İnfaz koruma memurları hakkında bilgisi olan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, kardeşim itü elektrik mühendisliği hazırlıkta okuyor. kpss den 87 almıştı.
İnfaz koruma memuru alan istanbul adliyesinde yarın son aşama olan mülakata kaldı. ama bizde biraz kararsızlık var.

1.okuluna engel olur mu? ikinci öğretimi yok
2.psikolojisi bozulur mu?
3.kazanacağı para ile kendisine yatırım yapması için kullanabilir. mesela şu an ingilizceyi artık bitirmeye çalışıyor ve ikinci veya üçüncü bir dili de okul bitirene kadar bitirebilir, kişisel gelişim seminerlerine katılabilir. ayrıca açık öğretim Uluslar arası ilişkilere bu sene kaydını yaptı. biliyorum çok yoğun olacak ama kendisi istiyor ayrıca girişken aktif bir insan kendisi.
4. tanıdık infaz koruma memurları var mı çalışma şartları nasıldır? ben iki kişiden bilgi aldım 12 saat çalışıp 32 saat dinleniyorlar ayrıca vardiya sistemi oluyor. istanbul adiliyesi olacağı için hükümlü olmayacak tutuklular olacak

bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Re: İnfaz korumu memurları hakkında bilgisi olan var mı?

hocam 12 saat çalışıp birgün tatil yapıyorlar sanırım.Bence okuluna büyük bir engel olur ayrıca ay başı yatan maaşla da bir rehavet çöker.İşte çok yorulmaz ama sürekli tetikte durmak zorunda sonuçta mahkumlar kaçmaya çalışanı ya da plan yapanı çok olur.

Re: İnfaz korumu memurları hakkında bilgisi olan var mı?

vardiya ve gündüz çalışma saatleri var.adıyamanı anlatayım sana
12+12 çalışma 48 saat dinlenme.
eğitime engel olmuyor burdaki cezaevi müdürleri.okulda dersin varsa gidip giriyosun tekrar dönüp mesaini tamamlıyosun.
hafta sonu yok vardiya sisteminde bayram seyran yok.gündüzde tatil var.gündüz dediğim 8-5 mesai.
sayım var her nöbet giriş çıkışında..
açık görüş oldu mu ayakların şişer.
sayım yapacakken koğuşları geziyosun içeri giriyosun.
sorumlu olduğun müdürler var. 1. 2. müdür ve baş memurlar var.
babam 25 yılını doldurdu.emekli olcak artık.öğrenciyken yapılabilecek bi iş.1600-1700 arası maaş olur.
yemek var bi veya 2 öğün.
kıyafet veriliyor.2013 de yeni kıyafetler verilecek çevik kuvvet gibi oldu kıyafetler.
gece soğuk olur nöbette uzun ince koridorlarda nöbet tutmak zor.kamera ile izlenebiliyosun.poz vermek yasak (uyumak gbi):D

başka sormak istediğin var mı kardeş.gitsin çalışsın zaten sözleşmeli okul biter daha güzel bi iş bulunca yada kendi mesleğini yapmak isterse bırakır.

mamoste_02 hocam çok teşekkür ederim. olursa eğer memur olarak girecek 5 aylık bir eğitimleri var 3 ay eğitim 2 ay staj bu süre zarfında sınavlar yine olacak. hocam haftada kaç saat çalışıyorlar
mesala pazartesi 08:00-20:00 çalışır salı çalışmıyor çarşamba 08:00-20:00 gibi mi olacak burayı tam kavrayamadım .

babam sabah 8:00-20:00 diğer gün 20:00-08:00 o gün sabah 8 de çıkıyor ya o gün evde diğer gün evde 3. gün sabah yine 08:20-20.00 bu döngü sürekli devam eder.toplamda 24 saati tamamladığı zaman 48 saat dinlenme oluyor.mantık basit..:D

tati' Alıntı:
mamoste_02 hocam çok teşekkür ederim. olursa eğer memur olarak girecek 5 aylık bir eğitimleri var 3 ay eğitim 2 ay staj bu süre zarfında sınavlar yine olacak. hocam haftada kaç saat çalışıyorlar
mesala pazartesi 08:00-20:00 çalışır salı çalışmıyor çarşamba 08:00-20:00 gibi mi olacak burayı tam kavrayamadım .
bu dedğin de çok mantıklı aynen öyle de olabilir.

benim bu anlattıkarım (nöbet,sayım,açık görüş falan) infaz koruma memurları cezaevinde çalışanlar için..
aynı zamanda infaz koruma memuru olup da görevi icabı masa başında olanlar da var.bilgisayar başında.onlar gündüz çalışıyolar. 8- 17.bunlar tutuklularla yüzgöz olmazlar.bi nebze iyi normal memur gibi...ama nöbet tutanlar için aynı şeyi diyemem.yorucu bi meslek. ama o mesleğin parasıyla okuduk iş güç sahibi oldum ben.Allah'a şükür.

