İnternetten Araç Alırken Kapora Göndermeyin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
İnternetten Araç Alırken Kapora Göndermeyin

“Araç alacaklara vazgeçemeyecekleri tekliflerde bulunuyorlar. Satışı garantiye almak ve ilanı yayından kaldırmak için de kaparo istiyorlar. Aracı kaçırmak istemeyen kişi de hemen kaporayı gönderiyor fakat bir daha satıcıdan haber alamıyor”

Aracınız Satılıyor Olabilir!

Sizin de aracınız satışta olabilir. Başkalarına ait araçların fotoğraflarını çeken dolandırıcılar araçların fotoğraflarını internet sitelerine koyarak ‘Acil satılık araç’ ilanı veriyorlar. Şikayetlerin ise bundan sonra başladığını kaydeden Şikayetvar uzmanları, dolandırıcılığın nasıl yapıldığını şöyle anlattılar:

“İnternetteki araç alım ve satımlarında yaşanan dolandırıcılık olayları son zamanlarda büyük artış gösterdi. Çok cazip fiyatlarla satışa konulan ilana çok fazla telefon geliyor. Neredeyse her arayan ile tekrar pazarlık yapıyorlar ve araç satışını yapıyorlar. Satışı garantiye almak isteyen dolandırıcılar ilanı yayından kaldırmak için aracı satın alacak kişiden kaparo istiyorlar. Aracı kaçırmak istemeyen kişi ile telefonda iletişime geçen satıcı paranın nasıl göndermesi gerektiğini anlatıyor. Kaporayı gönderen kişi bir gün sonra tekrar satıcı ile iletişime geçmek istediğinde ise kullanılmayan bir telefon ile karşılaşıyor. Şikayetler ise bundan sonra gelmeye başlıyor. Araç sahibine ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan kişiler suç duyurusunda buluyorlar.”

Açık Hatlar Kullanılıyor

Numaralarını değiştirerek yeni telefon ve satıcı isimleri ile farklı ilanlar verdiğine dikkat çeken uzmanlar “Bu yöntemle birçok vatandaş dolandırılıyor. Dolandırıcılar bu ilanlarda genellikle iletişim numarası olarak cep numaralarını kullanıyorlar. Bu numaralarda açık hat olarak bilinen numaralar. Başka kişilere ait nüfus cüzdanlarının fotokopileri ile bu numaralar alınıyor. Kimlikleri bu tür suçlarda kullanılan kişiler de zor duruma düşüp şikayet kaydı oluşturuyor. Hem kaparo gönderen hem de adına habersiz hat açılan kişi dolandırıcıların mağduru oluyor” diyerek uyardılar.

Kaynak:sikayetvar

Ekli dosyalar

• araba.jpg
    araba.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 963
Allah herkesi böyle çakallardan korusun milletin çalışıp didinip kazandığı parayı hiç korkmadan vicdan azabı çekmeden ceplerine nasıl indirebiliyorlar. :verymad:

dikkat etmek lazım, bende duymustum buna benzer olaylar, insan gafil avlanabilir.

Öyle oyunlar oynanıyor ki neyin içerisine düştüğünü anlayamıyorsun bu sebeple dikkat etmek gerekiyor. Bizim bir arkadaşa ihaleden ucuz araba alacağız demişler 10.000 almışlar o parayı da kredi çekmiş şimdi taksitleri ödüyor ama ortada araba yok parayı verdiğini de ispatlayamıyor çünkü banka yoluyla havale veya noter satışı yok şikayet etti ama bir şey anlamadı sonunda şikayetinden vazgeçti.

arkadaşlar kaporanın gönderildiği hesap numarasından savcılığa suç duyurusunda bulunsa bişiler elde edemezmi.sonucta eft yapılan hesap numarası belli kim olduguda belli.muhtemelen farklı bir kişi adına eft yaptırıyordur ama bu yapılan eft yi alabilmesi için adı eft de geçen kişiyi iyi tanıması lazım.
Bence interntet üzerinden yapılan eft kaydı ile savcılıga suc duyurusunda bulunulabilir.

Ben daha beterini yazayım. Babamın çalıştığı şirket iflas etti, ellerinde arabalar var, ilan verdiler internete müşteri çıktı Denizli den, neyse adam telefonda aldık dedi arabayı denizliye getirin, patron elemana veriyor arabayı Denizliye götür, parasını al diye. Eleman denizliye gidiyor, gayet güzel karşılıyorlar, paran burda say diyorlar, eleman gerçekten parayı sayıyor , parayla ve arabayla notere gidiyorlar. Alıcılar 3 kişi tabi, notere giriyorlar, noter işlek yerde park sorunu var, 2 si diyor ki biz arabada kalalım polis ceza yazmasın.

Alıcılardan biri(para onda tabi) ve bizim eleman notere giriyorlar, sıra alıyorlar, sıra beklerken, alıcıya telefon geliyor, güya polis arabayı çektirecekmiş. ben hemen geliyorum deyip çıkıyor çıkış o çıkış.

Sonra bizim eleman hemen polise gidiyor, polisler geçmiş olsun diyorlar, bu ayki 4. aynı olay demişler. Meğerse adamlar araba hırsızımıymış...

Çok şaşırmıştım.

achillus' Alıntı:
arkadaşlar kaporanın gönderildiği hesap numarasından savcılığa suç duyurusunda bulunsa bişiler elde edemezmi.sonucta eft yapılan hesap numarası belli kim olduguda belli.muhtemelen farklı bir kişi adına eft yaptırıyordur ama bu yapılan eft yi alabilmesi için adı eft de geçen kişiyi iyi tanıması lazım.
Bence interntet üzerinden yapılan eft kaydı ile savcılıga suc duyurusunda bulunulabilir.
Savcılık ödediğin para karşılığında malın teslim edilip edilmediğini nereden bilecek adam diyebilir ki bana borcu vardı elden para vermiştim oda o borcunu ödedi.
Genede parayı elden teslim etmekten iyidir tabi.

BBNET
Geri