imam hatip lisesi mezunu bilgisayar öğretmeniyim. imam hatip lisesi eğitimi almış biri olarak bu başlığa yazmaya hakkım var sanırım. çok severek okuduğum, öğretmenleriyle hala görüştüğüm, ve bulunduğu yerdeki en başarılı okullarla rekabet eden bir okuldan mezunum. başarılıydık öğünmek gibi olmasın. kendi adıma söyleyeyim, iyi bir dershanenin ilk 5 inden aşağı hiç düşmedim. muhafazakar denilebilecek bir ailede yetiştim ancak manevi değerler adına ne öğrendiysem okulumdan öğrendim. sonra bir 28 şubat geldi canımıza okudu; neyse, oralara girmeyeyim şimdilik. yani diyeceğim o ki;
biz iyiydik, başarılıydık, terbiyeliydik, ama okulumuzun çok kötü ahlaka sahip bir sürü öğrencileri de vardı. diğer okulların da iyi, terbiyeli, başarılı öğrencileri var fakat kötü ahlaka sahip bir sürü öğrencisi de var. uzaydan gelmedik, herkes nasıl öğrenciyse biz de öyle öğrenciydik.
şimdi görev yaptığım okullardaki öğrencilere bakıyorum, hiç biri bizim öğrenciliğimize benzemiyor. ama başka okullardan mezun öğretmen arkadaşlarımın söylediği de aynı şey; şimdiki öğrenciler, şimdiki okullar onların okullarına da benzemiyor. öğrenci kalitesinde, okulların kalitesinde azalma varsa, bu tüm okullar için geçerli. İHL, diğerlerinden kötü, diğerlerinden başarısız değil. isteyen herkesin inandığı değerlere uygun bir eğitim almaya hakkı var.
şunu da söyleyeyim; İHL'lerin sürekli siyasete alet edilmesinden çok rahatsızım. sağcısı da kullandı bizi solcusu da. şimdi de okullar talebe göre açılıyorsa iyi birşey yapılıyor, ama siyasi bir güç gösterisi olarak açılıyorsa o kötü.
uzun oldu ama son söz;
bir arkadaşımızın dediği yazılım eğitimi için bilişim okulları açılması fikrine tamamen katılıyorum.