okul işi nasıl olacak bilmiyorz, bir başlasın hayırlısı ile okula göre bir plan program yapılır :) yapılmazsa da ilerde bırakır ne diyelim

hocam, kardeşimin başvuru yaptığı yer İstanbul Adliye Sarayı buradaki çalışma şartları ne olur onu bilmiyoruz. masabaşı iş mi nöbet mi, sayım mı bilmiyoruz. iş okul ev birbirine çok yakın cazip tarafı da bu (yürüme mesafesinde)

zaten başvurular adliyeye yapılır hocam.orda kpss sınav üstünlüğüne göre sözlü sınava alınır.sözlü sınavda başarılı olursa ki bi kıstas yok.komisyonun isteğine göre başarılı veya başarısız.
sanırsam kardeşiniz komisyondan geçmiş mülakat yani.
o zaman belli bi süre sanırsam güvenlik soruşturması devam eder.daha sonra da işe başlar.
adliyede başvurular alınır ama cezaevinde çalışırlar.yanıltmasın bu sizi.ha adliyede çalışan infaz koruma memurları var mı bunu tam olarak bilmiyorum ama işe alınanların büyük kısmı cezaevlerınde başlıyor.istanbul adliyesi hangi cezaevine gönderiyorsa mahkumları orda çalışır büyük ihtimal.

bakirkoy.adalet.gov.tr burda çeşitli il ve ilçelerin başvuru-boy-kilo işlemleri bakırköy adliyesine yapıldı mülakatta burda yapılacak ama tercihi istanbul adliyesi ve sanırım burda başlyacaktır işe.

Eniştemin kardeşi infaz koruma memuru. Bir yandan da özel bir üniversitede hukuk okuyor. Aldığı maaşla harçlarını ödüyor ve bol bol boş vakti oluyor. Psikolojisi henüz bozulmadı :)

yataylimit' Alıntı:
Eniştemin kardeşi infaz koruma memuru. Bir yandan da özel bir üniversitede hukuk okuyor. Aldığı maaşla harçlarını ödüyor ve bol bol boş vakti oluyor. Psikolojisi henüz bozulmadı :)

İnş. bakalım hayırlısı ile 3-4 gün içinde netice belli olur :)

yataylimit' Alıntı:

Hocam benim yeğende adalet mesleklisesi son sınıf öğrencisi bu sene kpss ye girdi 78 aldı, hem okuyup hemde çalışmak istiyor. Ben özel hukuk fak oku diyorum. 78 ile atanabilir mi? Sizin eniştenizin kardeşi özel üniversiteye ne kadar veriyor?

yataylimit' Alıntı:
Detaylarını bilmiyorum hocam sormam lazım ama mülakat önemliymiş.
Tamam hocam öğrenirseniz Pm den cevap atın yada bu başlığın altına yazabilirsiniz. İyi akşamlar.

Kardeş mülakatı da geçti :) zor dönem başladı. işin detaylarını biraz daha öğrenmek lazım

tati' Alıntı:
Kardeş mülakatı da geçti :) zor dönem başladı. işin detaylarını biraz daha öğrenmek lazım
hayırlısı olsun hocam :) benimde bir akrabam var 2011 mayısta atandı. mülakatı geçince güvenlik soruşturması oluyor yaklaşık 6 ay sürmüştü bundan dolayı mayısta ancak başlayabildi. onun işi çok iyi çok memnunum diyor. masa başaında yazışmalara bakıyor gelen giden evrak üst yazı falan. hatta yanında fen bilgisi öğretmenliğini bitrimiş bir arkadaşı var öğretmenlik yapmam artık diyor...çalışma saatleri sabah 8 akşam 5 hafta sonu tatil...resmi tatillerde tatil...

macar20' Alıntı:
tati' Alıntı:
hayırlısı olsun hocam :) benimde bir akrabam var 2011 mayısta atandı. mülakatı geçince güvenlik soruşturması oluyor yaklaşık 6 ay sürmüştü bundan dolayı mayısta ancak başlayabildi. onun işi çok iyi çok memnunum diyor. masa başaında yazışmalara bakıyor gelen giden evrak üst yazı falan. hatta yanında fen bilgisi öğretmenliğini bitrimiş bir arkadaşı var öğretmenlik yapmam artık diyor...çalışma saatleri sabah 8 akşam 5 hafta sonu tatil...resmi tatillerde tatil...

hocam teşekkürler. bizimkilerin durumu biraz farklı 5 aylık bir eğitim var sonrasında göreve başlayacaklar. bir de itü de okuyor bakalım ne olacak :) hem okul hem iş

BBNET
Geri