İmam hatip okullarının sayısı neden bu kadar arttırılıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pasha34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
rahatsızlık verici mi neden? bunu sormak istiyorum

imam hatip okullarının çoğalmasına verdiği eğitimin kalitesinde düşüşler yaşanmaya başlamasından dolayı karşıyım diğer okullarla aynı haklara sahip olsunlar fakat öğrenci sayısıyla birlikle kalitesinden de ödün vermesinler

cıh cıh cıhhh bu baslıgı görmemiş olsun bazı arkadaşlar hemen sataşırlar sorunun cevabını hemencik verir .İşin var hocam bu gece :)
zaten zorla benide norm fazlası dolayısı ıle ımam hatıbe atadılar ( attılar :) ) düşündükçe balataları sıyırıyom

evet çok rahatsızlık verici zira doldur doldur bakalım elbet patlak verir . İMAM HATİPLERİN EĞİTİM SEVİYESİNİN NERELERDE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR endüstri meslek lisesinden farkkı yok ki orda ne varsa bi o kadarı da imam hatipte var

Öncelikle imam hatip okullarına karşı değilim ayrıca okulların hepsindeki öğrencilerin aynı haklara, imkanlara sahip olmasından yanayım.
Rahatsızlık verici çünkü;
1- İmam hatip okullarını sayısı ihtiyaçtan daha çok artmaya başladığından
2- İmam hatip okullarının eğitimi diğer okullara göre farklı ve zor olmasından dolayı
3- Benimde çocuklarım var ve ben imam hatip okullarında okutmayı tercih etmiyorum
fakat sayılar artıyor hatta okullar dönüşüyor ve benim tercih etmeyi düşündüğüm okulların ileride ne olacağı belli değil
ayrıca ikamete dayalı okul tercih sistemi de endişemin nedenlerinden birisi

ayrıca ülkemizdeki okulların tümünde kaliteli eğim verilmesi gerekli sadece imam hatiplerde değil
meslek lisesi öğretmeni olarak ben ortalaması 50 olan öğrencilere milyarlık lab.larla yazılım öğretmeye çalışırken diğer okullarda (anadolu liselerinde ve imam hatiplerde 85 civarındaki öğrencilerle) yarıştırması.

ayrıca bilişim çağında neden ülkemizde meslek lisesi dışında yazılım ağırlıklı erken yaşlarda bilişim okullarının açılmaması
ihtiyaçtan çok siyasi tercihlerden dolayı imam hatiplerin arttılması rahatsız ediyor.

g.cetin.66' Alıntı:
evet çok rahatsızlık verici zira doldur doldur bakalım elbet patlak verir . İMAM HATİPLERİN EĞİTİM SEVİYESİNİN NERELERDE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR endüstri meslek lisesinden farkkı yok ki orda ne varsa bi o kadarı da imam hatipte var
hocam bu sene bildiğim arkdaşalarımın bulunduğu imam hatipler kayıtları 85 te kapattılar...

Peki şimdiye kadar neden azdı? Önce bunu sorgulayın, işinize gelirse tabi.

bir yıl görev aldım görevlendirme olarak haftada ıkı gun pansıyon nobetıne gıttım ınanın mıdem bulandı dinle alakası olmayan bı cok cocugu doldurmuslar yedırıyosun ıcırıyosun KUR-AN a saygı yok zorla namaza bıle gelmıyorlar kız yurdunu basmalar dısardan elı bıcaklı adamlar cagırmalar dersler desen cogunun kotu sigara içmeler boy abdestsiz bile gezmeler dusundukce hatırladıkca midem bulanıyor.Bİrde müdürleri varki perişan oluyor onlar için koşturuyor cabalıyor burs buluyor her imkanı olusturmaya calısıyor..amac ıktıdar nasılsa bızı atayacak mantıgı ama yazık gercekten yazık dıyorum verılen emeklere cabalara AL SANA İMAM HATİP LİSESİ. dışardan caldıgınız ıslık sesı size hoş geliyor galiba gidin yasayın ve görün.SAYISI İSTERSE BİRDEN BİNE MİLYONA CIKSIN ne zoruma gidecek

İmam-Hatip okullarının tercih edilmesinin en büyük nedeni hem eğitim kalitesi hem de çocukların dini bütün olarak yetiştirilmeleridir. Bizim insanımız ikisini birden istiyor. Hem başarılı hem de dindar. (Burda öğrencinin değil Velilin terhini kastediyorum. Öğrenciyi zorla İHL'ye gödnermeyi doğru bulmuyorum.) Bence gayet normal.

