İnternet ağ kablosu (UTP kablo) farklı bağlantı çeşitleri

Kodla Büyü

üç maymun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulda 36 adet bilgisayar var bunlardan yarısına yakınını ben geldikten sonra meb hattına yeni bağlantı ekledik. yeni eklediğim bağlantılardan 12,13 tanesi hiçbir sorun çıkarmadı. 2 tanesi beni baya uğraştırdı defalarca jak değiştirdim kabloları kontrol ettim olmadı. sonra bağlantı şekillerini araştırdım 3 farklı yöntem varmış. 12,13 bilgisayar 1. bağlantı ile, 1 bilgisayar 2. bağlantı ile, 1 bilgisayar 3. bağlantı şekli ile çalıştı. bağlantıda problem yaşayan arkadaşlar için paylaşmak istedim.

bağlantı 1 : bu genel olarak kullanılan bağlantı
1. taraf : TB-T, YB-M, MB-Y, KB-K
2. taraf : TB-T, YB-M, MB-Y, KB-K

bağlantı 2 :
1. taraf : TB-T, YB-M, MB-Y, KB-K
2. taraf : YB-Y, TB-M, MB-T, KB-K

bağlantı 3 :
1. taraf : YB-Y, TB-M, MB-T, KB-K
2. taraf : YB-Y, TB-M, MB-T, KB-K

Hocam bir gariplik yok aslında;
bağlantı 1 diye kodladığınız dizilim 568B diye adlandırılan, bağlantı 3 diye kodladığınız dizilim 568A diye adlandırılan standarda (switch/hub ile client arasında kullanılır) göre yapılmış. Bağlantı 2 de ise çapraz bağlama yapılmış (switc - switch veya hub - hub - veya client - client arası bağlantılarda kullanılır.)
http://www.bilgisayardershanesi.com/yer ... apilir.htm

doğrudur hocam. ben genelde herhangi bir ayrım yapmadan(switch,hub,client) 568B bağlantısını kullanıyordum.binanın birinde 568B bağlantısı ile aynı switch den 8 bilgisayara ağ bağladım. sadece 1 inin interneti çalışmadı çalışmayan laptop idi ve aynı marka aynı model başka 2 tane daha vardı onlar nete bağlandı. yani aynı bağlantı aynı switch aynı marka laptop ancak 2 sinin neti bağlandı 1 i bağlanmadı. diğeri çapraz bağlantı(cros) ile çalıştı.

BBNET
Geri