurla geçin - yürüyerek ortaköye yürüyün. ortaköyde meşhur kumpirden yiyebilirsiniz :) yediklerinizi eritmek isterseniz ve hala yorulmadıysanız yürüyerek yola devam edin. arnavutköy - bebek. bebekte denize bakan kafelerde güzel bir kahve içerek günün yorgunluğunu atın :D

4 büyük adaya gidin (son dönüş saati 22.30 yada 24.00)
bostancıya geçin - vapurla büyük adaya gidin. faytona binin küçük tur yapın. bisiklet kiralayarak da gezebilirsiniz. dönünce sahilde balık güzel bir alternatif. gün sonunda da marmara manzaralı kahve dünyasında güzel bir tatlı yada kahve.

ilk aklıma gelenler bunlar.

BaRBaRYaN' Alıntı:
..
sirkeci - gülhane parkı - ayasofya - sultanahmet yürüyerek gidip sultanahmet te MUTLAKA sultanahmet köftesi yeyin. dönerken üsküdar vapuru ile üsküdara dönün. kız kulesinin önünde çay için.

2 taksime gidin.
- alternatif 1 (deniz yolu ile) üsküdara inin - vapurla kabataşa geçin - fünikülerle direk taksim meydana
- alternatif 2 (kara yolu ile) metrobüse binerek mecidiyeköye gidin - metroya kadar yürüyüp metro ile taksime gidin
istiklal de yürüyün, galata kulesini ziyaret edin, çiçek pasayını gezin, alternatif bir çok mekanda yemek yiyebilirsiniz.

3 ortaköye gidin
- üsküdara inin - beşiktaşa vapurla geçin - yürüyerek ortaköye yürüyün. ortaköyde meşhur kumpirden yiyebilirsiniz :) yediklerinizi eritmek isterseniz ve hala yorulmadıysanız yürüyerek yola devam edin. arnavutköy - bebek. bebekte denize bakan kafelerde güzel bir kahve içerek günün yorgunluğunu atın :D

bostancıya geçin - vapurla büyük adaya gidin. faytona binin küçük tur yapın. bisiklet kiralayarak da gezebilirsiniz. dönünce sahilde balık güzel bir alternatif. gün sonunda da marmara manzaralı kahve dünyasında güzel bir tatlı yada kahve.

çok teşekkür ederim hocam aklınıza geldikçe alternatifleri, olmazsa olmazları bekliyorum.

azaz' Alıntı:
sadece 5 gün akşam 5 ten sonraları. İstanbula yenikapıdan geldim bir kere ordan kumkapı-sultanahmet-gülhane parkı-eminönü-tünel-istiklal-taksim-dolmabahçe-ortaköy yaparak dolaştım.birde eminönünden boğaz turuna bindim. Denize istanbulda girmeyi düşünmem fakat 5 ten sonra adalara gidiş -dönüş varmı orayı görmek isterim. kadıköy -bağdat caddesini gezmek isterim önerilere açığım kaldığım yerden kolayca gidebileceğim güzergah çizerseniz o şekilde gezmek isterim.Mesela kaldığım yerden çamlıca tepesine çıkmak isterim. Beşiktaş tarafına gitsem mesela gece 11 de geri kaldığım yere nasıl dönerim? gibi sorular var aklımda...
..
2 kişi için konuşuyorum. bulunduğunuz yer her yere yakın ama hiç bir yere direk ulaşımı olan bir yer değil. o yüzden 2 vesait yapacaksınız her şey için. o yüzden kısa mesafeler için TAKSİ kesinlikle sizin için daha akılcı bir çözüm.
.
1 çamlıca tepesi
taksiyle 10 tl yazmaz. ulaşım 10-15dk. ama fazla bişey beklemeyin. sadece bir tesis ve güzel bir manzara. dolaşabileğiniz bir mekan yok

2 bağdat caddesi
taksiyle 10 - 15tl. ulaşım 10-15dk.
tavsiyem taksiyi dönüşe saklayın. minibüs yada otobüsle kadıköye geçin.
- yürüyerek modayı turların. (dondurmacı ali usta meşhurdur. hemen yanında waffle da yiyebilirsiniz. yolculuk için size enerji verir. çay bahçesinde çay içebilirsiniz)
- modadan yürüyerek kızıltoprak a geçin. (10 dk) şükrü saracoğlunun yanında geçerek kızıltopraktan bağdat caddesine ulaşın. araçların gidiş yönü değil kadıköye geliş yönü bağdat caddesidir. caddede yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. eşiniz fala meraklıysa sembol kafede fal baktırın :) dönüşü taksiyle yapabilirsiniz.
- beşiktaşa çok rahat geçebilirsiniz. dönüşü fazla sorun etmeyin.

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
..
2 kişi için konuşuyorum. bulunduğunuz yer her yere yakın ama hiç bir yere direk ulaşımı olan bir yer değil. o yüzden 2 vesait yapacaksınız her şey için. o yüzden kısa mesafeler için TAKSİ kesinlikle sizin için daha akılcı bir çözüm.
.
1 çamlıca tepesi
taksiyle 10 tl yazmaz. ulaşım 10-15dk. ama fazla bişey beklemeyin. sadece bir tesis ve güzel bir manzara. dolaşabileğiniz bir mekan yok

2 bağdat caddesi
taksiyle 10 - 15tl. ulaşım 10-15dk.
tavsiyem taksiyi dönüşe saklayın. minibüs yada otobüsle kadıköye geçin.
- yürüyerek modayı turların. (dondurmacı ali usta meşhurdur. hemen yanında waffle da yiyebilirsiniz. yolculuk için size enerji verir. çay bahçesinde çay içebilirsiniz)
- modadan yürüyerek kızıltoprak a geçin. (10 dk) şükrü saracoğlunun yanında geçerek kızıltopraktan bağdat caddesine ulaşın. araçların gidiş yönü değil kadıköye geliş yönü bağdat caddesidir. caddede yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. eşiniz fala meraklıysa sembol kafede fal baktırın :) dönüşü taksiyle yapabilirsiniz.
- beşiktaşa çok rahat geçebilirsiniz. dönüşü fazla sorun etmeyin.
teşekkürler hocam tek tek not alıyorum. Bilgilerinizi gidene kadar bekliyorum.