Arkadaşlardan birisi eğitim kalitesi çok düşük diyor. Biraz haklı biraz haksız. Çünkü İmam-Hatipler diğer Meslek Liseleri gibi kendi içinde ikiye ayrılıyor. Anadolu ve düz. Anadolu bölümüne gelen öğrenciler başarılı ve dindar. Düz bölümde olanlar ise sadece dindar.
%99 müslüman olan bir memlekette çocuğunun dini eğitimi daha iyi alabilmesi için çocuğunu İmam-Hatiplere göndermesi kadar doğal ne olabilir. Tercihin en büyük nedeni bu.

Arkadaşlardan birisi İmam-Hatipte çalışmaktan şikayetçi diğeri ise EML tarzı okulların eğitim kalitesinin düşük olduğu ve burada çalışmaktan şikayetçi. Keşke aynı ilde olsalarda yer değiştirseler.

Memlekette demokrasi ve özgürlük var ise herkes çocuğunu istediği okula gönderebilir. Burada İHL'lerin sayısının artması kimseyi rahatsız etmemeli hatta memnun etmeli. Çünkü Allah korkusu ile yetişen insanlardan kimseye zarar gelmez. Ama dinini bilmeyen ve yada yarım yamalak öğrenen ve hükmedenlerden zarar gelir.

Özetle İHL (kendi içinde ciddi eksikleri var hocalarımdan birisi ifadeler biraz ağır olsada bahsetmiş) ve diğer okullar ciddi manada özeleştiri yapmalı ve eksikliklerini gidermelidir.

Saygılar.

pasha34' Alıntı:
Öncelikle imam hatip okullarına karşı değilim ayrıca okulların hepsindeki öğrencilerin aynı haklara, imkanlara sahip olmasından yanayım.
Rahatsızlık verici çünkü;
1- İmam hatip okullarını sayısı ihtiyaçtan daha çok artmaya başladığından
2- İmam hatip okullarının eğitimi diğer okullara göre farklı ve zor olmasından dolayı
3- Benimde çocuklarım var ve ben imam hatip okullarında okutmayı tercih etmiyorum
fakat sayılar artıyor hatta okullar dönüşüyor ve benim tercih etmeyi düşündüğüm okulların ileride ne olacağı belli değil
ayrıca ikamete dayalı okul tercih sistemi de endişemin nedenlerinden birisi

ayrıca ülkemizdeki okulların tümünde kaliteli eğim verilmesi gerekli sadece imam hatiplerde değil
meslek lisesi öğretmeni olarak ben ortalaması 50 olan öğrencilere milyarlık lab.larla yazılım öğretmeye çalışırken diğer okullarda (anadolu liselerinde ve imam hatiplerde 85 civarındaki öğrencilerle) yarıştırması.

ayrıca bilişim çağında neden ülkemizde meslek lisesi dışında yazılım ağırlıklı erken yaşlarda bilişim okullarının açılmaması
ihtiyaçtan çok siyasi tercihlerden dolayı imam hatiplerin arttılması rahatsız ediyor.

:alkis:

şimdi o kadar çok acılıyor ki gazete ilanı ile belediye anonsu ile öğrenci aradıklarına bizzat kendim şahit oldum.Burdurdaydım yazın orayı pek bilmem bilmem hangi iki ilçesinde imam hatip kontenjanları dolmamıs merkezden gelecek öğrencileri bekliyoruz gibi bir duyuru yapılıyordu durmadan beledıyeden.Hayretler içinde kaldım

eğer okullar öğrenci doluyorsa arz talep meselesidir. ama yok başka ortaokullar 70 kişi ders yaparken imamhatiplerde 15 kişi ders yapıyorsa, o 70 kişinin vebali bu duruma neden olan herkesin üstündedir. aynısı tersi içinde geçerlidir. ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi imam hatipler dindar yetiştirmez, din eğitimi verir, . mycomputerin söylediğine göre imamhatipler dindar, diğerleri dinsiz gibi bir anlam çıkıyor. sözlere dikkat etmek lazım, hassas konular bunlar. birçok imamhatip mezunu arkadaşı rakı masasında görmüşlüğüm vardır. öyle süper müslüman yetiştiren kurumlar falan değil. gördüğüm ve anladığım kadarıyla olay büyük ölçüde siyasi yatırım yapmak. yıllar önce de böyleydi, şimdi de böyle. ki aynısı karşıt görüşlü siyasi bakış açısı içinde yapılmıştır geçmişte. en iyisi gelişmeleri takip etmek. habere gelince yoğun talep varsa imamhatipe dönüşmesi daha mantıklı, ancak tepeden gelen emirle değil araştırma anket yada bölgede ki tüm velilere uygulanacak bir anket sonucu oranlara göre yapılması daha mantıklı olurdu.

