İstanbul 2.dönem Bt rehberliği yazısı geldi

Kodla Büyü
ist_koord' Alıntı:
hyrkkc87' Alıntı:
Ayın 17 sinde tabletler dağıtılacakmış ama görevlendirmelerden ses seda yok.. görev çıkacak mı çıkmayacak mı, kendi okulumuzda ders programı neye göre yapılacak, okulda kalacak mıyız kalmayacak mıyız, ek dersi dönem başından itibaren alabilecek miyiz alamayacak mıyız vs vs... her dönem aynı muhabbet ya çok sıkıldımmmmm...
İnanın hocam bizler sizden çok daha fazla sıkılıyoruz.
İkinci dönem başı ile görevlendirmeleri başlatabilmek için 20 Ocak'ta başvuruları aldık 29 Ocak son dedik maalesef başvuruların neredeyse yarısı geçen hafta geldi(3-7 Şubat) aslında her dönem aynısını yaşıyoruz. Hata bizden kaynaklanmıyor acımayalım geciken olamasın diyoruz ama öyle olmuyor başvuran meslektaşlarımızdı, yok müdürleriydi, yok temsilcisiydi derken ek başvurular kabul ediliyor; ee o zamanda süreç uzuyor. Ancak karar alındı pazartesi itibari ile gecikmeleri başvurular kabul edilmeyecek listelere son hali verildi kısmetse listeler bu hafta içinde onaydan çıkmış ve ilçelerinize gelmiş olacaktır.
Sizler haklı olarak görevlendirmenizi, ders programınızı, ek dersinizi düşünüyorsunuz. Bizde hepinizden çok görevlendirilmenizin çıkmasını özellikle Fatih Projesi okuluna görevlendirilenlerin okullara bir an önce gitmesini tabletlerle ilgili işler karışmadan sürece dahil olmanızı istiyoruz.

Görevlendirme tarihi ne zaman olur hocam? Hangi tarihlerden itibaren geçerli görevlendirmeler?

hocam tarih belirtmekten kaçınıyoruz(dilimiz yandı yoğurt vantilatörle soğutuyoruz artık) ama tablet dağıtımınıda göz önünde bulundurarak bir an önce çıkarmaya çalışıyoruz ve bu hafta valilikten çıkarsa başlangıç olarak pazartesi yazmaya çalışacağız. Ama bunlar net bilgi değildir lütfen unutmayınız.

Not: onur hocam benim

ist_koord' Alıntı:
hyrkkc87' Alıntı:
Ayın 17 sinde tabletler dağıtılacakmış ama görevlendirmelerden ses seda yok.. görev çıkacak mı çıkmayacak mı, kendi okulumuzda ders programı neye göre yapılacak, okulda kalacak mıyız kalmayacak mıyız, ek dersi dönem başından itibaren alabilecek miyiz alamayacak mıyız vs vs... her dönem aynı muhabbet ya çok sıkıldımmmmm...
İnanın hocam bizler sizden çok daha fazla sıkılıyoruz.
İkinci dönem başı ile görevlendirmeleri başlatabilmek için 20 Ocak'ta başvuruları aldık 29 Ocak son dedik maalesef başvuruların neredeyse yarısı geçen hafta geldi(3-7 Şubat) aslında her dönem aynısını yaşıyoruz. Hata bizden kaynaklanmıyor acımayalım geciken olamasın diyoruz ama öyle olmuyor başvuran meslektaşlarımızdı, yok müdürleriydi, yok temsilcisiydi derken ek başvurular kabul ediliyor; ee o zamanda süreç uzuyor. Ancak karar alındı pazartesi itibari ile gecikmeleri başvurular kabul edilmeyecek listelere son hali verildi kısmetse listeler bu hafta içinde onaydan çıkmış ve ilçelerinize gelmiş olacaktır.
Sizler haklı olarak görevlendirmenizi, ders programınızı, ek dersinizi düşünüyorsunuz. Bizde hepinizden çok görevlendirilmenizin çıkmasını özellikle Fatih Projesi okuluna görevlendirilenlerin okullara bir an önce gitmesini tabletlerle ilgili işler karışmadan sürece dahil olmanızı istiyoruz.
yani genel olarak herkes için zor bir süreç ben sadece ili suçlamıyorumki sizde haklısınız insanlar mağdur olmasın diye uğraşıyorsunuz, ama bazı ilçe milli eğitimler çok geç duyuruyor gelen yazıları doğal olarakta bütün süreç aksıyor. Hakkımızda hayırlısı bakalım bekliyoruz.. Bu arada teşekkürler bilgilendirdiğiniz için...

