İngiltere Eğitim Bakanlığı ve TEBRİKLER.

Kodla Büyü

bigeast

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
629
İngiltere Eğitim Bakanlığı, yazılım geliştirme dersini ilkokul müfredatına alıyor.
2014 yılından itibaren uygulamaya girmesi beklenen yeni plana göre, bilgisayar teknolojisi aşama aşama öğretilecek. Uygulama, yedi yaşından itibaren basit program yazılımları dersiyle başlayacak. 11 yaşına gelen bir öğrenci, tek başına telefon uygulaması tasarlayıp geliştirebiliyor olacak. Ortaöğrenim öğrencilerinin üniversiteye geçiş sınavı olarak bilinen “GCSE” seviyesine gelen öğrencilerden ise, Su Doku gibi karmaşık bir bulmacayı çözebilecek donanımda bir program üretebilmeleri beklenecek. Plan, Eğitim Bakanı Michael Gove’un bilişim uzmanlarından tavsiyelerde bulunmalarını istemesinin ardından gündeme geldi.

NE DİYELİM HAYIRLISI OLSUN.
Ayrıca kurs açıp 180 saat göstermelik belge alanlarıda formatör yapacaklarmış.
 
Ülke olarak yüzyıllarca dünyayı sömürdüler, gelecekte de sömürmeye devam edecekler. Küçücük nüfusları ile dillerini dünyaya kabullendirdiler. . Kendi milletinin evlatlarını çağın gereklerine göre nasıl yetiştireceklerini siyasetten bağımsız olarak ayarlayabiliyorlar. İngilizleri gerçekten tebrik etmek lazım.

Bizde değil ilköğretimde telefon programı geliştirmek meslek lisesinde çalıştığım dönemde bilişim bölümü öğrencilerine 10 tane sayının ortalamasını aldırtabilmek için 40 takla atmamız gerekiyordu. Meb ilköğretimdeki gibi meslek liselerinde de bilişim teknolojileri dersi ve öğretmeni kıyımı yapıyor. Ders saatlerini her geçen yıl daha da azaltıyor.
 
itiraf ediyorum. ben sudoku çözecek program yapamam. en azından şu an herhangi bir yöntem gelmedi aklıma. yapabilecek varsa merakla bekliyorum.
 
Hocam sistem seni araştırma yapmaya yönlendirmiyor ki? Haklısın herkes birçok konuda köreliyor.Ama iş başa düşünce İstanbul bile fethedilir.
 
hocam bu habere nerden ulaştınız metni filan var mı ingilizce ya da türkçe... Bakkanlığa göndermek için soruyorum.
 
bence de yazılım ilköğretim müfredatına sokulmalı hatta ve hatta sbs ve öss gibi sınavlarda da programlama sorulmalı. Çok ütopik takılıyorum ben :)
 
dijitalyerli' Alıntı:
bence de yazılım ilköğretim müfredatına sokulmalı hatta ve hatta sbs ve öss gibi sınavlarda da programlama sorulmalı. Çok ütopik takılıyorum ben :)
hiç de öyle değil hocam. sizin söyledikleriniz gerçekten olması gerekenler. ancak böyle olursa açığımızı kapatıp, yeni ve üretken bir toplum oluşturabiliriz...
 
Yabancı dil öğrenmek için en iyi yaş ne kadar küçükse o kadar iyidir mantığı ile yürür. Demek bu bilgisayar dilleri içinde geçerli. Ben 19 yaşında öğrendim. Keşke daha önce öğrenseymişim demekki.
 
yokartık...mebe format atalım kampanyasını başlatıyorum...herkesi imzalamaya davet ediyorum..
 
Mantık, Algoritma gibi dersler bence ilköğretim müfredatında olmalı... Bilgisayar programcılığı bölgesel şartlar nedeniyle zor ihtimal ancak dediğim gibi ders mutlaka olmalı. Oyunlarla, çeşitli bulmacalarla adım adım algoritma mantığı geliştirmeleri sağlanmalı. Bu yapıldıktan sonra 6. sınıf temel bilgisayar kullanımı ve üstü sınıflar için programlama yapılabilmeli...

Hayal etmesi bile güzel ondan yazdım. Arada bakıp mutlu olurum...
 
günümüzde dünya vatandaşı olmak için yabancı dil ve bilgisayar bilmek şart....benim anlamadığım bu dersler neden öss sorularında yer almıyor...?
 
bence ilköğretime seçmelide olsa algoritma dersi gelmeli. Bu ders için laboratuarda gerekmez tahtada bile örnekleri çözeriz. Çünkü çocuk bu dersi aldıktan sonra bilişim dersini tanır ve ona göre severse rotasını bu alana yöneltir.
 
bizde bilgisayar bilmek demek msn de chatleşmek
bizde bilgisayar bilmek demek face de resim paylaşmak
bizde bilgisayar bilmek demek twiter da twit atmak
bizde bilgisayar bilmek demek masaüstü arkaplanını değiştirmek
bizde bilgisayar bilmek demek ekran koruyucuda kayan yazıya adını yazmak
bizde bilgisayar bilmek demek...

Yani yukarıdakileri yapabiliyorsan ne gerek var bilgisayar dersine ne gerek var programlama diline!!!

Bizim teknolojiye bakış acımız malesef bu
 
BBNET
Geri
Üst