İnternet üzerinden kapalı bir pcyi açmak mümkün mü?

Kodla Büyü

iskete

Site Gezgini
Teamviewer gibi ya da başka bir programla internet üzerinden kapalı bir pcyi açmak mümkün müdür?

Beyin Fırtınasına göre kabul edilebilir bir yöntem ama biz daha vakıf olmadık.
süper teknoloji kullanan kurumlar belki bunu kullanıyorlardır.

Netsupportla aynı ağ üzerinden açıyorum. Sorun olmuyor. Bunun mümkün olduğuna dair yazılar var forumlarda. En çok rağbet edileni de aşağıdaki. Modeminde port açmayı başarabilen bir arkadaşım varsa denemek isterse açıklaması.
İNCELE : http://forum.donanimhaber.com/m_28883960/tm.htm

"Sonunda uzaktan pc açmayı becerdim aylar süren denemeler sonunda halledebildim buraya yazmak istedim mutlaka işine yarayacak arkadaşlar vardır

anakartın bios bolumünden wake on lan ı aktif hale getiriyoruz daha sonra modeminize 7 nolu portu acıyoruz ve uzaktan erisim kısmına gelen pingleri al secenegini seçiyoruz daha sonra ethernet kartının mac adresini ögrenip asada verdigim web sayfasına açmak ıstediğiniz bılgısayarın bağlı olduğu modemin ip adresi ile birlikte yazıyoruz

http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx

Your Subnet Mask: 255.255.255.255

olarak ayarlayıp wake on wan tusuna tıklayarak diger bilgisayari açabılıyoruz
radmin yada uzak masaüstü bağlantısıyla bilgisayara erisip işlemlerinizi gerçeklştirebilirsiniz
bazı arkadaslar ne gerek var diye bilir ornek vermek gerekirse evinizden iş yerınızdeki bilgisayara bağlanıp işlerinizi halledebilirsiniz bilgisayarı açık bırakmadan istediğiniz zaman işlermlerinizi yapabilirsiniz."

bu soru birkaç sene önce sorulsaydı doktora git derdim ama o günden sonra hem çok fazla yol alındı hemde yapanlar var diye okudum belki yapamadılar ama yöntemleri çok mantıklı... en kısa sürede deneyeceğim(en kısa süre kasayı değiştirdikten sonrası :mrgreen: )
bugün ise olaylara imkansız diye birşey yoktur diyerek yaklaşıyorum :wink:

Sanırım bu iş için statik ip gerekiyor. Şu an çoğumuzun kullandığı değişken ip ile her modemi kapatıp açmada veya elektrik gidip gelmelerinde ip değiştiği için problemle karşılaşacağız.
Netsupport için biosta wake on lan seçeneğini işaretlemiştim. Okuldaki bütün pcleri açıp kapatabiliyorum netsupport ile.

16 defa açılmak istenen pc nin mac adresini ethernet kartına yollarsanız ve biosta WOL wake on lan açıksa pc açılır.

Wake On LAN özelliği, özelliği tetikleyen sinyalin LAN veya WAN üzerinden geldiğini önemsemez. Önemli olan sinyalin gelmesidir. Eğer sinyali LAN üzerinden gönderdiğinizde (NetSupport, vs) sistemi açabiliyorsanız, WAN üzerinden göndermeyi başardığınızda da sistem açılacaktır. iskete hocamın verdiği siteye bilgileri girersek, acaba bilgisayara erişim yetkisini de birileriyle paylaşmış olur muyuz diye şüpheye düşüyor insan...

www.logmein.com,

pcnizi buraya kaydedin wake on lan seçeneğini aktif hale getirin istediğiniz yerden pcnize ulaşın web tabanlı olarak, kapalı ise açın vs.
dosya transferi ücretli onuda bu sistemle uzaktan bağlanıp teamw. açıp onun dosya transfer özelliği ile hallediyorm
akıllı telefonununuz dahil

patari' Alıntı:
bu soru birkaç sene önce sorulsaydı doktora git derdim ama o günden sonra hem çok fazla yol alındı hemde yapanlar var diye okudum belki yapamadılar ama yöntemleri çok mantıklı... en kısa sürede deneyeceğim(en kısa süre kasayı değiştirdikten sonrası :mrgreen: )

ben de inanmazdım buna, ama 3 sene önce netsupport u kurduktan sonra, tek tuşla 15 bilgisayarı birden açılabildiğini görünce fikrim değişmişti.

acer50' Alıntı:
patari' Alıntı:

ben de inanmazdım buna, ama 3 sene önce netsupport u kurduktan sonra, tek tuşla 15 bilgisayarı birden açılabildiğini görünce fikrim değişmişti.

Hepinizin şaşıracağı bir şey de ben söyleyeyim: 2001 yılında okullara kurulan faz1'lerin ethernetlerinden anakartlarına sarı bir kablo gider, o bilgisayarlar bile Wake On Lan destekliyor :)

Bir arkadaş ip'den bahsetmiş ama MAC adresi üzerinden uyandırma yapılıyor. Zaten bilgisayar kapalı iken ip adresi yoktur. Yani bu durumda bilgisayarın ip adresinin bir önemi yoktur.

Ağ üzerinden uyandırmayı netsupport ile kullanıyorum. WAN üzerinden denemedim, hangi portu yönlendireceğimizi bulmak yeterli olacaktır, arkadaşlar bahsetmişler.

Keysmart PC lerde BIOS tan Güç Seçeneklerinden ayarlama yapınca Netsupport ile açabiliyordum. IP leri elle verilmiş PC ler aynı switch üzerinden bağlı iken modem kapalı olsa da açılabiliyordu.
56K modemlerde telefon çalınca kapalı PC nin açılması ile ilgili bir şeyler okumuştum. Aynı başlığı buldum 7 yıl olmuş http://forum.donanimhaber.com/m_3875197/tm.htm

Anladığıma göre Kapalı PC nin İnternetten açılabilmesi için IP adresi bilinen bir modeme bağlı olması gerekiyor. Bundan sonraki ayarlamaları merak ediyorum . Modemde ne tur ayarlamalar yapılmalı.

Modemde port yönlendirmesi yapılacak, 7 nolu portu bilgisayarın MAC adresine yönlendirilecek.

BBNET
Geri