AKADEMİA' Alıntı:
İstanbul'da HEM'lerde BTR görevi verilmiş.

halk-egitim-ogretmenleri-f247/hem-de-btr-istegi-yeniden-t124865.html

Bana etik bir davranış olarak görünmedi. Saygılar sunuyorum.
Sayın hocam;

maalesef sizin yaptığınızı ben etik bulmuyorum. istbilfor.org sitesine girebilmişsiniz oradan listeleri bulmuşsunuz demekki bilgisayar kullanabiliyorsunuz.Sadece iki tıklama daha yapsaydınız keşke.
Söylediğiniz liste 10.10.2013 tarihinde yazılan BT rehberlik kontrol listesidir ve hangi öğretmenlerin görevlendirilebileceğini kontrol etmeleri içindir.

Bir forumda bilgi paylaşıyorsunuz bu sorumluluk gerektirir. Biraz daha yetişkin gibi davranmayı gerektirir.
AYNI İSTBİLFOR.org SİTESİNDE PAYLAŞTIĞINIZ LİSTENİN HEMEN ÜSTÜNDE BTR ek görevlendirme listesi var.
Bilgileri paylaşmadan biraz emek harcasaydınız HEM'lere görevlendirme olmadığını ancak HEM'de görev yapan öğretmenlerin Fatih Projesi okulu yada BT sınıf bulunan okullara görevlendirildiğini farkedebilirdiniz.

Daha öncede belirttiğim gibi HEM'de görevlendirme yani yaygın eğitim kurumunda görevlendirme mevzuata uygun gözükmüyor. Çünkü BT Rehber görevi örgün eğitim kurumlarında eğitimde teknoloji kullanımı uygulamalarına rehberlik yapmaktır. HEM'lerde rehberlik görevi yerine getirilememektedir. Ancak sizin verdiğiniz örnekte öğretmenler HEM'de görevlendirilMEMİŞTİR. Kadrosu HEM'de bulunan öğretmenler Fatih Projesi okulu yada BT sınıf bulunan okulda görevlendirilmiştir. Listeleri incelerseniz Meslek Liselerinde görevli BT öğretmenlerinde Fatih Projesi okulu yada BT sınıf bulunan okullarda görevlendirildiğini görebilirsiniz. Öğretmen istekli ise ve gitmek istediği okul görevlendirme şartlarını taşıyor ise bunda mevzuati bir hata bulunmamaktadır.

Burada iki ihtimal akla geliyor;
1- Zaten görevlendirmelerle bu kadar yorulduğumuz bir dönemde böyle bir iddaa ile okullarda çalışan arkadaşlarımız ve diğer illerdeki meslektaşlarımızla aramızı açmaya çalışıyorsunuz. BUNUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR VE UMUYORUM
2-Bir toplulukla bilgi paylaşırken dikkat edilmesi gereken bilince sahip değilsiniz ve ilk okuduğunuz şeyi sadece iki tıklama bile yapmadan bir itham şeklinde paylaşıyorsunuz.

Aman paylaşayımda ne olursa olsun diyor olabilirsiniz, internette yalan yanlış bir sürü bilgi var bir tanede benden gelsin diyebilirsiniz. Ancak meslektaşlarımızla aramıza girecek doğru,yalan yada abartı her türlü bilgi yanlış anlamalara sebep vermemek adına cevaplanmalıdır. Bununla birlikte internette bilgi paylaşmak isteyen YETİŞKİNLER bilgilerinin doğruluğu ile ilgili DOSDOĞRU ŞEKİLDE İLGİLENMELİLER.

Merhabalar hocalarım. Görevlendirmeler haftaya kaldı galiba. Bu arada sık sık istbilfor.org sayfasını ziyaret ediyorum. Bu vesileyle geçen yıl beraber çalıştığımız Sancaktepe İlçe Formatörü Sezai Acartürk hocamın saldırıya uğradığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine yapılan bu saldırıyı kınıyorum.

