Arkadaşlar, parasal konu ve kıymetli evraklarda(diploma, sözleşme, fon vb.) el ile atılan imza geçerlidir. Bunun dışındaki evraklarda imza kaşesi kullanılmasının bir sakıncası yoktur.
Hemen olayı tembellik ve üşengeçliğe bağlamayın. Sayın Bakanımız masa başı müdürü istemiyorum diyor. Fakat bu kadar evrak ve yazışma içerisinde masadan kalkmak imkansız hale geliyor. özellik iş yoğunluğunun olduğu dönemlerde. Örneğin ben Müdür yard. olarak her hafta 160 iş yerinden gelen koordinatörlük evraklarını imzalamak zorundaydım. ancak yetiştiremediğim için bazılarına atmadım. Müfettiş denetiminde müfettiş niye imzasız olduğunu sordu. Bunların dışında da bir sürü evrak var bunların hepsini imzalamak için 8-5 masadan hiç kalkmadan imza atmam gerek, üşengeçlik diyen arkadaşlar, diğer işleri ve yazışmaları kim yapacak? O tembellik diyen arkadaşlar, acaba yoğun zamanlarda hiç müdür veya yardımcılarına gidipte,"Bizim yapacağımız bir şeyler var mı?" diye soruyorlar mı acaba? yoksa tembellikten oturdukları yerde dedikodu mu yapıyorlar?