neden arttı diye sormadan önce, 28 Şubat sonrası ne sebeple rağbet gören bir okul türünün sayısı azalmıştı diye sormak lazım değil mi ? siyasi değil objektif bakabilirsek sayın hocalarım

g.cetin.66' Alıntı:
şimdi o kadar çok acılıyor ki gazete ilanı ile belediye anonsu ile öğrenci aradıklarına bizzat kendim şahit oldum.Burdurdaydım yazın orayı pek bilmem bilmem hangi iki ilçesinde imam hatip kontenjanları dolmamıs merkezden gelecek öğrencileri bekliyoruz gibi bir duyuru yapılıyordu durmadan beledıyeden.Hayretler içinde kaldım
Bu anonsların sadece İHL'lere değil tüm meslek liseleri için yapılması lazım. Ama kimse üstüne alınmıyor ve Meslek liseleri öğrencinin fazla olmasından rahatsız. Çünkü "çok öğrenci çok sıkıntı demektir" mantığı var. Herkese el uzatmak lazım.

Maalesef İHL'ler bunu yapınca göze batıyor.

eskisehir' Alıntı:
eğer okullar öğrenci doluyorsa arz talep meselesidir. ama yok başka ortaokullar 70 kişi ders yaparken imamhatiplerde 15 kişi ders yapıyorsa, o 70 kişinin vebali bu duruma neden olan herkesin üstündedir. aynısı tersi içinde geçerlidir. ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi imam hatipler dindar yetiştirmez, din eğitimi verir, . mycomputerin söylediğine göre imamhatipler dindar, diğerleri dinsiz gibi bir anlam çıkıyor. sözlere dikkat etmek lazım, hassas konular bunlar. birçok imamhatip mezunu arkadaşı rakı masasında görmüşlüğüm vardır. öyle süper müslüman yetiştiren kurumlar falan değil. gördüğüm ve anladığım kadarıyla olay büyük ölçüde siyasi yatırım yapmak. yıllar önce de böyleydi, şimdi de böyle. ki aynısı karşıt görüşlü siyasi bakış açısı içinde yapılmıştır geçmişte. en iyisi gelişmeleri takip etmek. habere gelince yoğun talep varsa imamhatipe dönüşmesi daha mantıklı, ancak tepeden gelen emirle değil araştırma anket yada bölgede ki tüm velilere uygulanacak bir anket sonucu oranlara göre yapılması daha mantıklı olurdu.
Hocam ifademe dikkat ederseniz velinin isteği dedim. Kastım oydu ve öğrencinin İHL'ye zorla gönderilmesine de karşı olduğumu söyledim. Burda kimseyi dindar yada dinsiz yada İHL'ler dindar diğerleri dinsiz diye bir şeyi kastetmedim.

Ayrıca "Arz talep meseli" cümlenize tamamen katılıyorum.

sorunun cevabını bilmiyor musun hocam "siyaset". bundan önceki iktidar sahibi olanlar karşıydı azalması için uğraştılar. şu an ki iktidar sahipleride çoğalması için uğraşıyor. çok fazla derin düşünmeye gerek yok sorunda yani.

eğitimle alakalı bir durum değil. siyasi sebeblerden ötürüdür bu ülkede eğitimle ilgili olanlar. siyasi sebelerle 8 yıllık kesintisiz eğitim olur. iktidar değişir 4+4+4 olur. bu iktidar gidincede 3-4-3 ya da 4-4-2 veya 4-5-1 olmayacağı kim söyleyebilir. bakarsın mevkisiz bir sistem bile koyarlar. gs uefa kupasını aldığı seneki gibi. bizim devlet politikamız yok, iktidar politikalarımız var.

ezel gelmiş cihane , baş agrısı bahane :)
Benim onlara lafım yok sözümm yok yolda görsem tanımıyom artık konusmuyomda arada sırada bazı formlarda ıcımı dokuyom bazen sınırlenıyom bazen sakaya alıyom ama nese artık ısterlerse bır mılyonu assınlar ama ben onlardan onlar benden uzak olsunlar.
Herkesin kişisel tercihinede saygı duymaktan asla vazgecmem.
Saygılar iyi aksamlar