Görevlendirme ortalıkta ve ufukta olmayınca, 4 dersim olunca, idare yeni olunca ben

1- 12-18 Mart İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi tören hazırlama ekibi başkanı
2- Stratejik planlama ekibi üyesi
3- Okul gelişim yönetim ekibi üyesi
4- Öğrenci meclisi seçim Kurulu asil üyesi
5- Mesleki tanıtım ve girişimcilik kulübü üyesi
6- Duvar gazetesi pano ve web yayın kurulu üyesi

Yazmanlık vb görevleri saymıyorum. Bazı görevlerim geçen dönemde vardı. Ama çoğu bu dönem eklendi be bugün mail aracılığıyla gönderildi.

Btr görevlendirmesi yapılırsa ildeki arkadaşlar görev kağıdına şu süre zarfında öğretmene verilen görevlerin iptal edilmesi vb bir satır ekleyecakler mi? Yoksa ben idareye tüm görevlerin iptali şeklinde dilekçemi vereceğim? Çünkü bu görevlerin tamamı ben btr değilken verildi.

ist_koord veya Hamit hocam bir sorum olacak ben görevlendirmeler genelde geriye dönük yazı olduğu için 2 haftadır ilk dönem formatör olduğum okula gidiyorum ve hatta fatih projesi kabulü vardı zaten 2 gün akşama kadar çalıştık. Şimdi gelen yazıyı ben müdür beye gösterdim ben ek ders veremem yazı bize gelecek ben sana tebliğ edecem ondan sonra gittiğin günlere ek ders yazılır dedi olması gerekeni nedir hocam... benim orda 2şerden 4 gün çalışmam boşamı oldu yani. veya görevli olduğum lise şu şu günler burda görevini yapmıştır diye yazı yazsalar bir işe yararmı. Saygılarımla...

sen_gokhan' Alıntı:
ist_koord veya Hamit hocam bir sorum olacak ben görevlendirmeler genelde geriye dönük yazı olduğu için 2 haftadır ilk dönem formatör olduğum okula gidiyorum ve hatta fatih projesi kabulü vardı zaten 2 gün akşama kadar çalıştık. Şimdi gelen yazıyı ben müdür beye gösterdim ben ek ders veremem yazı bize gelecek ben sana tebliğ edecem ondan sonra gittiğin günlere ek ders yazılır dedi olması gerekeni nedir hocam... benim orda 2şerden 4 gün çalışmam boşamı oldu yani. veya görevli olduğum lise şu şu günler burda görevini yapmıştır diye yazı yazsalar bir işe yararmı. Saygılarımla...

hocam kusura bakmayında işgüzarlık yapmışsınız.
ne yazarsa yazsın bir işe yaramaz. BTR tarihi bağlar sizi.

ne red listesinde adım görünüyor ne de onay listesinde. ilk dönemin sonunda ilçede toplantı yapılıp bizden talep dilekçesi almışlardı. Şimdi bu ilçeden kaynaklı bir işgüzarlık mı yoksa ilden kaynaklı bi saçmalık mı nasıl anlarım.

bugun bu listeye göre görevlendirildiğim liseye gittim,lisedekiler hocam yazı daha ilçeye gelmedi ne zaman gelirse o zaman başlama yazını yazarız,görevlendirme başlama yazını yazmadan ek ders yapamayız dediler.böyle olursa yazı cuma günü gelse cuma gününden başlatacaklarmış,sizde nasıl göreve başlama yazısı gelmeden bu geriye dönük verebilecek mi?

Biraz önce ilçe koordinatörü ile konuştum ilden kaynaklı karışıklık olmuş benim gibi birkaç kişinin daha ismi listede yok. İldeki arkadaşların işi çok, yoğunlar anladım da bari böyle yarım yamalak iş yapılmasa

cahraz' Alıntı:
bugun bu listeye göre görevlendirildiğim liseye gittim,lisedekiler hocam yazı daha ilçeye gelmedi ne zaman gelirse o zaman başlama yazını yazarız,görevlendirme başlama yazını yazmadan ek ders yapamayız dediler.böyle olursa yazı cuma günü gelse cuma gününden başlatacaklarmış,sizde nasıl göreve başlama yazısı gelmeden bu geriye dönük verebilecek mi?

