İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi - Uzaktan Eğitim

Kodla Büyü
Başvuran arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar yorum yazabilirlerse sevinirim. Bu sene ilk kez açılacak olan bir programmış

Evet Hocam başvuru süresi doldu , ben başvuru yapan olu olmadığını merka etmiştim. Birde program hakkında tanıtımın dışında bilgisi olan varmı diye

İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yöneti

ben başvurmayı düşünürüm fakat ales e ne zaman girmiştim hatırlmıyorum şifremide unuttum bakamıyorum o yüzden

Ben başvurdum ama ders içerikleri bana çok genel gibi geldi. Tezli ve uzaktan eğitim olması avantaj ama mesleğimize bir şey katmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bu bölüm ilk defa öğrenci alıyor ve Türkiye'de ben başka hiçbir üniversitede bu bölümü bulamadım. Açıkçası ileride doktora vb. için de imkan olmaz gibi geliyor. Ben karabük ün. bilgisayar müh. uzaktan eğitim tezsiz y.lisansa da başvurdum. Sizce hangisi daha mantıklı? birisi tezli ama nasıl bölüm olduğu pek belli değil, diğeri bizim için ideal ancak tezsiz.

Re: İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yöneti

okanbaris' Alıntı:
ben başvurmayı düşünürüm fakat ales e ne zaman girmiştim hatırlmıyorum şifremide unuttum bakamıyorum o yüzden

hocam mebbisten de görebilirsin

coderfree' Alıntı:
Ben başvurdum ama ders içerikleri bana çok genel gibi geldi. Tezli ve uzaktan eğitim olması avantaj ama mesleğimize bir şey katmaz diye düşünüyorum. Ayrıca bu bölüm ilk defa öğrenci alıyor ve Türkiye'de ben başka hiçbir üniversitede bu bölümü bulamadım. Açıkçası ileride doktora vb. için de imkan olmaz gibi geliyor. Ben karabük ün. bilgisayar müh. uzaktan eğitim tezsiz y.lisansa da başvurdum. Sizce hangisi daha mantıklı? birisi tezli ama nasıl bölüm olduğu pek belli değil, diğeri bizim için ideal ancak tezsiz.

Hocam ücreti ne kadar acaba?

Tezsiz bilg. müh. dönemlik 1250 TL. Sanırım afyon da devlet üniv. olduğu için yakın bir ücret vardır.

coderfree' Alıntı:

Hocam mülakata gidecekmisiniz? Valla dersler genel gibi ancak seçmeli derslerie baktığımızda güzel dersler var eğer açılırsa dersler.
İNTERNET TABANLI UYGULAMA GELİŞTİRME
UZAKTAN ÖĞRETİMDE MATERYAL GELİŞTİRME gibi dersler mevcut. Bilmiyorum ben başvurdum çarşamba günü mülakatı var.

Bölüm bilinmedik olduğu için açıkçası geleceği olmadığı düşüncesine vardım o yüzden sanırım mülakata da gitmeyeceğim. Şu an tezsiz uzaktan bilg. müh. yapmak mantıklı gibi geldi, sonrasında ise tekrar tezli yüksek lisansa başvurup muhtemelen dersler aynı olacağı için saydırıp tez kısmına geçip sonrasında tezliyi bitiririm diye hayal ediyorum. Umarım hayal olmaz tabi.

ben bu bölüme başvurdum bahar yarıyılı için kesin kaydı yaptırdım uzaktan ve tezli olması beni cezbetti. Dersler başlayınca merak eden arkadaşları bilgilendirebilirim.

başvuruyu yaptım mülakata gitmeyi unuttum :) sonra bir de baktım ki mülakata gitmem gereken gün gelmiş ve akşam olmuş. Sonradan da baktım 1080 lira yatırın diyor.İyiki gitmemişim dedim :)

milli eğitim açısından düşünürsek alanınızda yada eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans en mantıklısı. Ama ben şu yüksek lisansı bir bitireyim meb le işim olmaz diyorsanız o ayrı. Ben bilgisayar müh. tezli yüksek lisans mezunuyum alanım olmadığı için meb de uzman öğretmenlik için başvuru yapamıyorum. İstediğim üniversitelerede lisansım öğretmenlik diye başvuru şartlarını taşımadığım için başvuramıyorum.

