İnsan çok nankör bir varlık!

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Sabah okula geldim ve okulun en despot,öğretmenim dendiğinde defol diyen matematikçilerinin,türkçecilerinin kucağı çiçeklerle doldu. Bana ise sadece 2 tane 8. sınıf öğrencisi gül verdi, kendimi kötü hissettim. Günümün hepsini ayrdığım insanlar(öğrencide olsa) tarafından önemsenmemek çok kötü bir durum.

ee hocam öğrenci milletinin çoğuna not lazım insanlık değil!!! (bazı öğrencileri tenzih ederim)

maalesef hocam üzülmeyin hayatın kuralı bu iyi insanlar her zaman kaybediyor

hocam hiç üzülme
öğrenciler de aslında kullanıyorlar bizleri. Kendi menfaati doğrultusunda notu olan öğretmene veriyor. :)

hocam artık bunlara takmamanız ve alışmanız lazım. her yıl aynı tablo çünkü.

Shakespeare der ki:

-Kendimi her zaman mutlu hissederim.
Neden biliyor musunuz?
Çünkü kimseden birşey ummam.
Beklentiler daima yaralar.

Beklentiyi sıfırla hocam.

hocam bilge bir insanın biri şöyle söylemiş : Hayatta mutlu olmanın sırrı insanlardan birşey beklememektir. Çünkü hepimiz aslında sen de çıkarlarımız doğrultusunda yaşarız. saygılar..

serkanaytekin' Alıntı:
Shakespeare der ki:

Neden biliyor musunuz?

Hocam ben sabah evden çıkarken bişeyler umarak çıkmadım, sadece yaşadığım an beni üzdü o kadar.

barthez' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
Shakespeare der ki:

Neden biliyor musunuz?

Hocam ben sabah evden çıkarken bişeyler umarak çıkmadım, sadece yaşadığım an beni üzdü o kadar.

Hocam beklenti oluşmuş işte, olmasaydı üzülmezdiniz, hem beklentiniz varsada hakkınızdır, bunda bir şey yok ki.

barthez' Alıntı:
Sabah okula geldim ve okulun en despot,öğretmenim dendiğinde defol diyen matematikçilerinin,türkçecilerinin kucağı çiçeklerle doldu. Bana ise sadece 2 tane 8. sınıf öğrencisi gül verdi, kendimi kötü hissettim. Günümün hepsini ayrdığım insanlar(öğrencide olsa) tarafından önemsenmemek çok kötü bir durum.
hocam siz yenisiniz galiba.

barthez' Alıntı:

hocam not veriyor olsan ve de bayan olsan çok farklı olurdu :) öğrencinin de kriteri var insanlık adına :P

Dün ben de aynı şeyi düşündüm. Mesleğimin 9. senesindeyim. Bir arkadaşım vardı bir zamanlar daha ilk senesinde bile kız hediyelere boğuldu kaldı.
Daha anlamlı bir hediye almamışım. Ne acı.
Yanlış anlaşılmasın amaç hediye almak değil tabiki hatırlanmadığıma yanıyorum ben napim hediyeyi

barthez' Alıntı:

Sevgili hocam,
Öğrencilerimizin gönlüne giremedikten sonra bırakın Öğretmenler gününde gelecek bir-iki demet gül için, kendimiz;dersimiz için bile birşeyler yapamıyoruz. Gönlünde olmadığınız bir öğrencinin zihnine ulaşamıyor, başarılı olamıyorsunuz. O perdeyi indirmiyor sizin için! Ayrıca bir öğrencinin kalbinde yer edinmek dersin önemine, saatine ve notuna da bağlı değil. Bu düşünce bile bana çocukların mantığıyla paralel geliyor.

Not vermediğim halde yer yer şiddet uyguladığım,kanlı bıçaklı olduğum öğrencilerimle baba-evlat gibi olabiliyorsam, bayramda, özel günlerde evimde ağırlayabiliyorsam,hasta olduğumda minik notlarını masamın üstünde bulabiliyorsam... notun etkisinden bahsedebilir misiniz ? Öğretmenlik bu zamanda insanların zihninde oluşan algıdan çok farklı bir kavram. Maalesef...

Ders dışında bir öğrencisinin yanağından makas alan öğretmen, o öğrenci için artık aynı olur mu? Kenara çekip nasihat ettiğiniz öğrenci artık eski öğrenciniz değildir. Dersine girmediğiniz bir öğrenciye okul çıkışında MERHABA deyin, bakın ertesi gün siz onu farkedesiniz diye neler yapacak ! Hasılı...Öğretmenliğin güzel yanları ceketi ve Öğretmenliği bırakıp onlara birşeyler verdiğinizde başlıyor. Ders saatlerimizin azlığı nedeniyle çocuk cıvıltısına hasret kalmak, o havadan mahrum kalmak da ayrı bir konu; bizlerin elinde olan birşey değildir. Eğitim sisteminde ve özellikle branşımızdaki eksikliklerin getirdiği olumsuzluklar nedeniyle kendimizi yıpratmamamız lazım. Bu mahsun hava 24 Kasım'da elbet tavan yapacaktır ama ne yapalım...

Bu vesileyle ben Öğretmenler gününüzü kutluyorum sevgili hocam.
Allah yıllar sonra yastığa başını koyduğunda adınızla irkilen Öğrenciler nasip etsin size.

ya arkadaşlar bu tip durumlara kafanızı takıp o gencecik yaşta saçlarınızı ağartmayın. Bunların hepsi yapay günler. Takmayın be yaaaa :)

Artık öğrencilerden çiçek veya hediye beklemiyorum sadece saygılı olsunlar ve derslerine çalışsınlar o bana yeterde artar bile

Çiçekle çalışsaydım umursayacağım bir sorundu bu , çiçekle çalışmıyorum, aldırma.
bugün bu hafta çalıştığımdan daha çok çalışyıorum, 24 kasım ancak böyle anlamlı olur.
No çiçek No problem :+1:

BİZ ÖĞRETMEN DEĞİLİZ Kİ HOCAM...
5.YILIM MESLEKTE DAHA SINAV YAPMAMIŞIM!
NOT VERMEMİŞİM!
DAHA HİÇ SINIFIM OLMAMIŞ!

Bunca yıldır kendimi öğretmen gibi hissetmiyorum...olmayacak arkadaşlar..Dersimiz seçmeli olmaya devam ettikçe biz öğretmen yerine koyan olmayacak...

şuan en değişik hediyeyi ben aldım.
Kulağımdaki deliği fark eden öğrenciler
küpe hediye etti.
Bizce bu küpe size çok yakışır diye. :D
Bende hiçbir beklenti içine girmiyorum.
Zaten saolsunlar 5 senedir öğretmenlik mi yaptırıyorlar adama

2 sınıf ortalığı yıkıyordu kapıyı açtım baktım
ders boşmu diye
öğretmenlerine konfetiler yağdırıp kutlama
yapıyorlarmış.

BBNET
Geri