Görevlendirildiğim okula gitmedim ama kendi okulumda 2 gün dersim olmasına rağmen 5 gün okuldaydım. Şimdi ek ders neye göre ödenecek? Yazıda 10 şubat olarak gözüküyor ama başlama yazısı baz alınırsa 3 hafta yerine 3 günlük ek ders alacağız :cry:

Hocam bir kaç kez oldu yine bu durum ek ders ödemeleri alamadıgım haftaları aldım bende.
Ek ders çizelgesine müdürünüz sadece not düşecek o kadar.

klebsiella' Alıntı:
Hocam bir kaç kez oldu yine bu durum ek ders ödemeleri alamadıgım haftaları aldım bende.
nasıl olduğunu anlatırmısınız hocam,resmi olarak nasıl olduğunu soracaklar,ne yazacaklar,nereye yazacaklar gibi,bilmiyorlar ondan

cahraz' Alıntı:
klebsiella' Alıntı:
nasıl olduğunu anlatırmısınız hocam,resmi olarak nasıl olduğunu soracaklar,ne yazacaklar,nereye yazacaklar gibi,bilmiyorlar ondan

Hocam biz ek ders çizelgelerin altına :
.......... öğretmenimiz 10.02.2014 - 13.06.2014 tarihleri arasında Bt Rehber öğretmeni olarak görevlendirilmiş olup valilik oluru geç geldiğinden dolayı ek ders çizelgesinde Şubat ayının bir hafta ek dersi gösterilmemiştir. şeklinde yazarsınız +18 de eklersiniz kutuya.

shadoweyes' Alıntı:
Biraz önce ilçe koordinatörü ile konuştum ilden kaynaklı karışıklık olmuş benim gibi birkaç kişinin daha ismi listede yok. İldeki arkadaşların işi çok, yoğunlar anladım da bari böyle yarım yamalak iş yapılmasa
Sayın Hocam;

İsmi listede olmayan birkaç kişiyi yazar mısınız? baştan sona bütün listeleri aramayalım.
Bizim tespit ettiğimiz iki kişi var
biri Anadolu'da reddedilmiş sadece reddedillenler listesinde ismi çıkmamış,
diğer Avrupa'da okulu yada ilçesi dilekçesini göndermemiş ve ek-3'e işlememiş o sebeple ismi bize gelmediği için iki listede de yok ama bize e-posta atmış resmi yazıda yok diye işlem yapmamışız.

Buraya yazmışsınız birkaç kişi daha diye (lütfen arayan arkadaşlar kusura bakmasın) önüne gelen beni arıyor hocam benim adımda yok mudur diye,
arayan arkadaşım bir 5 dakika konuşuyor haklıdır derdi var ama ben şu anda hala listeler hazırlıyorum ve olmayan bir şeyin açıklamasını yaparken maalesef iş yapamaz hale geliyorum.

Madem ismi yazılmayanlar yazın isimlerini yada ilçeleri ile baş harflerini bir şey millette bilsin bize de yardımcı olun böyle yarım yamalak açıklama yapmayın.

Not: Endişelendiği için saat 22:30'da beni arayan meslektaşım ve diğer meslektaşlarım bu mesajı okuyorsanız lütfen üstünüze alınmayın elbette endişelendiğinizi anlıyorum ve sizi haklıda buluyorum, mesaj direkt shadoweyes nickli meslektaşımıza hitaben yazılmıştır.

sen_gokhan' Alıntı:
Hocam yazı fiilen görev yapmışsanız 10 şubat ibaresi ile geldi görev yaptığınız okul fiilen görev yapmıştır diye kadronuzun bulunduğu okula yazı verirse sıkıntı olmayacaktır.

ksmysl' Alıntı:
Merhabalar hocalarım. Görevlendirmeler haftaya kaldı galiba. Bu arada sık sık istbilfor.org sayfasını ziyaret ediyorum. Bu vesileyle geçen yıl beraber çalıştığımız Sancaktepe İlçe Formatörü Sezai Acartürk hocamın saldırıya uğradığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine yapılan bu saldırıyı kınıyorum.
Maalesef hocam,

çok manasız bir şekilde ekip olarak anlayamadığımız bir olay sonrasında gerçekten değerli bir ekip arkadaşımızı kaybettik. Açıkçası ben sürekli arkamı kontrol eder oldum. Eminim ki Sezai Hocayı kaybettiğimiz o olayın olduğu gün çalıştaya gelen tüm arkadaşlarımız uzun bir süre bu çöküntü halini taşıyacaklar üzerlerinde. Maalesef bu nokta sözün bittiği yer Allah rahmet eylesin.

ist_koord' Alıntı:
shadoweyes' Alıntı:
Sayın Hocam;

İsmi listede olmayan birkaç kişiyi yazar mısınız? baştan sona bütün listeleri aramayalım.
diğer Avrupa'da okulu yada ilçesi dilekçesini göndermemiş ve ek-3'e işlememiş o sebeple ismi bize gelmediği için iki listede de yok ama bize e-posta atmış resmi yazıda yok diye işlem yapmamışız.

