İnternet Hızı Sorunu

Kodla Büyü

huseinozcan

Site Gezgini
Faz 1 kapsamındaki okulumuza Türk Telekom' un TTVPN METROETH 300MB BRONZ paketi bağlandı..
İlk başta download hızı gayet normaldi.
Bir süre sonra hız 4-10 MB arasına düştü..
Bu sorunum için Türk Telekom Kurumsal' a şikayette bulundum..
Bana hız testi yapabilmem için bir link gönderdiler.
Gönderdikleri linkten hız testi yapınca 100-300 MB arasında bir download hızı var ancak diğer hız testi sitelerinden sonuçlara baktığım zaman 4-10MB arasında bir hız görünüyor.
Çok çeşitli sitelerden ayrı ayrı download yapmayı denediğimde de saniyede 40-100 kb indirme hızı var...

Türktelekom yerinde tespite gelmiyor. İnnova ve sentim den gelenler sorunun türktelekom kaynaklı olduğunu söylüyorlar...

Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar ve izlemem gereken yol nedir???

Hocam bence ilk yapman gereken kabinetteki fiber internet modeminden çıkan ethernet kablosunu bir laptopa takıp yerinde hız testi yap

uyur_gezer' Alıntı:
Hocam bence ilk yapman gereken kabinetteki fiber internet modeminden çıkan ethernet kablosunu bir laptopa takıp yerinde hız testi yap
Hocam yukarıda yazdığım adımların hepsini bir kaç kere sizin dediğiniz gibi direk bağlantı yaparakta denedim ama sonuç aynı...

Hocam aynı sorun bizde de var. Sorunun Fatih ağına bağlı, idare bilgisayarları için eklenmiş switchlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Sizinde fatih ağına bağlı switchler varsa bağlantıyı kesip kontrollerini sağlayabilirsiniz. Sorunu tespit etme konusunda bana da yardımcı olursunuz. Teşekkür ederim.

Switch User portlarının download hızı kısıtlanacaktı.
Sanırım o gerçekleşti okulunuzda.
Bunlar uzaktan yapılıyor.
Hatınızda sorun olup olmadığını anlamak için Routerdan (Rafta serbest duruyor ki bu yanlış, veya kabinetteki en alttaki cihazdır. Uzerinde çok az giriş/çıkış var. Tanıması kolay. Fiber kablo ona giriş yapıyor. Huawei Ar1220, AR2200 veya Cisco4300 serisi Şasi router modellerinden biridir. 300Mbit için sanırım Cisco şasi vardır. Diğer cihazlardan irice ve dikkatlice bakınca kabinet tipi sunucu 140D'yi de farkedersiniz içinde takılıdır.) çıkan cat6 ucu (beyaz,kırmızı veya mavi standardı mavi ama telekom elemaları pek standartları takmıyor.) direkt bir dizüstü bilgisayara bağlayıp öyle test edin.
O zaman yüksek hız görme ihtimaliniz var.
Test bitincede kabloyu çıakrttığınızı yere geri takarsanız kimse sorun yaşamaz.

BBNET
Geri