İmam hatipler
imam yetiştiren meslek okullarıdır.
bütçesi mevzuyatı imamlık içindir
ama biz de maşallah tüm dünyaya yetecek kadar imam yetiştiriyoruz.
işin komik tarafı kızlar imam olamazken imam meslek okuluna gönderiyoruz.
aşırı dindarlaşınca herşeyi dine göre yorumlayınca iktidara yanaşınca
cennetin kapıları daha çok açılacak sanıyorsunuz
ne olacağını söyleyim
dünyanın en geri kalmış müslüman arap ülkeleri gibi
amerikanın kuklası,
insanlığa bilim, teknoloji, sağlık, demokrasi alanlarında hiçbir katkısı olmayan
asosyal kul köle bir toplum olacağız.

bir ilçenin camilerinde başka bir ilçedeki İHL inşaatı için bağış toplanıyor... daha ne olsun... bir garip memleketiz işte...
bir cuma da kendi mahallesindeki ilkokul veya ortaokul için toplanmamıştır bu bağışlar...

hiç bulaşmamak istiyordum bu başlığa ama dayanamadım 28 Şubattan önce derece çıkaran okulların bir anda önünü kesiyorsun, sonra şartlar düzeliyor okullar eski kalitesine kavuşsun diye tekrar açılıyor bu da bazılarının zoruna gidiyor.Hala gerici yetiştirir yobaz yetiştirir gibi yobazca yorumlar yapıyorsunuz.

kily' Alıntı:
konuya bak :mrgreen:

hala aynı terane bıkmadılar çevirip çevirip oynatıyorlar :-1:

sayın hocam bunlara inanan var mıdır? yoksa kendileri söyleyip kendileri mi inanıyorlar

durun durun birşeyler oluyor :scared: acayip geri kalmaya başladık hemen dinden uzaklaşmalıyız açılıp saçılmalıyız belki oturma organımızı da gösterirsek en ileri gideriz :puhaha:

İmam hatipler kötü de düz liseler çok iyi sanki! İmam Hatipler Halkın talebi, insanlar rabet ediyor o yüzden açılıyor. Halkın yarısı imam hatip e göndermek istiyor sa liselerin yarısının imam hatip olması gerekir bence, bu oran şimdi onda bir değil.

imam hatip lisesi mezunu bilgisayar öğretmeniyim. imam hatip lisesi eğitimi almış biri olarak bu başlığa yazmaya hakkım var sanırım. çok severek okuduğum, öğretmenleriyle hala görüştüğüm, ve bulunduğu yerdeki en başarılı okullarla rekabet eden bir okuldan mezunum. başarılıydık öğünmek gibi olmasın. kendi adıma söyleyeyim, iyi bir dershanenin ilk 5 inden aşağı hiç düşmedim. muhafazakar denilebilecek bir ailede yetiştim ancak manevi değerler adına ne öğrendiysem okulumdan öğrendim. sonra bir 28 şubat geldi canımıza okudu; neyse, oralara girmeyeyim şimdilik. yani diyeceğim o ki;
biz iyiydik, başarılıydık, terbiyeliydik, ama okulumuzun çok kötü ahlaka sahip bir sürü öğrencileri de vardı. diğer okulların da iyi, terbiyeli, başarılı öğrencileri var fakat kötü ahlaka sahip bir sürü öğrencisi de var. uzaydan gelmedik, herkes nasıl öğrenciyse biz de öyle öğrenciydik.
şimdi görev yaptığım okullardaki öğrencilere bakıyorum, hiç biri bizim öğrenciliğimize benzemiyor. ama başka okullardan mezun öğretmen arkadaşlarımın söylediği de aynı şey; şimdiki öğrenciler, şimdiki okullar onların okullarına da benzemiyor. öğrenci kalitesinde, okulların kalitesinde azalma varsa, bu tüm okullar için geçerli. İHL, diğerlerinden kötü, diğerlerinden başarısız değil. isteyen herkesin inandığı değerlere uygun bir eğitim almaya hakkı var.
şunu da söyleyeyim; İHL'lerin sürekli siyasete alet edilmesinden çok rahatsızım. sağcısı da kullandı bizi solcusu da. şimdi de okullar talebe göre açılıyorsa iyi birşey yapılıyor, ama siyasi bir güç gösterisi olarak açılıyorsa o kötü.
uzun oldu ama son söz;
bir arkadaşımızın dediği yazılım eğitimi için bilişim okulları açılması fikrine tamamen katılıyorum.

BBNET
Geri