Buraya yazmışsınız birkaç kişi daha diye (lütfen arayan arkadaşlar kusura bakmasın) önüne gelen beni arıyor hocam benim adımda yok mudur diye,
arayan arkadaşım bir 5 dakika konuşuyor haklıdır derdi var ama ben şu anda hala listeler hazırlıyorum ve olmayan bir şeyin açıklamasını yaparken maalesef iş yapamaz hale geliyorum.

Madem ismi yazılmayanlar yazın isimlerini yada ilçeleri ile baş harflerini bir şey millette bilsin bize de yardımcı olun böyle yarım yamalak açıklama yapmayın.

Not: Endişelendiği için saat 22:30'da beni arayan meslektaşım ve diğer meslektaşlarım bu mesajı okuyorsanız lütfen üstünüze alınmayın elbette endişelendiğinizi anlıyorum ve sizi haklıda buluyorum, mesaj direkt shadoweyes nickli meslektaşımıza hitaben yazılmıştır.

Hocam özelden msj attım size. Bu kadar bekledikten sonra listelerde ismimin olmaması ve ek başvurunun olup olmayacağı belirsizliği haliyle moral bozucu bir durum. Siz benim yerimde olsanız isminizin listede olmadığını gördükten sonra endişe edip canınız sıkılmaz mı?

eemree' Alıntı:
sen_gokhan' Alıntı:

hocam kusura bakmayında işgüzarlık yapmışsınız.
ne yazarsa yazsın bir işe yaramaz. BTR tarihi bağlar sizi.

İşgüzarlık değil kardeşim iş yaptım ben orda ayrıca herkes üzerine vazife olmayana karışmasın Ben BT tarihinde bugüne kadar ücreti hep aldım ilk defa burda bu sorunla karşılaşıyorum ama bunu da aşacağız Allahın izniyle...

ist_koord' Alıntı:
sen_gokhan' Alıntı:
Hocam yazı fiilen görev yapmışsanız 10 şubat ibaresi ile geldi görev yaptığınız okul fiilen görev yapmıştır diye kadronuzun bulunduğu okula yazı verirse sıkıntı olmayacaktır.

Sağolasın hocam bende böyle olması gerektiğini düşünüyorudum...

ist_koord' Alıntı:
shadoweyes' Alıntı:
Sayın Hocam;

Avrupa'da dediği benim... Müdür bey unutmuş yollamayı dilekçeyi...

Anadolu dediği de benim sanırım. Okuldan da kontrol ettim ilçeden de kontrol ettim başvurularım herkesle birlikte ile ulaştırılmış fakat ismim ne red listesinde ne de onay listesinde yok.

istanbuldaki arkadaşların tümüne sesleniyorum.böyle aksamalıda olsa sizi muhattab alan derdinizle ilgilenen sorunlara çözüm bulmaya çalışan bi koordinatörünüz olduğu için çok şanslısınız bi kere bunu bilin.Allah sizleri manisaya düşürmesin diyeyim sadece.

@ist_koord hocam şahsen meslek adına ben size teşekkür ederim ..imrendim...Tabiki hizmetin kalitesinin artması dileğiyle:)

ist_koord'ü arkadaşlar ikinci görevlendirme yazıları ne zaman gelecek, okula özür grubundan bir bilgisayarcı daha gelince işler karıştı 3 kişi olduk norm yanlış girilmiş, ikici görevlendirmeye göre işlerimizi ayarlayacağız şu an kişi başı 18 saat ders var.
Acele ederseniz seviniriz

anavarza_81' Alıntı:
ist_koord'ü arkadaşlar ikinci görevlendirme yazıları ne zaman gelecek, okula özür grubundan bir bilgisayarcı daha gelince işler karıştı 3 kişi olduk norm yanlış girilmiş, ikici görevlendirmeye göre işlerimizi ayarlayacağız şu an kişi başı 18 saat ders var.
Acele ederseniz seviniriz

Ek görevlendirmeler için beklemedeyim,istanbul koordinatör'ü arkadaşın bu olaya hızlı bir çözüm getireceğini düşünüyorum.

Geri