computing' Alıntı:
milli eğitim açısından düşünürsek alanınızda yada eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans en mantıklısı. Ama ben şu yüksek lisansı bir bitireyim meb le işim olmaz diyorsanız o ayrı. Ben bilgisayar müh. tezli yüksek lisans mezunuyum alanım olmadığı için meb de uzman öğretmenlik için başvuru yapamıyorum. İstediğim üniversitelerede lisansım öğretmenlik diye başvuru şartlarını taşımadığım için başvuramıyorum.
Hocam şu an bildiğim kadarıyla zaten uzman öğretmenlik için başvurulamıyor ama merak ettiğim olay şu, bilgisayar müh. yüksek lisansı bitirdiğimizde alanımızda bitirmiş sayılmaz mıyız?Sonuçta yakın alan.

coderfree' Alıntı:
computing' Alıntı:
Hocam şu an bildiğim kadarıyla zaten uzman öğretmenlik için başvurulamıyor ama merak ettiğim olay şu, bilgisayar müh. yüksek lisansı bitirdiğimizde alanımızda bitirmiş sayılmaz mıyız?Sonuçta yakın alan.
hocam okula dilekçe veriyorsun red cevabı gelince de mahkemeye gidiyorsun böyle kazanan arkadaşlar var, ben onu da deneyemiyorum.

bu bölüme kayıt yaptıran arkadaşlar biraz bilgi verebilirler mi acaba!
Ücreti ne kadar...
Hangi dersleri alıyorlar...
Ve tüm dersler mi online yoksa bazıları mı..
şimdiden teşekkür ederim

1080tl idi bu dönem ücreti (dönemlik), secmeli dersler öle cok zor değil, bütün dersler online.

keyloger' Alıntı:
1080tl idi bu dönem ücreti (dönemlik), secmeli dersler öle cok zor değil, bütün dersler online.
Kaçırdığım dersi tekrar nasıl izleyeceğim? Ayrıca doktorada, bu yüksek lîsans bir işe yarar mı?

suvari58' Alıntı:
keyloger' Alıntı:
Kaçırdığım dersi tekrar nasıl izleyeceğim? Ayrıca doktorada, bu yüksek lîsans bir işe yarar mı?
Dersler 1-2 gün içinde arşivleniyor böylece izleyebiliyorsunuz sonradan. Hocam doktora konusunda tam bilgi sahibi değilim.

ismailt' Alıntı:
başvuruyu yaptım mülakata gitmeyi unuttum :) sonra bir de baktım ki mülakata gitmem gereken gün gelmiş ve akşam olmuş. Sonradan da baktım 1080 lira yatırın diyor.İyiki gitmemişim dedim :)

ismail hocam bende şimdi su uzaktan egıtım yuksek lısansa basvurmayı dusunuyorumda sizin yazdıgınız 1080 tl ne oluyor anlamadım donemlık harc parası mı acaba

bu alanda eğitim göreb arkadas var mı? ders içerikleri konusunda biraz bilgi verebilir mi varsa?

1080tl dönemlik harç ücreti.
http://www.aku.edu.tr/web/Sayfa.aspx?ID ... 25832AQ101
bu senenin dersleri bunlar içlerinden 3 ders seçiyorsunuz, dersler online şekilde yapılıyor giremediğiniz dersler 1-2 gün sonra arşivleniyor o şekilde sonradan izleyebiliyorsunuz. Yüksek lisans daha çok hocaların derslerde vermiş olduğu için ödev yapmakla geçiyor ilk 1 yıl, sonra tez aşamasında ders yok tez yazmaya başlıyorsunuz.

keylogger Teşekkür verdiğiniz bilgi için.

Ben asteğmen olarak askere gideceğim sıkıntı olur mu ? Askerlik için tecil dedim ön başvuruda falan..? Hocalar yardımcı oluyor mu ? Ayrıca , tavsiye eder misiniz, nasıl bilgisayar mühendisliğine göre bu bölüm ? Biraz yeni olması cezbetti..Çünkü herkes bilg müh. yüksek lisans vs. yapıyor ? Yani düşünceniz nedir ?..
Çok sordum k.bakmayın .. Şimdiden vereceğiniz bilgi için teşekkürler..

Hocam dersleri takip edebilip verilen vize ve final ödevlerini yapabilirseniz sorun olmaz bence ama hocalarla konusmak lazım bunu. Çok bilgi sahibi değilim açıkcası bilg. müh. yüksek lisansı konusunda. cezbeden kısmı bence uzaktan tezli olması.

Arkadaşlar bu bölümü okuyan veya bitiren varsa biraz daha bilgi verebilirler mi, ales en az kaç olursa girebiliriz, hala ücretli mi, okumaya değer mi, mülakatta ne gibi sorular sorulur vb....Teşekkürler...

BBNET
Geri