BaRBaRYaN' Alıntı:
..

2 taksime gidin.

3 ortaköye gidin

:+1:

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
teşekkürler hocam tek tek not alıyorum. Bilgilerinizi gidene kadar bekliyorum.
..
birde ne zaman geleceğinizi söylerseniz. belki denk gelirseniz bi çayımı içersiniz :D
şuan için 9 temmuz pazartesi sabah 6 gibi istanbulda olmayı düşünüyorum seminer aynı gün 9 da başlıyor. Cuma günü saat 5 e kadar sürecek.

arkadaşlar otobüsten sabah 6 gibi dudullu da ineceğim ordan servisle en yakın nerde inmeliyimki adile sultan kasrına rahatça taksiyle veya yürüyerek ulaşabileyim?

Pazartesi orada görüşürüz hocam, bildiğim kadarıyla bir çok firmanın ataşehir'de durağı var yoksa da carrefour önünde inerseniz oradan yakın öğretmenevi

azaz' Alıntı:
arkadaşlar otobüsten sabah 6 gibi dudullu da ineceğim ordan servisle en yakın nerde inmeliyimki adile sultan kasrına rahatça taksiyle veya yürüyerek ulaşabileyim?
..
hocam hangi firma ile geliyorsunuz ?
firmaların birçoğu zaten sizi dudullu / ataşehir (farklı gibi görünsede aslında otobüs firmaları için aynı yer) de indirecektir. indiridği yerde şehir içi servis araçlarını kullanarak yakınına kadar gidebilirsiniz. belki önünden bile geçen bir servis bulma ihtimaliniz var. en kötü ihtimalle servisin sizi bırakacağı yerden 5dk uzaklık yada 5TL lik taksi mesafesi kalır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar şuan koşuyolunda çimen cafedeyim. Çok beğendim adile sultan kasrını. iyiki ataşehir öğretmenevinde yer yokmuş ki buraları görmüş oldum. Birde 8 gibi zübeyde hanım öğretmenevine yola çıkacağım inşallah kolay ulaşırım. Burda kime sorsam kadıköye git ordan ataşehir minibüsüne bin diyor ama ben e5'E inip ordan gitmeyi deneyeceğim sanki daha kısa sürer gibi. Carrefourda insem içeri kaç dakika yürüme mesafesi var?

azaz' Alıntı:
Arkadaşlar şuan koşuyolunda çimen cafedeyim. Çok beğendim adile sultan kasrını. iyiki ataşehir öğretmenevinde yer yokmuş ki buraları görmüş oldum. Birde 8 gibi zübeyde hanım öğretmenevine yola çıkacağım inşallah kolay ulaşırım. Burda kime sorsam kadıköye git ordan ataşehir minibüsüne bin diyor ama ben e5'E inip ordan gitmeyi deneyeceğim sanki daha kısa sürer gibi. Carrefourda insem içeri kaç dakika yürüme mesafesi var?
..
hocam gün size biraz erken aymış :) biz o saatte daha rüya görüyorduk. :mrgreen:
sanırım artık tarife gerek kalmamıştır çünkü saat itibariyle sizin ataşehire varmış olmanız gerekiyor.
istanbula hoş geldiniz...

BaRBaRYaN' Alıntı:
azaz' Alıntı:
..
hocam gün size biraz erken aymış :) biz o saatte daha rüya görüyorduk. :mrgreen:
sanırım artık tarife gerek kalmamıştır çünkü saat itibariyle sizin ataşehire varmış olmanız gerekiyor.
istanbula hoş geldiniz...
hoşbulduk hocam şuan zübeyde hanım öğretmenevindeyim. Sabah kadıköye dolmuşla 5 dk da indim. Kadıköyden minibüsle zübeyde hanıma 40 dk da geldim. Fakat giderken marriot otelin önünden koşuyolu altgeçitine minibüse binmeyi düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. Minibüs fiyatları uygun geldi bana ankarada indi bindi 2 tl uzak mesafe 2.4 tl burda 1.4 tl ile 2.4 tl arası.

hocam sakın öyle yapmayın. gereksiz yere yürümüş olursunuz. öğretmenevinden çıkınca sağa doğru dönüp aşağıya doğru yürüyün. benzinliğin ordan yolun karşısına geçin. ATAŞEHİR minibüsleri geçiyor onlarla gidin. daha az yürümüş olursunuz. tabi yürümek istiyorsanız yolu biraz uzatıp carrefour a kadar yürüyebilirsiniz. alternatif sayınız artar.

bilogret' Alıntı:
sabiha gökçenden kalkan otobüsler: http://www.iett.istanbul/tr/main/durakl ... F-Saatleri

tavsiye e-11 nolu otobüse bin yenisahrada in. indiğib yerden üst geçitten karşıya geç. ister 19-e bin 2 durak sonra in. istersen ataşehir minibüslerini bin. halden sonra türhan saylan tıp merkezi-ışıklardan sola dönecek benziliğin orda inip 100metre yürüyeceksin. istersen yenisahradan taksi tut 2,5 km 10 lira falan tutar taksi.

https://www.google.com.tr/maps/dir/40.9 ... 9821?hl=tr

teşekkürler bilgi için dostum :+1:

BBNET
Geri